download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Премахнаха стотици фалшиви сайтове възползващия се от истерията COVID-19

11.04.2020 15:18 (преди 4 години) | spursy | показана 950 пъти Статистики
Бъдете внимателни и не се доверявайте с лекота на всяка информация, която само на пръв поглед ви изглежда достоверна в интернет.
Регистратор на домейн имена за интернет страници от Обединеното кралство съобщи, че е премахнал над 600 наскоро регистрирани адреси. Основната обща черта между тях е, че се опитва да се възползват от световната истерия около коронавирус и да заблудят потребителите, а в последствие да ги измамят. Става въпрос за фишинг, спам или дезинформационни и измамни уебсайтове, които могат само да навредят на потребителите. Алгоритмите на компанията автоматично оценяват още при началния процес на регистрация дали дадено домейн име съдържа ключови думи, които биха могли да имитират автентично съдържание с фишинг. При евентуални съмнения сигнала се разглежда от реални служители, които оценяват уеб страницата и рисковете от нея.
За пример наскоро са били премахнати сайтове имитиращи електронно банкиране, системи да подаване да данъци и страници с уж медицински съвети за COVID-19. За щастие измамните адреси са били премахнати преди да достигнат до голям брой потребители.
Затова бъдете внимателни и не се доверявайте с лекота на всяка информация, която само на пръв поглед ви изглежда достоверна в интернет.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.