download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Windows 10 ще бъде последната версия на Windows?

11.05.2015 16:37 (преди 8 години и 11 месеца) | spursy | показана 1884 пъти Статистики
Какво ли ще е бъдещето на най-популярната компютърна операционна система в света?
Появи се информация от Microsoft, която загатва, че предстоящата да излезе скоро нова версия на Windows - 10 вероятно ще бъде и последната. Но не бързайте да правите тъжни заключения. Това не означава, че занапред Windows вече няма да се развива и съществува. Явно от софтуерния гигант са решили коренно да преосмислят политиката си към техните клиенти. Вероятно и затова от Microsoft възнамеряват занапред да предлагат Windows като услуга, а не като самостоятелна система. Какво означава това? Вместо през година или няколко години компанията да пуска нова, отделна версия на системата, както досега (2000, XP, 7, 8...), занапред се планира Windows постоянно да бъде развиван и подобряван чрез чести ъпдейти. Такова нещо вече е реализирано при алтернативни операционни системи като Chrome OS например. Тази система е известна само под това общо име и постоянно биват развивана, без да има отделни версии. Явно идеята е след години потребителите да приемат Windows просто като тази дума, без да се замислят за номер или допълнително наименование.
Подобно нещо повдига въпроси за цената и начина на заплащане. Според анализатори, Windows занапред ще мине към платен абонамент. Така вместо потребителят да закупи еднократно дадена версия на системата (както е в момента), то той ще плаща абонамент за някакъв период от време (година или повече). Подобно нещо преди време предприеха Adobe, които отчетоха, че потребителите им нямат достатъчен стимул да закупуват новите версии на продуктите им и използват предходни такива. Освен успешното навлизане на Adobe Creative Cloud, за такъв тип услуга може да се отчете и Office 365 на Microsoft.

Времето ще покаже как ще продължи да се развива Windows. Вие бихте ли харесали вариант, при който не го закупувате, а просто наемате за определен период под формата на услуга?

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.