download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Трябва ли да мразим ромите или да продължаваме в опитите да се интегрират!

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Автор
Съобщение
океан
Чет, 20.10.11, 12:52
Само човек който не познава нито един циганин или има кръвна връзка с цигани би ги защитавал.
nikolatirol
Нед, 23.10.11, 13:46

Превод на текста от картинката:
СТОП на циганите
Кметът на Генуа и съветниците от ляво-центристката коалиция искат да дадат къщи на цигани от общинския фонд в различни квартали , лишавайки много семейства от града от жилище, което те са очаквали от дълги години!
Националния съюз казва "НЕ" на раздаването на общински жилища на цигани и настоява за изпразването и ликвидирането на всики незаконни заселвания на цигани намиращи се в и около града и изграждането на един транзитен лагер извън чертите на града!

tegote
Пет, 11.11.11, 08:46
Вижте тази действителна постановка.

nashenec
Нед, 13.11.11, 23:59
Чета коментариите и се чудя дали да вярвам на очите си? Говори се и се пише само за последствието, а не се търси причината. Преди 20 г по време на т.нар. социализъм никой циганин не смееше да прави онова което правят сега. Съдеха ги, биеха ги и ги пращаха в затвора. Бяха нищо. Защо? Защото от тях нищо не зависеше. На изборите така или иначе побеждаваше все БКП (БСП). След 1989 г. циганите придобиват стойност и взеха да ги пазят защото ходят да гласуват. Организирано и масово. И се превърнаха в избирателна сила. В същото време ние ходим за гъби, псуваме и казваме,че ни е все едно кой ще е на власт, гледаме чалга телевизии и си пием студената ракия със шопска салата. Казваме: от нас нищо не зависи. И това е вярно. Сами го направихме да е така! А политиците си пазят електората. Съвсем нормално. И не "Калашников" ще помогне, нито дори БМ-21. Тия оръжия трябва да ги обърнем срещу нас. Че с типичнато си нашенско отношение тип "Андрешко" станахме хора без значение в собствената си държава.
joniewalker
Пон, 14.11.11, 07:07
Точно така де. Аз преди 30-ина коментара някъде казвам , че не циганите а политиците са виновни за ситуацията.
anonymous
Пон, 14.11.11, 11:50
Наново ще интегрираме ромите с план 2012-2020

"Правилно"... точно така... !!! Намаляме заплатите, не вдигаме пенсии и увеличаваме данъци и такси, за да строим домове на циганите... А само срещу 4 лв. (все пак патроните трябва да са добри, а не български) може да намерим вечен дом на около 4 циганина, а ако са на купчина може и повече...Аз скрупули нямам!
Горд съм, че станах студент при едни условия със семестриални такси достъпни за средната класа и също така с гордо вдигната глава може и да прекъсна ако ми вдигнат таксата на 400 лв./семестър при условие, че уча в една от най-евтините специалности. Аплодисменти за унищожаването на висшето образование и продължаването на харчлъка за глупости!

tegote
Пон, 14.11.11, 13:33
Ти къде го удряш, то къде се чупи! Не стига, че сме затънали, ами и пари за интеграция! Сякаш не се разбра, че думата "интеграция" в нашия речник не съществува! Това е измислица на онези властоимащите, които се правят на много умни и загрижени! Ще направят циганина вишист, ама когато му купят компютър! Остава това да стане в следващата им програма, некадърнициииии!!!!! Циганите знаят да крадат, това е тяхно занятие и професия! Ако спрат детските за деца над 3 броя и ги задължат децата им да учат за да получават детски, това вече е друго.
nashenec
Пон, 14.11.11, 14:23

RE: Трябва ли да мразим ромите или да продължаваме в опитите да се интегрират!

” Точно така де. Аз преди 30-ина коментара някъде казвам , че не циганите а политиците са виновни за ситуацията. „
Не си ме разбрал. Съжалявам.. Ние сме си виновни. Не ни пука за държавата в която живеем, а искаме да получаваме от нея. Все едно да искаш от празна тенджера да ядеш. Докато не проумеем, че упражнявайки едно от основните си права - да избираме кой да ръководи НАШАТА държава ще е винаги така както е сега. Няма на кого друг да се сърдим освен на себе си.
joniewalker
Пон, 14.11.11, 18:24

RE: RE: Трябва ли да мразим ромите или да продължаваме в опитите да се интегрират!

” ...Докато не проумеем, че упражнявайки едно от основните си права - да избираме кой да ръководи НАШАТА държава ще е винаги така както е сега. Няма на кого друг да се сърдим освен на себе си. „

Това пиша и аз ...

electric_cc
Пон, 14.11.11, 19:16
Не се тревожете! Съзнанието на хората се променя бавно, но сигурно под влияние на знайни и незнайни за човеците сили. Независимо дали вярвате или не, това е природен закон. Като част от природата всеки от нас е под влиянието на тези сили и ще дойде времето, когато те видимо ще се изявят. Според предсказанията, за някои това може да стане със скок в края на 2012 година, а други ще трябва да почакат. Новото съзнание ще промени нещата и за 1000 години занапред ще настъпят безметежни времена. Това не означава, че Господ ще раздава милостиня, мисля че мнозина от четящите тук го осъзнават. Тук следва да добавя, че от гледна точка на кармичните закони Българският народ действа според правилото за най-малко кармични последствия, понеже е патил и препатил и е натрупал в подсъзнанието си важен житейски опит, а както много пъти тук съм казвал знанието не може да се дава насила, а се придобива чрез личен опит. Повече от приходящите тук народности може би го нямат, но те също ще трябва да си платят кармичните последствия, а ще им бъде доста трудно да създават нови. Тук във форума има и такива, които са много далеч от тези неща. Простено да им е незнанието. Можем само да съжаляваме политиците за тяхното невежество, това не ги освобождава от космическата отговорност.
редактиран от electric_cc на 14.11.11 19:25
редактиран от electric_cc на 14.11.11 19:27

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.