download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Над един милион потребители са изпробвали Windows 10?

15.10.2014 20:29 (преди 9 години и 6 месеца) | spursy | показана 1794 пъти Статистики
Бъдещата операционна система на Microsoft буди сериозен интерес.
Вероятно очаквано предварителното издание на Windows 10 интригува много потребители. Дали това се дължи на твърдението, че Майкрософт редуват неуспешна с успешна операционна система, а последната в лицето на Windows 8 определено не постига очакваните резултати и не успя да получи одобрението на мнозинството или защото има прекалено високи очаквания към бъдещия наследник, все още не може да се каже със сигурност. Със сигурност обаче може да се отчете, че над един милион потребители са се регистрирали, за да свалят Windows 10 Technical Preview. Разбира се, това не означава, че всичките тези хора реално са инсталирали и изпробвали системата. От Microsoft все пак с гордост споделят, че са получили над 200 000 формуляра за обратна връзка. Според статистиката около една трета от тестърите са стартирали Windows 10 под виртуална машина, а останалите 2/3 са инсталирали системата на реална конфигурация. Това е изненадващо до някаква степен, защото се очакваше мнозинството изпробващи 10, да го направят под виртуална система, през настоящата си система. След като не е така, това означава, че много потребители се интересуват как би работила Windows 10 като основна система на компютрите им. Друга интересна статистика създадена от тестващите системата е, че 68% от тях стартират минимум седем приложения на ден, а едва 5% използват до 68 приложения дневно.
От Microsoft декларират, че ще се вслушат в потребителските нагласи при разработката на бъдещата операционна система и ще почерпят опит от предходните версии. Очакванията са Windows 10 да бъде пусната официално през първата половина на 2015г.

Изпробвахте ли Windows 10 Technical Preview?
А притеснява ли ви, че Windows 10 шпионира всяко ваше действие?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

  • Сряда, 29.10.14, 10:18, океан:
    Виж ти! А аз защо си мисля, че съм срещал програмка или по-точно опция в програма, която забранява достъпа /промяната/ в системните файлове на Windows? Беше много миниатюрна 50-60kb ама помни ли ми главата в колко (хиляди!) сайтове скитам. Обикновено добавям всичко интересно в систематизирани фаворити на браузъра но не се сещам за името.
    Тук става въпрос за по мащабно.Линукс потребителя няма право да записва каквото и да е в системните директории. Не можеш да създадеш дори празна папка.Има пълни права само в една директория и другите дялове.За всичко останало трябват права и парола.И когато пишеш паролата не я виждаш .
  • Четвъртък, 30.10.14, 10:55, johnmotson:
    ” Тук става въпрос за по мащабно.Линукс потребителя няма право да записва каквото и да е в системните директории. Не можеш да създадеш дори празна папка.Има пълни права само в една директория и другите дялове.За всичко останало трябват права и парола.И когато пишеш паролата не я виждаш . „
     -==================
     Дотук добре. И в Windows мога да заключвам цели директории, но това заключване е срещу любопитни очи и ръце, които правят волни или неволни бели. Но някои вируси и недотам добре изпипаните програми, които създават бъговете не ги спира заключването, просто заобикалят забраните. Защо в Linux да не могат да проникват зловредни скриптове например?!
  • Четвъртък, 30.10.14, 11:47, океан:
    -==================
     Дотук добре. И в Windows мога да заключвам цели директории, но това заключване е срещу любопитни очи и ръце, които правят волни или неволни бели. Но някои вируси и недотам добре изпипаните програми, които създават бъговете не ги спира заключването, просто заобикалят забраните. Защо в Linux да не могат да проникват зловредни скриптове например?!
    И за линукс има вируси.Само че има много пречки. Първо трябва да се знае каква версия е линукса .После да се напише вируса за конкретната машина .После да се знае паролата за конкретната машина и да се инсталира на машината.Или да се вкара в някоя програма и да се излъже жертвата да я инсталира.
    Всички програми в хранилищата са тествани и проверени.А ей така от нета ако случайно попаднеш на вирус за линукс ,той не може да се инсталира докато не му дадеш позволение и напишеш паролата.
    И не на последно място вирусите за линукс са толкова малко,че на практика не можеш да го срещнеш.
    Като се знае сигурноста на линукс ,никой не пише вируси за него и да ги пуска в нета.
    Линукс се превзема от вътре ,не като уиндоус -от всякъде.
  • Събота, 24.01.15, 07:36, nobilo:
    Microsoft официално заяви,че ще направят
    безплатен ъпгрейд до Windows 10 за всички потребители с
     Windows 7, 8 и 8,1,но безплатната актуализация ще бъде
    достъпна само през първата година след излизането на новата
    операционна система.
    Добрата новина е за всички с нелегално активиран Windows 7-
    безплатен лицензиран ъпгрейд до Windows 10.

  • Неделя, 25.01.15, 00:36, tegote:
    Това е Trial 1 година пробен период. После се закупува. Недей да летиш в облаците.

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.