download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Референдум за АЕЦ

Автор
Съобщение
phrozencrew
Пет, 25.01.13, 18:29

RE: Референдум за АЕЦ

” Не ми е ясно как един що годе разумно мислещ човек може да бъде убеден, че днес със съществуващите само два енергоблока тока може да ни стигне. „
Разумния човек, за който говориш има широк мироглед, не свързан с пъпна връв за някаква партия. Разумния човек знае, че в Турция, при целия този индустриален възход, няма нито една атомна централа!
dreamskill
Пет, 25.01.13, 19:22

RE: RE: Референдум за АЕЦ

” А ти негър ли си ?

Един разумен човек не би се изразил по такъв неподходящ начин.
karadzha
Съб, 26.01.13, 13:59

RE: Референдум за АЕЦ

” Малко хумор

Седяла една гарга на клона със сиренце в клюна. Минала лисица:
-Гарго, ще гласуваш ли с "ДА" на референдума? Много е важно, от това зависи бъдещето на децата ти!
Гаргата мълчи и стиска сиренцето в клюна.
-Гарго, много е важно България да е независима и да не купува ток. Ще гласуваш ли с "ДА"?
Гаргата:
-Да!
Сиренцето пада, лисицата го грабва и офейква. Гаргата, замислено:
-Аз и "НЕ" да бях казала, все тая... „

Ми права е тая гарга
Ако случайно отида да гласувам, ще е с НЕ, понеже комунигите лъжат "по-убедително" от Б.Б (е, като могат, що да не опитат).
Спърси е НЕ за Белене и ЗА нови родни ядрени мощности и аз съм тъй. Но се опасявам, че с НЕ за Белене идва и безярден студ след 2015 год. Дано не съм прав.
Мисля, че Древен не заблуждава никого, но е жестоко подведен. Все пак едно е да си страшно точен в сметките, а друго е да можеш да си направиш сметката без кръчмар И двамата - и Древен, и Фрозен калкулират баш тъй, ама накрая се плаща колкото каже келнеро
Ток ще се търси винаги, дори от Турция с тяхна нова АЕЦ (тук Древен е прав) А другарчето Фрозен гадае най-смело за цени и прочие, но поне е прав, че Белене не е за нас.

iceman_
Съб, 26.01.13, 14:44

RE: RE: RE: Референдум за АЕЦ

” Един разумен човек не би се изразил по такъв неподходящ начин. „

Освен това един разумен човек не би попитал друг дали е от дадена партия, в една такава политизирана дискусия като тази.

zlatena
Съб, 26.01.13, 16:26
В крайна сметка Белене няма да се строи.
Двата реактора в 5 и 6 блок на Козлодуй ще им удължат живота до 2037г.
Ще се изгради 7-ми блок на Козлодуй.
dreven
Съб, 26.01.13, 17:34

RE: Референдум за АЕЦ

” В крайна сметка Белене няма да се строи.
Двата реактора в 5 и 6 блок на Козлодуй ще им удължат живота до 2037г.
Ще се изгради 7-ми блок на Козлодуй. „

Има различни категории хора. Голямата част от българското общество ще гласува по съвест на предстоящия референдум. Други просто се страхуват от ядрената енергетика, изтъкват го като довод и заявяват, че ще гласуват против. Тази категория аз напълно я разбирам, защото всеки има своите различни страхове. Има трета категория хора, които се смятат за съмишленици на една или друга партия и затова ще гласуват ЗА или ПРОТИВ. Тази категория също я разбирам. Но има и четвърта категория, която аз изобщо не разбирам. Те смятат, че ако гласуват ПРОТИВ на въпрос "Желаете ли да се развива ядрената енергетика, чрез изграждане на нова ядрена централа? " - те, със своето НЕ мислят, че казват ДА на изграждане на 7 блок в Козлодуй.
Ето тази категория хора са най-излъгани от всички. Такова животно няма. В България има закон за използване на ядрената енергия за мирни цели. Всеки ядрен оператор, който се е явил поне веднъж пред квалификационна изпитна комисия в АЯР, е наясно със цялата нормативна уредба, касаеща издаване на разрешения и лицензии за избор на площадка и изграждане на нова ядрена централа. В действащото законодателство няма вариант за лицензиране изграждането на отделен реактор на площадка на действаща ядрена централа. Разбира се, че е възможно изграждане на 7 и 8 блок в Козлодуй, но това може да стане само, чрез избор и лицензиране на нова площадка за нова ядрена централа, като се отчетат всички възможни въздействия на едната централа върху другата и обратно. Е хайде кажете ми как с отговор НЕ може да се гласува за изграждане на 7 блок в Козлодуй? Ако някой иска изграждане на нов реактор, пък бил той и на Мусала, на референдума той трябва да гласува с ДА.

zlatena
Съб, 26.01.13, 17:38
Искам да ти кажа,че вица на Крум по-горе важи за нашата ситуация.
Както и да гласуваме ще стане това,което предполагам.
Не се хаби повече
iceman_
Съб, 26.01.13, 18:32
Все пак ако ще се строи 7 блок в Козлодуй - ще е по-добре да го подкрепим с едно - ДА. Защото обратното означава спирачка в колелото на прогреса.
karadzha
Съб, 26.01.13, 18:48

RE: Референдум за АЕЦ

” Искам да ти кажа,че вица на Крум по-горе важи за нашата ситуация.
Както и да гласуваме ще стане това,което предполагам.
Не се хаби повече

Колко смешен беше вица на зайчето
Ама има и по-тежки случаи от да не можеш да видиш написаното м/у редовете - да не може да разчетеш самите редове

karadzha
Съб, 26.01.13, 19:04

RE: Референдум за АЕЦ

” Все пак ако ще се строи 7 блок в Козлодуй - ще е по-добре да го подкрепим с едно - ДА. Защото обратното означава спирачка в колелото на прогреса. „

А-а, да - непременно с ДА. Да не падаш от тъмната страна на Луната

То управляващите едвам кандисаха за провеждането на тоя референдум. Та в близките 8 години забрави да се случи такова чудо. И аз си фантазирам разни работи, ама моите фантазии са по-реализируеми

По един референдум на управление стига и даже е много От 2017 до 2021 ще ни управляват комунигите, а те вече са уреждали такова мероприятие (ъ-ъ, още преди 100 години).

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.