download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

Автор
Съобщение
anonymous
Съб, 18.06.11, 23:07
Поздравления за реколтата от банани ,собствено производство . Моя беше някакъв подарък , но растеше с часове и това ме впечатли . Към края на лятото стана огромен , и една вечер не издържах и скришно от се мейството му залепих един банан с тиксо между листата . Голям майтап се получи. А колкото за листата може да отстраниш само кафевите , за да отстраниш само /бацилите / . Ти решаваш ,в теб е ножа . Но да не стане спам че това е друга тема например за растенията с любов , в която бих участвувал .
anonymous
Вто, 21.06.11, 00:05
въпросче  към  биги  , каде  е  това ?
въпросче към биги , каде е това ?

anonymous
Вто, 21.06.11, 19:49
Отговарям веднага на въпроса: От бул. "Георги Бенковски" /посока кьм стадиона/си снимал гьрба на църквата" Св.Св. Константин и Елена"
phrozencrew
Вто, 21.06.11, 22:13

RE: Моята фотография

” П.С. Защо и други не опитат малко нощни снимки и да видим кой ще постигне най-добри резултати и при какви условия? „
Биги, страхотно предизвикателство, за което се иска добра подготовка (и като четене и знания), подходящо време и що-годе точно целене на белия баланс!
С удоволствие бих се пробвал. Оказва се, че в колекцията ми и опита ми липсва нощната фотография. Имам няколко кадъра, които горе-долу стават за показване, но в никакъв случай не са правилни от към фотографска гледна точка. Правени са с сапунерките ми.

Обещавам това лято да наваксам пропуснатият опит (тренинг) с този тип фотография! Дано ми се отдаде възможност! Булевардите също дават зашеметяваща динамика със статичните лапи и мазните фарове на колите. Мисля да пробвам нощната булевардна техника .
Благодаря за готината идея!

редактиран от phrozencrew на 21.06.11 22:15
anonymous
Вто, 21.06.11, 22:49
phrozencrew втората,третата и четвъртата ми харесаха много .какъв е този „сапунер„ дет вади такива ярки цветове ?
 
биги позна от първия път . не бях го виждал до тогава това осветление . ефектно е . чух , че и тортата нещо са я променили .ако може да я снимаш ,но нощно време
anonymous
Вто, 21.06.11, 23:22
още експериментирам  с настройките . да ли  се  е  получило ?
още експериментирам с настройките . да ли се е получило ?

phrozencrew
Вто, 21.06.11, 23:49

RE: Моята фотография

phrozencrew втората,третата и четвъртата ми харесаха много .какъв е този „сапунер„ дет вади такива ярки цветове ? „
Тря да пише в Exif-a, не съм си играл да трия мета-инфото и предполагам, че си стои. Но като цяло съм ползвал 2 сапунерки преди да си купя DSLR - panasonic FZ18 (луната със сигурност е от него) и Pentax Optio M10. И двете сапунерчета са чудесни!

” ... още експериментирам с настройките . да ли се е получило ? „
Страхотно се е получило! Ако искаш да задобрееш, го направи когато слънцето залязва или изгрява, за да няма прегаряне до бяло. И не използвай скопени формати, като jpеg. Снимай го в RAW и после конвертирай с редакция, за да изкараш всичката динамика на цветовете, острота и да подтиснеш шума.
редактиран от phrozencrew на 21.06.11 23:54
редактиран от phrozencrew на 21.06.11 23:55
anonymous
Сря, 22.06.11, 00:17
сега малко се обърках RAW формата го избирам от настройките на фотоапарата или когато преоразмерявам за да ги кача тука ?
за петното на снимките по всичко личи че е от обектива ,фабричен дефект забелязх го когато се вгледах, за пентаха става въпрос има една мъничка люспа на стъклото
shaman
Сря, 22.06.11, 01:05

RE: Моята фотография

” сега малко се обърках RAW формата го избирам от настройките на фотоапарата или когато преоразмерявам за да ги кача тука ? . . . „
RAW формата го задаваш от настройките на самия апарат.
Предполагам, 4е менюто ти е по4ти като моето, затова ще ти кажа в кратки стъпки:
-От бутона MENU влизаш в първия подраздел и избираш Quality;

След като влезеш за избор на ка4ество, ще видиш 4е ти се предлагат няколко варианта:
-L;
-M;
-S;
-RAW;
-RAW+L.

Ако искаш само във "суров" формат, избираш RAW, ако искаш да ти записва снимките и в двата формата(RAW/Jpeg), избираш -RAW+L
Трябва да знаеш, 4е ако искаш да запазваш в RAW(суров формат), ще ти е нужна голяма карта за памет.
Ако с една карта от 4 GB в .Jpeg правиш 600-700 снимки, в RAW ще направиш може би тройно по-малко, около 150-200 снимки!
Затова ако ти е малка картата, примерно 1-2 GB,или си купи по-голяма или си карай в .JPEG формат, тъй като сам ще се изненадаш, 4е след 30-50 снимки и картата ти е Фуул.

редактиран от shaman на 22.06.11 01:14
anonymous
Сря, 22.06.11, 07:30
"
 ...........
биги позна от първия път . не бях го виждал до тогава това осветление . ефектно е . чух , че и тортата нещо са я променили .ако може да я снимаш ,но нощно време "

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  През последните години Пазарджик се промени много! Според мен това е благодарение на КМЕТА ни! Заслужава да го изберем пак! Каза човекът че ще направи Пазарджик среден европейски град и ГО ПРАВИ! Центьрът се преобрази напьлно .Всичко е ново. Все още се работи . Когато напьлно завьршат ТОРТАТА и пуснат фонтаните ще ги снимам. Колкото до осветлението наистина е много ефектно , енергоспестяващо е и е вградено в дьрветата! Ще излезна някоя свободна вечер и ще поснимам!

редактиран от anonymous на 22.06.11 07:31

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.