download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

VIVACOM поглъща NET1 и ComNet

15.02.2021 14:52 (преди 3 години и 2 месеца) | spursy | показана 1085 пъти Статистики
Затвърждава се тенденцията на окрупняване на българския ТВ и интернет пазар, при което мобилните оператори поглъщат малките и средни доставчици, а това води до спадане на качеството и скоростта на интернет в България.
Виваком ще купи софийските оператори "Нет1" и "КомНет" придобивайки 100% от капитала на доставчиците на интернет и кабелна телевизия. NET1 е сред най-големите локални оператори на територията на София в предоставяне на интернет и телевизия. ComNet оперира собствена оптична мрежа от типа Fiber to The Building доставяйки интернет и телевизия от ново поколение.
Ако сделката бъде одобрена и разрешена от КЗК, това ще означава, че софийските потребители ще имат по-ограничен избор на доставчици за интернет и телевизия. По този начин се затвърждава тенденцията на окрупняване на българския ТВ и интернет пазар от големите играчи.

Припомняме, че в края на миналата година "Европейска конкурентна телекомуникационна асоциация" (ECTA) изнесе информация, според която се наблюдава срив на качеството и скоростта на интернет в България. Според данните, това се дължи най-вече на окрупняването на пазара и поглъщането на малките и средни доставчици от мобилните оператори, което води до значително намаляване на конкуренцията. През 2014 г. България гордо бе сред водещите страни с най-добър интернет в света. Днес, след окрупняване на пазара, страната ни вече е едва в топ 50 в световната класация на Ookla за средна скорост на интернет. България е на последните места и в Европа.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Вторник, 16.02.21, 11:12, soft-support:
    Новината определено не е добра, а потребителите на Net1 вероятно са доста разочаровани.
  • Вторник, 16.02.21, 14:24, karadzha:
    Да, лоша работа – вместо да имаме по-добра свързаност, идва по-лоша.
  • Вторник, 16.02.21, 21:06, iceman_:
    По големи доставчици - по-голяма вероятност за картели и накрая - по-високи цени.
  • Сряда, 17.02.21, 10:29, spursy:
    Към момента Net1 предлага пакет от интернет и телевизия, който сравнен с аналогичен на Vivacom е на по-ниска цена. След придобиването дали това ще остане така?
  • Понеделник, 22.02.21, 15:50, svilen73:
    ” Към момента Net1 предлага пакет от интернет и телевизия, който сравнен с аналогичен на Vivacom е на по-ниска цена. След придобиването дали това ще остане така? „
    По всяка вероятност ще остане така до изтичане на договорите сключени с Net1 след това ще се сключват новите с Vivacom, а за нови абонати директно с Vivacom.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.