download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Пет, 18.02.11, 20:52

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” За мен всеки, който не харесва IE не харесва и програмирането. Все пак нека не се ограничаваме само с интернет странички и да погледнем от по - високо. Интернет програмирането е само една част от програмирането като цяло. Ако погледнете на компютъра си като едно цяло ще усетите предимствата на ИЕ пред другите браузери. Тогава ще разберете, че и VBS и VBA и чистият VB са неразделна част от платформата Windows. „
Е що ги пишеш такива неща?! Знаеш ли колко много програми има още от времето преди да съществува winblowz дори. Много гениални програмисти са писали и продължават да пишат за Solaris, HPux, UNIX-BSD*, QNX, Linux. кой е създал първите приложения за интернет (ARPA-нет) и под каква операционна система?
Window$ ужасно много ограничава програмистите! Но тук не сравняваме операционни системи, иначе би ми било кеф да пишем за всички езици за програмиране, които идват интегрирани в една linux-дистрибуция, като Ubuntu например. По-скоро, тези които не използват алтернативни ОС не харесват истинското програмиране.
tegote
Пет, 18.02.11, 20:56

RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” В допълнение само едно интересно инфо: Разработчиците на Google-пощата gmail предупредиха, че ще откажат да работят с IE6!
Извинявай, но ти не започна ли да говориш за минало отминало?
И един въпрос: какво толкова фрапиращо откри на IE9, че те лови яд на браузъра? Да не е куц, да не е сакат? Някакви магии ли трябва да се случат онлайн като заредя някой сайт?
редактиран от tegote на 18.02.11 20:57
tegote
Пет, 18.02.11, 21:09

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Пиша ги тези неща само, защото на където и да се обърна виждам монитори, а на тях операционна система Windows. Между другото в богатата база от програми на download.bg има ли приложения за Linux написани от българи? „
УДАР! И... ГОЛ!!!!!!
phrozencrew
Пет, 18.02.11, 21:20

RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Между другото в богатата база от програми на download.bg има ли приложения за Linux написани от българи? „
Пак отместваме темата. Но както и да е. Ето някои приложения:
OBE Dictionary
БГ Офис помощник
beboCD
Subject Search Server за Linux
iso2mkv
BGLinux
Вечен календар с часовник и биоритми
Вечен календар с часовник и биоритми
Домашна книга
sGmixer
mmixer
pbedic
SlackCheck
ickle2kxicq.pl
УСУ Нетбук
TalkBG for Linux
Tilix
УСУ Мини
iso2mkv
...
Поне тези мернах на прима виста.
редактиран от phrozencrew на 18.02.11 21:24
phrozencrew
Пет, 18.02.11, 21:41

RE: RE: RE: RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

Винаги успяваш да ме забавляваш! Моя грешка е, че често не те чета, за което съжалявам!
IE9 все още не е официален гост на партито, което коментираме. За него все още има само дългоопашати лъжи, които нямат особено покритие. бих се радвал, ако ползваш някоя beta с IE9, да покажеш какъв процент от Acid3 лови.
Това би било много интересно за разработчиците, които не биха се занимавали да инсталират хиляди виртуални машини затади всяка версия на IE-бетите.
Предварително ти благодаря за тази картинка!
tegote
Пет, 18.02.11, 22:08
Frozen, тия твои уж програми ми мязат на плъгини....! Май всяка една изисква каруца от програми в линукса! Без тях приложенията са като колелца без каретата....
dhtj
Пет, 18.02.11, 22:13

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” Frozen, тия твои уж програми ми мязат на плъгини....! Май всяка една изисква каруца от програми в линукса! Без тях приложенията са като колелца без каретата....
E, ти и краставица да видиш, ше каеш че е домат
angelicstar
Пет, 18.02.11, 22:19

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

ЗАЩО МРАЗЯ Internet Explorer?!

...А стандартите са най-важното нещо за правене на интернет страници. Те дават правилата....
...
А колко ме е яд на M$, че не позволиха на отворения PNG-формат още на времето да се наложи. Чак във IE7 имаше някакво развитие и то частично. С възможностите на PNG отдавна щяхме да сме минали в едно друго ниво на дизайни. Ама не! Нарочно стъпкаха формата. Умишлено наложиха гнусния GIF, дето да ти се доповръща от възможностите му за транспарентност и анимиране. И ако все пак искаш да направиш нещо красиво с PNG, то са едни хакове, css-трикита...
...! „

Ами не е само до PNG-формата. Тия скапани M$-капиталюги опитаха да прецакат и безплатната Java и си измислиха тъпия C# дето си е жабок отвсякъде. Отделно дето интерпретатора на Квакчо, дето го предлагат за IE не съответства на Java-стандарта. И сега какъв е тоя интерпретатор дето криво интерпретира? Ама почти успяха. Квакчо трябваше да се мести в блатото на мобилните джаджи.
И XML пробваха да затрият с платформата Shema. Хубаво, ама XML излезе вярно eXtensible и глътна Схемата като частен случай.
Въобще от капиталюгите освен вреда друга полза няма!
 
” А така, върна ми го !

Пиша ги тези неща само, защото на където и да се обърна виждам монитори, а на тях операционна система Windows. Между другото в богатата база от програми на download.bg има ли приложения за Linux написани от българи? „

Ами за Линукса и българите не знам. Ама виж сега Лисана.
Работи на Windows. Може да се програмира до дупка, понеже е с отворен код. Ако те кефи може да си я препишеш от и до. Плюс дето повечето код е на JasvaScript и няма частни методи. Пишеш си каквито разширения /add-ons/ ти е кеф. Кеф ти Лисица - кеф ти паламуд.
Същата работа и Операта. Всичките APIта ги има в Нета. Програмирай си я, на който си щеш език дето има сокет за тия APIта.
И всичкото това е става щеш за Windows, щеш за паламуд.
anonymous
Пет, 18.02.11, 22:55

RE: Защо мразя Internet Explorer? ...или да поспамим за браузерите.

” За да докажа преимуществата на IE предлагам следната задачка закачка. В съвременните браузери има вградени така наречени жезли, тоест събития при които браузерът прави нещо. Аз твърдя, че е е елементарно да се добави какъвто и да е жезъл или набор от такива за IE и никак не е лесно това да се направи за друг браузер. Ето защо предлагам следното: мразещите IE да предложат събитието при което да реагира IE и действието, което искат и аз ще го превърна в реалност, но след това аз ще избера събитието и действието и мразещите ще го реализират за браузер, които те изберат. Мисля, че така ще разкрием нещо съществено за широката публика, защото останалото са само приказки. С други думи хвърлям ръкавицата към мразещите да докажат правотата на своите думи или да отеглят нападките си към най-използваният браузер, защото той се отличава с качеството програмируемост, което не е присъщо за останалите браузери. Скоростта за решаване на тази скромна задачка ще докаже едно качествата с които IE превъзхожда всички останали. След това ще предложа друга задача, която да докаже друго качество и така едно по-едно системно, съвсем академично ще оценим приложенията без красноречие и голи афоризми. „
Е да, то малко тъпо ше дойде да накараш някой да подкара ActiveX на друг браузър(май Мозила го имаше), ми то си е майкрософтска "дупка"(в сигурността) и това си е...
едит: А и мужду другото - ще е редно да НЕ СЕ ползват външни езици за програмиране, а да се ползват вградените опций, защото не мисля, че на някой ще му е приятно да пренаписва любимия си браузър или да пише добавки.
редактиран от anonymous на 18.02.11 22:57
emonews
Пет, 18.02.11, 23:04
Аз не мога да те разбера ,досега никога не съм имал проблеми със каквото и да е съдържание в ие8 ,може би ти си имаш некви проблеми да правиш страници за него ,(може и да не съм прав) но това е няква предубеденост, потърси грешката в себе си ,изпий една чаша ледена вода, вдишай дълбоко от хладния утринен въздух ,и започни от начало ето тук www_______.com на празното място сложи сайта който не се отваря правилно(леле как ще се изложа ако има такъв?????) в ие8
за 9 пък както и ти казваш : той не е поканен .Да той е още RC но пък какъв браузер се очертава само, най бързия браузер правен някога,стартира се 2 секунди преди да кликнеш върху него ,а пък ако имаш сравнително мощна видео карта можеш да се насладиш на съдържание ,което дори Хрома не може да ти предостави,нищо че през 4 дни изкарват нова версия.
За FF 4 beta 47 не ми се говори, натискам старта,пия една бира и той може и да се е отворил през това време. по същия начин и се затваря ,но като ги оставиш настрана тези "малки" недостатъци е добър.
Все пак от MS казват: Напоследък много се говори за скоростта, защитата и адаптивността на Internet Explorer. Въпросът е, че много от твърденията сравняват по-стари версии на Internet Explorer с най-новите издания на конкуренцията.
За справка тук
Подчертавам мнението ми е на потребител а не на създател на интернет сайтове

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 20 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.