download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Intel продава поделението си за флаш памет на SK Hynix

21.10.2020 11:54 (преди 3 години и 6 месеца) | spursy | показана 786 пъти Статистики
Когато сделката бъде одобрена, южнокорейската компания ще стане вторият по големина производител на NAND флаш памет в света.
Intel и SK Hynix обявиха, че са сключили сделка по силата на която южнокорейската компания ще придобие бизнеса за производство на флаш памети на американския гигант. Стойността на споразумението е 9 млрд. долара, а SK Hynix ще получи подразделението за NAND флаш памет, включително производството на SSD дискове и интелектуалната собственост към нея. Сделката включва и голям завод на американската компания в Китай на фона на изострянето на отношенията между Вашингтон и Пекин. От друга страна Intel запазва производството на паметите Optane, разработени съвместно с Micron Technology.

За SK Hynix това е най-голямата сделка в историята й, като ще направи компанията един от най-големите производители на NAND памети в целия свят. Лидер в тази сфера е Samsung с 31% пазарен дял, следван от Kioxia със 17%, Western Digital - 16% и едва след това SK Hynix с близо 12%, Intel и Micron са с по около 11%. Когато сделката стане факт SK Hynix ще има над 20% от световния пазар за NAND флаш памети.
Затварянето на сделката се очаква да стане в края на 2021 година, след като получи регулаторно одобрение.
От своя страна Intel ще използва средствата за новата си стратегия преориентирана към високорентабилни пазари. За такива се смятат изкуствения интелект и 5G мрежите. Като част от стратегията, компанията продава част от своите бизнеси. Някои от вас може би си спомнят, че преди около година Apple купи бизнеса с модеми на Intel.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.