download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Британската полиция с разрешение да хаква компютри

Виж новината
<1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Чет, 08.01.09, 16:20
Не мислете, че който е тръднал да краде и да краква банкови бази данни и т.н. за собствена облага ще стой и ще се крие под собственото си IP или под рутер... Говорим за хора, които са богове на тема компютри и именно тези богове са си направили едни т. нар. ботнет мрежи. Това са мрежи от стотици хиляди и дори милиони "зомбирани" компютри. Идеята е, че кракерът като се е запътил към дадено място в целия нет си заплаща за достъп до такава ботнет мрежа и влиза през нея като се скрива зад IP-тата на "доста" от компютрите в тази мрежа. Проследяването става практически невъзможно. Разбира се винаги остават log файлове, но щом даденият човек е минал през ботнет и се е добрал до нужната информация се предполага да може да почисти log файловете и готово. Никой *БОП няма да може да го открие.
Най-голямото ограничение е цената на достъп до ботнет мрежа достигаща до няколко десетки хиляди долара на час... е за т'ва ги залавят повечете хакери.
мариша
Чет, 08.01.09, 16:27
Идеята е да си мислите, че има причина да ви навлизат в личното пространство. Целта е глобален контрол и поробване с мръсни средства прикрити под националната сигурност и борба с тероризма. Истинският терор е на правителствено ниво. Докато вярвате, че подобни действия имат оправдание и смисъл ще спорите за методите, а истинският фокус е върху нарушаването на човешките ни права и личното ни пространство. Не е важно кой е по-велик и по-могъщ "хакер", това "състезание" въобще не трябва да съществува.
Освен това, неслучайни хора имат достъп до истинските хакерски средства....това е като трафика на наркотици - правителствен бизнес!
редактиран от мариша на 08.01.09 16:29
angelicstar
Чет, 08.01.09, 16:34
Ами то не е само до банкови обири и такива работи опряло. Един път като кажат "борба с тероризма" и ходи доказвай че не си камила. Или "борба с детската порнография" и почват да ти ровят картинките.
Номерът е компито да не ти е вързано с Нета. Айде нека ме хакнат вкъщи като нямам Нет! А може да си правиш разните простотии от друго компи, дето си е чисто.
dreamskill
Чет, 08.01.09, 16:58
” ...повечето куки имат 12 клас завършен с 3ка големи хакери са (българските) „
хахахАХАхаа
” *аз нямам изгода да крада от банки просто защото повечето банки в БГ са зависими от едиз
така са.
редактиран от dreamskill на 08.01.09 16:59
anonymous
Чет, 08.01.09, 20:00
Да бе, тея БОП-аджиите да не са катаджии. Специално нашата мрежичка навремето 3 пъти я претърсваха, докато не хванаха някакъв тип. А и нали се сещаш, че ще отидат до доставчика, от който излиза последното IP и ще си ровят, а и ще получават подкрепа от администратора на мрежата, защото я се сети кое ще им е по- мило "ТИ" или мрежичката. Въпроса е че на престъплението не може да се отговаря с престъпление. А именно хака си е престъпрение. Да не говорим за нарушаването на куп закони от рода на тайната на кореспонденцията та до човешките права. Това означава да ти се рови постоянно в личното пространство и да си правят каквото поискат с информацийката ти. Как си представяте един български полицай, добрал се до скенирано копие от нотариалния ви акт? Мога още сега да ви кажа, че печелившия няма да сте вие. Или какво ще кажете за примера: Подготвяте си речта за някоя много важна среща, но опонента ви е платил на "някого" и вашата важна реч мистериозно изчезва от спомените на личния ви компютър. Просто целта е да бъдете обезличени, защото това ще накара хората да ползват втора машина, която не е вързана за нета. На Британците може да им разрешат да правят изнасилвания и може да направят масова реклама, колко е хубаво и как се увеличава прираста, но престъплението си е престъпление и под никакъв предлог не бива да се разрешава.
редактиран от anonymous на 08.01.09 20:00
dhtj
Чет, 08.01.09, 20:11
aз току що получих разрешение да хаквам британската полиция
ще пусна за издирване мечо пух, само да се добера до главния им сървър
dreamskill
Чет, 08.01.09, 20:14
Аз опитах да ги хакна техния сървър.Дори да преминеш Мечо Пух и Прасчо,няма да можеш да минеш този Йори.
dhtj
Чет, 08.01.09, 20:15
” Аз опитах да ги хакна техния сървър.Дори да преминеш Мечо Пух и Прасчо,няма да можеш да минеш този Йори. „
аз съм готов: мечо пух вече е обвинен в кражба на мед и отвличане на прасе

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.