download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Популярни антивирусни програми започнаха да копаят криптовалута

10.01.2022 18:26 (преди 2 години и 3 месеца) | spursy | показана 661 пъти Статистики
Именитите Norton и Avira защитни програми, включват опция компютъра ви да добива криптовалута, когато не го използвате. Дали и Avast ще ги последва?
Обикновено програмите за сигурност и интернет защита блокират веднага софтуер за копаене на криптовалути на потребителските компютри. Затова е доста интересна новината, че първо Norton 360, а сега и Avira добавиха модул към защитния си софтуер, който в моментите, когато компютъра не се използва, може да копае криптовалутата Ethereum. Компанията NortonLifeLock ще прибира 15% от добитите виртуални монети, а останалите са за собственика на машината, който има осигурен виртуален портфейл.
Обръщането на виртуалните към фиатни пари според NortonLifeLock е "лесно", но това по-скоро е подвеждаща информация. Потребителите трябва да са наясно, че трансфера на добитите Ethereum към акаунт, който позволява осребряване става след приспадане на сериозни такси. Потребителят няма да може да осребри добитата криптовалута докато не събере достатъчно количество, за да покрие тези такси.
Отделно, копаенето с компютъра води до повишена консумация на електрическа енергия, което особено в момента може да се отрази сериозно на месечната сметка.

Crypto модула няма да е активен по подразбиране, а инсталирането му може да се отхвърли при началното инсталиране на антивирусната програма.

Няма нищо учудващо, че след Norton 360 и Avira придоби тази нова функционалност. Припомняме, че преди година NortonLifeLock Купуват Avira за 360 милиона долара. Остава да разберем дали скоро и популярната програма Avast ще получи новата екстра. Преди време стана ясно, че NortonLifeLock и Avast се сливат.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Понеделник, 10.01.22, 20:29, iceman_:
    Потребителят няма да може да осребри добитата криптовалута докато не събере достатъчно количество, за да покрие тези такси.

    Колко?

  • Понеделник, 10.01.22, 20:33, spursy:
    Зависи от борсата, зависи към къде ще се прехвърлят, не може да се отговори с една дума. А и българските банки блокират опити за прехвърляне с крипто.
  • Вторник, 11.01.22, 10:46, spursy:
    Ако сте решили да смените антивирусната прочетете - Как да деинсталираме правилно антивирусен софтуер.
  • Вторник, 11.01.22, 10:53, spursy:
    За начинаещи потребители е полезно да имат активно приложението Unchecky. Инструкции за работа с него - Как да се предпазим от натрапени програми и да инсталираме само това, което искаме?
    п.п. Не съм тествал дали премахва отметка от чекбокса с новия криптокопач при тези антивирусни. Ако някои има наблюдения може да сподели.

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.