download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

HP Support Assistant застрашава сигурността на Windows потребителите

05.04.2020 17:02 (преди 3 години и 10 месеца) | spursy | показана 851 пъти Статистики
Ако искате да предпазите компютъра си от атаки, то пред вас има две възможни решения.
HP Support Assistant е програма, която от години идва предварително инсталирана на компютри HP продавани с Windows операционна система. Тя трябва да помогне на потребителите с автоматизирано отстраняване на неизправности и проблеми свързани с компютри и принтери HP, доставя автоматично обновяване на драйвери и фърмуер и осигурява поддръжка. Оказва се обаче, че HP Support Assistant застрашава сериозно сигурността на потребителите, защото в нея са открити няколко критични уязвимости, позволяващи на недоброжелател да изпълни отдалечено произволен код и така да превземе компютъра ви.
HP са запознати с проблема и пуснаха нова версия, при която няколко от дупките са запушени, но за съжаление не всички. Затова ако искате да гарантирате сигурността си пред вас има две възможни решения.
 • Деинсталирате изцяло HP Support Assistant, включително и допълнителната апликация HP Support Solutions Framework. Този вариант ще ви предпази изцяло от всички дупки по сигурността през въпросния софтуер.
 • Ако искате да продължите да използвате HP Support Assistant, то тогава обновете програмата към най-новата версия. Така ще запушите няколко от дупките. За да се предпазите докато HP пуснат допълнително обновление отстраняващо останалите проблеми е препоръчително от настройките да забраните автоматичното стартиране на софтуера заедно с Windows, както и автоматичната проверка за обновления. Така може да използвате програмата в ръчен режим при нужда, след което да я спрете.

 • Вижте още:

  Мнения на потребители

  Твоето мнение

  Няма мнения

  Платени препратки

  Яки графични станции
  Рендиране в реално време
  и на най-тежките обекти - от Перси ООД
  www.persy.com
  Рекламни чанти
  Екстрапак произвежда рекламни чанти
  и опаковки от хартия и (био)полимери
  Bags.BG
  bgERP
  Управлявайте фирмата си
  с безплатен, уеб базиран софтуер
  www.bgerp.com

  вашето каре - тук

  за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.