download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Clonezilla 3.0.1-8


Архивиране на дялове или цели дискове на един или няколко компютъра наведнъж


Изтегли (370688 KB) Changelog

Визитна картичка на програмата

Автор: Steven Shiau, K. L. Huang ...
Лиценз: Open Source
Големина: 370688 KB
Обновен на: 23.06.2022 от spursy
8446 показвания, 301 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

Acronis True Image 2021 Build 30480
Visopsys (Partition Logic) 0.91

Публикации в списанието


няма публикации
 

Ако знаете за какво служат Norton Ghost или Acronis True Image, то и тази програма няма да ви се стори непозната. Може да архивира както цели хард дискове, така и отделни дялове. Има възможност и за работа в мрежа, което я прави подходяща за едновременно възстановяване на няколко компютъра от един сървър.
Ако възстановяваната файлова система е сред поддържаните
ext2, ext3, ext4, reiserfs, reiser4, xfs, jfs of GNU/Linux, FAT, NTFS, HFSUFS of VMFS3 то тогава има възможност да се съхраняват само използваните блокове, вместо да прави копие 1:1 на всички, което води до много голямо бързодействие. Като се добави и възможността за компресия, архивите стават атрактивно малки по размер.
Софтуерът се разпространява под GPL лиценз.

Как се използва:
Изтегля се iso файла, след което се ОТВАРЯ с програма за записване на дискове и се записва на празен диск.
Така приготвеният диск се ползва, когато има нужда от архивиране на системата - слага се в CD-ROM устройството и компютъра се рестартира, за да зареди от диска. След това се следват инструкциите.

Тъй като софтуера е Linux базиран имайте предвид, че дяловете са именувани в този стил. Например sda2 означава дял втори на sata диска. Ако диска е с windows и вторият (логически) дял е на extended partition, то тогава вторият дял (устройство d:) най вероятно ще се представи като sda5 (логическите дялове в extended започват от 5 нататък).

Изисквания: Зареждащо устройство CD/DVD Drive, USB port, PXE, или хард диск


Мнения на потребители

Твоето мнение

 • Понеделник, 14.01.08, 19:08, juliandj:
  Това някой пробвал ли го е.Дали ще работи както трябва.
 • Вторник, 15.01.08, 14:14, anonymous:
  Като гледам този размер (94726 KB) не си заслужава да го пробвам.
  За сравнение Symantec Ghost 11 Bootable CD with USB Support архивиран е само 5,86 МБ, ISO-то е 12 МБ, като това може да се запише на mini CD или дори на USB-устройство (с програмата FlashBoot). Създаваните образи могат да бъдат записани на HDD или на външни устройства с интерфейс USB, FireWire или на CD/DVD дискове.
  И няма да ми казва: ... Ако диска е с windows и вторият (логически)дял е на extended partition, то тогава вторият дял (устройство d:) най вероятно ще се представи като sda5 (логическите дялове в extended започват от 5 нататък)
 • Събота, 19.01.08, 00:20, anonymous:
  А ако имаш например ReiserFS дял, какво ще направиш със Symantec Ghost? Програмата е много по-добра от Ghost, Acronis и др. конкуренти, справя се безпроблемно и с по-големи от 250 GB дялове (и дискове), нещо което не винаги е в сила за повечето програми от този тип. А има и комбинирано live-cd (clonezilla + gparted): http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=115843
 • Четвъртък, 25.12.08, 21:54, dhtj:
  супер дистро ;)
  преди да работи човек с нещо е хубаво да се запознае, ето това ми беше много полезно http://skss.learnfree.eu/archives/171 , прочетете и ползвайте, няма да сбъркате


  ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

 • Четвъртък, 05.02.09, 19:54, insecteater:
  В последната версия са я попороменили - според мен е станала по-объркваща, макар да има някои полезни нововъведения, включително направа на rescue USB flash устройство. Общият принцип е спазен - първо мястото с архива, после мястото което има нужда от архив. Ако архива е правен с по-стара версия, която слага папка директно в дяла, за възстановяване вече се задава / папката и чак след това се избира конкретната папка с архива. Също така ръководствата които са правени за предни версии вече не са много актуални поради допълнителните менюта и опции които са се появили.

  И все пак това според мен си остава една от най добрите и с най много възможности свободни програми за тази цел, която без никакви притеснения може да се използва по фирми и институции.

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2022   Experta Ltd.