download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
» Търсачка

Търсене на статии по ключови думи

 

RSS захранване
 

15+ приложения, с които да влезете във форма

Софтуер 05.10.2014 11:03 (преди 9 години и 6 месеца) | deezel14 | прочетена 124 пъти Статистики
Натовареното ежедневие на голяма част от съвременните хора често им пречи да обърнат внимание на тялото си и да поддържат добра форма. Или по-скоро им помага да си измислят безброй оправдания да не го правят. Всички имаме (или сме имали) извинение да не тренираме, но освен ако то не е липса на крайник, не е валидно.

За да функционира оптимално и да ви служи максимално дълго, тялото ви има нужда от добър баланс между питателна храна и редовно движение. Ако вече сте успели да го постигнете, вероятно знаете колко удовлетворително е усещането (и вероятно няма смисъл да четете по-нататък). Ако не сте, искам да ви попитам само едно: какво ви спира?
Липсата на мотивация за физическа активност не винаги се дължи на мързел или лесна умора. Както с повечето нови начинания, най-трудното нещо е да започнете. Началото на "здравословния начин на живот" е огромно решение, което не може да се вземе току-така. Затова обикновено не го вземате. Ако искате да отслабнете/влезете във форма/да имате плажно тяло или просто да се чувствате по-добре, не чакайте до следващата нова година, а просто започнете днес. Отлагането и прекомерното обмисляне няма да ви помогнат.
Аргументът с недостатъчното време за тренировки е абсурден. Каквото и да работите, можете да отделите 10-15 минути от деня си за малко кардио. Нямате подходящо оборудване? Грешка - винаги разполагате със собственото си тяло, а за учудващо голям брой дейности, то е предостатъчно. Не разполагате с достатъчно място да тренирате? Първо, не ви вярвам, освен ако не ми представите снимков материал, доказващ, че живеете в килер за метли. Второ, за какво мислите, че са всички тези фитнес зали?

Много хора (особено в България) се отказват от спорта и физическата активност, защото косвено ги свързват с характерните групи хора, които се занимават с тях. Ако все още не си представяте "нацепен" младеж с анцуг (задължително Adidas, но от битака), тежък ланец на врата, обръсната глава и поглед, подсказващ интелигентност на теле със същата телесна маса, живеете в някаква красива илюзия. Дори в този стереотип да има болезнена доза истина, все повече хора от различни професии, възрасти и социални групи спортуват редовно.

Не на последно място, позитивите от честото натоварване би трябвало да бъдат основната ви мотивация. Освен очевидното – по-добре изглеждащо и здраво тяло, след няколко месеца тренировки (без значение какъв тип) ще забележите и други положителни промени – по-добър сън, ускорен метаболизъм, постоянен здравословен апетит, по-добро настроение в ежедневието и много по-високи нива на мотивация във всички области.

Ако вече сте убедени, остава само да си изберете технологичен помощник. За целта подбрах някои от най-добрите приложения, с чиято помощ да влезете във форма и да започнете да тренирате редовно.

Tази статия е публикувана само он-лайн.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.