download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

100-те най-добри линукс програми! БГ!

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 17.02.09, 22:10
Приложения за разработване на софтуер

Bugzilla:
(http://www.bugzilla.org/)

Bugzilla е е уеб-базирана програма, която представлява инструмент за проследяване на различни грешки, първоначално разработена и използвана от проекта Мозила. Разработена като софтуер с отворен код от Netscape Communications през 1998, Bugzilla се използва от множество организации за проследяване на грешки както в свободни, така и в собственически програмни продукти.

Eclipse:
(http://www.eclipse.org/)

Eclipse е общност, разработваща приложения с отворен код, чиито проекти са съсредоточени върху изграждането на отворена платформа за разработване, състояща се от разширими работни среди, инструменти и библиотеки за създаване, подобряване и управление на софтуер. Платформата на Eclipse съществува с подкрепата на широка и жизнена система от големи разпространители на технологични продукти и на иновативни идеи, университети и научни институти.

Gambas:
(http://gambas.sourceforge.net/)

Gambas е свободна среда за програмиране, основана на интерпретатора Basic с обектни разширения, наподобяваща в известна степен Visual Basic™ (но не произлиза от него!).
С Gambas можете бързо да оформите графичния потребителски интерфейс на програмата си с QT или GTK+, имате достъп до базите с данни на MySQL, PostgreSQL, Firebird, ODBC и SQLite, можете да контролирате KDE приложения с помощта на DCOP, да превеждате програмите си на всеки език, да създавате с лекота мрежови приложения и много други.

Geany:
(http://geany.uvena.de/)

Geany е текстов редактор, който използва главните инструменти на GTK2. Geany е създаден, за да осигури малка и бърза интегрирана среда за разработка, която има само няколко зависимости от други пакети. Поддържа множество типове файлове и има някой приятни особености.

Gobby:
(http://gobby.0×539.de/trac/)spacer_gif Top 100 of the Best (Useful) OpenSource Applications

Gobby е свободен редактор за съвместна работа, поддържащ множество документи в една сесия и чат между потребителите. Работи под Microsoft Windows, Mac OS X, Linux и други Unix-платформи. Gobby използва GTK+ 2.6 като работна среда и по такъв начин се вписва приятно в GNOME.

jEdit:
(http://www.jedit.org/)spacer_gif Top 100 of the Best (Useful) OpenSource Applications

jEdit е напълно завършен текстов редактор, като създаването му е резултат от работа, равняваща се на стотици години (включително и времето за разработване на приставки).

Netbeans:
(http://www.netbeans.org/)

NetBeans е свободна и с отворен код интегрирана работна среда за разработчици на софтуер, която ви осигурява всички необходими инструменти за създаване на професионални десктоп приложения, комерсиални, уеб и мобилни приложения с Java, C/C++ и дори Ruby. Тази интегрирана работна среда работи на разнообразни платформи - Windows, MAC OS X и Solaris.Инсталацията й е лесна, като веднага след нея NetBeans е готова за употреба.

QuantaPlus:
(http://quanta.kdewebdev.org/)

QuantaPlus е стабилна и с много възможности среда за разработване на уеб приложения. Замисълът на Quanta е да осигури начало с най-добрата възможна структура. Quanta е проектирана за ефикасна и лесна употреба и позволява на потребителя да я усъвършенства и добавя нови функции. Тъй като сме наясно, че нямаме възможност да направим всичко, което бихме искали, наша цел е да ви улесним да помогнете да превърнем това десктоп приложение, разработвано от общността ни, в най-доброто. Почти всичко в Quanta е разработено така, че да можете да го подобрите. Дори начинът, по който Quanta обработва XML DTDs, е базиран на XML файлове, който можете да редактирате. Можете да внасяте DTDs, да пишете скриптове за управление съдържанието на редактора, визуално да създавате диалози за скриптовете си и да назначавате действия на скриптовете за почти всяка файлова операция в даден проект. Като използвате DCOP можете да следите какво се случва в Quanta, както и да комуникирате с програмата.

SciTE:
(http://www.scintilla.org/SciTE.html)spacer_gif Top 100 of the Best (Useful) OpenSource Applications

SciTE е текстов редактор на основата на SCIntilla. Първоначално създаден да покаже възможностите на SCIntilla, той се разраства като полезен редактор със средства за създаване и изпълнение на програми. SciTE намира най-добро приложение за разработки с проста конфигурация - например тестови и демонстрационни програми, както и за самите SciTE и Scintilla.

Ред. dhtj, пуснал си темата на 28.05.08? Къде е била скрита? И от 100 колко описания са преведени?
Я по същество да действаме.
Ако ти харесва горният ми превод, казвай кое да е следващото.
Нали можем спокойно да си превеждаме описанията, да не ни се скара някой?

редактиран от anonymous на 17.02.09 22:28
anonymous
Сря, 18.02.09, 20:51

RE: 100-те най-добри линукс програми! БГ!

” Абе dj_parimo що излагаш така фронта?
Копирал си описанието на AptonCD от викито на един модератор в ubuntuforums-bg.org
wiki.vladimirkolev.com
Не виждаш ли че има Creative Commons лиценз?

Колкото по бързо се оправи , толкова по хубаво

Ха, извинявам се много но не съм го копирал от никъде!
По колко възможни начини може да се преведе описанието на програмата като съм го гледал от тук???
А къде е неговото описание на програмата да ги сравним че не го видях?!?

anonymous
Сря, 18.02.09, 21:03
А, ето намерих неговото описание:

"APTonCD е инструмент с графичен инструмент, който ви позволява да създавате CD-та или DVD-та (сами избирате видът медиен носител) с всички пакети, които сте изтеглили от APT-GET или APTITUDE, създавайки преносимо хранилище, което можете да използвате на други компютри.
APTonCD също така ще ви позволи да създадете медия с всички ваши .deb пакети, намиращи се в определено хранилище, така че да можете да ги инсталирате на вашите компютри без да се нуждаете от връзка с интернет."

От http://wiki.vladimirkolev.com/doku.php/aptoncd

Ето го и моето:

"1. APTonCD е полезна програма, с графичен интерфейс, която ви позволява създаването на CD-та и DVD-та (формат по ваш избор) с всички пакети, изтеглeни чрез apt-get или APTITUDE, като прави файловете преносими, така че можете да ги използвате на друг компютър.
APTonCD също ви позволява автоматичното записване на вашите медиа файлове в .deb пакети, съхранени на CD/DVD, така че няма да е нужно да сте свързани с интернет за да можете да ги инсталирате на вашия компютър."

deringer
Сря, 18.02.09, 21:21

RE: 100-те най-добри линукс програми! БГ!

” А, ето намерих неговото описание:

"APTonCD е инструмент с графичен инструмент, който ви позволява да създавате CD-та или DVD-та (сами избирате видът медиен носител) с всички пакети, които сте изтеглили от APT-GET или APTITUDE, създавайки преносимо хранилище, което можете да използвате на други компютри.
APTonCD също така ще ви позволи да създадете медия с всички ваши .deb пакети, намиращи се в определено хранилище, така че да можете да ги инсталирате на вашите компютри без да се нуждаете от връзка с интернет."

От http://wiki.vladimirkolev.com/doku.php/aptoncd

Ето го и моето:

"1. APTonCD е полезна програма, с графичен интерфейс, която ви позволява създаването на CD-та и DVD-та (формат по ваш избор) с всички пакети, изтеглeни чрез apt-get или APTITUDE, като прави файловете преносими, така че можете да ги използвате на друг компютър.
APTonCD също ви позволява автоматичното записване на вашите медиа файлове в .deb пакети, съхранени на CD/DVD, така че няма да е нужно да сте свързани с интернет за да можете да ги инсталирате на вашия компютър." „

Аааа...просто това е превод и в двата случая... нищо авторско няма ,в претенциите на господин Колев...И ние сме отбелязали от кой сайт е взето описанието...
Оригинален текст :
What is APTonCD?

APTonCD is a tool with a graphical interface which allows you to create one or more CDs or DVDs (you choose the type of media) with all of the packages you've downloaded via APT-GET or APTITUDE, creating a removable repository that you can use on other computers.
APTonCD will also allow you to automatically create media with all of your .deb packages located in one especific repository, so that you can install them into your computers without the need for an internet conection.
Изобщо,ако трябва някой да има претенции по описанието е https://translations.launchpad.net/aptoncd/+translations Krasimir Chonov и тези хора http://aptoncd.sourceforge.net/develop.html#people ,но това си е просто превод на изложението...

редактиран от deringer на 18.02.09 21:23
редактиран от deringer на 18.02.09 21:28
dhtj
Сря, 18.02.09, 21:29
Аз само ви цитирах съобщението, не искам да се замесвам в разправии за авторски права.
Диджей_паримо ми даде превода и съм го публикувал след едно-две прочитания. Разговора между Deutschi и dj_parimo не ме засяга
Така де, що да се бутам между шамарите
deringer
Сря, 18.02.09, 21:32
dhtj тук няма нищо авторско,тъй като е отбелязано...а описанието на английски е същото...това значи ли,че г-н Колев е откраднал нещо?
Превода си е същия...гледай сайта и гледай Wiki-то...просто превод на изложението
http://aptoncd.sourceforge.net/
редактиран от deringer на 18.02.09 21:33
anonymous
Сря, 18.02.09, 21:33
Както виждате не e "дословно копирано" както твърди господина.
Това просто е моя версия на превода!
редактиран от anonymous на 18.02.09 21:34
dhtj
Сря, 18.02.09, 21:43
Айде някой зелен да делне първия ми пост от темата че става дублиране на всичко?
nikobor
Сря, 18.02.09, 21:46
Аз пък реших да си преведа текста с http://translate.google.com/translate_t#en|. Не мисля да правя коментар, но все пак сравнете и ще видите, че се получава нещо интересно. Иначе според мен е очевидно, че двата превода са правени независимо един от друг.
редактиран от nikobor на 18.02.09 22:02
dhtj
Сря, 18.02.09, 21:52

RE: 100-те най-добри линукс програми! БГ!

” "APTonCD е инструмент с графичен инструмент ..."
От http://wiki.vladimirkolev.com/doku.php/aptoncd
инструмент с графичен инструмент?
редактиран от dhtj на 18.02.09 21:52

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.