download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Kaspersky Internet Security 2019

Автор
Съобщение
stoqncho
Съб, 25.09.10, 21:18
Вие изобщо гледате ли в Zamunda.NET в коментарите на Kaspersky 2011 какво пишат? Като гледам коментара ТУК 3тия коментар човека преди месец е намерил решението. Не знам дали той го е намерил или го е гепил от някъде, но го е споделил.

P.S. Може и armenxxx1 от там да го е видял.

tegote
Съб, 25.09.10, 22:06
По-скоро в замундата е арменкса - не го е преписал, а ти го е предал. Преписал съм го аз, че намерих същото ето ТУК. Но си прав за мен - не съм погледнал това в Замунда, щото си знам че там вървят разни EXE-та и кейчета, които са ми безинтересни. Но този път е било по-различно.
редактиран от tegote на 25.09.10 22:08
tegote
Съб, 25.09.10, 23:08
Определено трябва да стане под сейф мод с интернет връзка, като Касперски трябва да бъде стартиран и активиран преди да излезеш от сейф мод. При опит с тукашния батч без сейф мод, касперски активира триала без да поднови 30 дни. Под сейф мод го пуснах, но не активирах и не знам дали работи. По методът на замунда стана. Но първия път Каспър ми открадна батч файла и не ми го върна. Това се случи без да съм в сейф мод. На следващия опит замундския начин провървя под сейф мод с интернет.
редактиран от tegote на 25.09.10 23:11
stoqncho
Нед, 26.09.10, 00:09
” Определено трябва да стане под сейф мод с интернет връзка, като Касперски трябва да бъде стартиран и активиран преди да излезеш от сейф мод. При опит с тукашния батч без сейф мод, касперски активира триала без да поднови 30 дни. Под сейф мод го пуснах, но не активирах и не знам дали работи. По методът на замунда стана. Но първия път Каспър ми открадна батч файла и не ми го върна. Това се случи без да съм в сейф мод. На следващия опит замундския начин провървя под сейф мод с интернет.
Естествено ще ти го открадне като така си направил настройки, аз съм направил, като намери "вирус" да не го трие, а да го блокира, тоест не може да бъде стартиран, а си стои просто. Първо спираш "Самозащитата"(Self-Defense) като махаш отметката. После спираш програмата от дясно копче на иконата "Exit" и пускаш .BAT файла. Пускаш програмата, пускаш "Самозащитата" и активиращ "Trial Period"(с вкл. нет ест.) Не е нужно да влизаш под "Safe mode" или да спираш нета, така става по бързо.
редактиран от stoqncho на 26.09.10 00:15
tegote
Нед, 26.09.10, 01:02
Грешно правиш Стояне. Ами ще объркаш и другите. Значи, за да блокираш съмнителен вирус трябва да дадеш настройката на "Select action automatically", като в настройката General Settings за "Select action automatically" трябва да си избрал "Do not delete suspicious objects". Това само за сведение как се блокира. Общо взето така нищо няма да ти трие при откриване на вирус, но ще ти блокира батча! А пък в другия случай се задава направо ликвидация! Я го откриеш в карантина я не. Батча ми го нямаше в карантината! Най-правилното решение е да махнеш отметката от "Enable File Anti-Virus". Ето така вече батч файлът ще си свърши работата спокойно докрай, без да се очаква някаква реакция от Каспър.
редактиран от tegote на 26.09.10 01:03
stoqncho
Нед, 26.09.10, 01:34
” Грешно правиш Стояне. Ами ще объркаш и другите. Значи, за да блокираш съмнителен вирус трябва да дадеш настройката на "Select action automatically", като в настройката General Settings за "Select action automatically" трябва да си избрал "Do not delete suspicious objects". Това само за сведение как се блокира. „

Ти ся мене ще учиш как да се блокира "вируса". Почти позна!

” Общо взето така нищо няма да ти трие при откриване на вирус, но ще ти блокира батча! „

Като начало ми стига да го блокира, а после ще реша какво да правя с него("вируса")...

” Я го откриеш в карантина я не. Батча ми го нямаше в карантината!

А не знам, оправяй се.

” Най-правилното решение е да махнеш отметката от "Enable File Anti-Virus". Ето така вече батч файлът ще си свърши работата спокойно докрай, без да се очаква някаква реакция от Каспър. „

Пак почти позна! Най лесно е дясно копче на иконата на Kaspersky до часовника и избираш "Спиране на защитата"(на английски не знам как е оригинално може би "Stop Protection").

Edit: Оооо... няма как да си свърши работата ако не е спряна "Самозащитата"(Self-Defense) и да спрян Kaspersky от "Exit". Конкретно за този .BAT файл.

редактиран от stoqncho на 26.09.10 01:37
редактиран от stoqncho на 26.09.10 01:38
tegote
Нед, 26.09.10, 04:02
Благодаря за настройката. Не знаех тази скрита способност на Каспър. Но да ти кажа и ти почти си познал, не си намерил пълното решение на задачата. Защото изключването на Каспър не решава чистката на заплахата. При изключен Self-Defense след употребата на "вирусът" се налага да си пуснеш антивирусната. Нали? ...Нали така.....??? Каспър обаче вероятно е фиксирал кой е направил промяната, "сензорите" му са записали активност и при стартирането защитата решава, че трябва да се провери съмнителните програми, довели до промяната на неговите настройки. Разбира се промяната е разрешена. Но е факт, че продължава да чопли след външна намеса, никой не го е скопил. Това му е работата. Все пак беше написано май в замунда, че ще бъде засечен бачът като вирус. Рискът остава. Така че най удачно е да си го скриеш.
stoqncho
Нед, 26.09.10, 09:15
” Защото изключването на Каспър не решава чистката на заплахата.
Да съм казал, че го решава?! Просто си СТОИ и до там. Нито работи, нито не работи. Спра ли Kaspersky от "Exit" заплаха почва пак да бачка и е малко опасно за неопитни.

” При изключен Self-Defense след употребата на "вирусът" се налага да си пуснеш антивирусната. Нали? ...Нали така.....???
НЕ ! Ако искаш стой без антивирусна, кой те кара да си я пускаш? И ако наричаш "вирус" този .BAT файл(Trial Resetter) иначе за други "вируси" не е хубаво да ги оставяш да си вършат работата.

” Каспър обаче вероятно е фиксирал кой е направил промяната, "сензорите" му са записали активност и при стартирането защитата решава, че трябва да се провери съмнителните програми, довели до промяната на неговите настройки. Разбира се промяната е разрешена. „
Ти в момента говориш ТЕОРИТИЧНО, но не и да си ползвал на практика как действа твоя "Каспър". Еми нали затова изключваш "САМОЗАШИТАТА"(Self-Defense) демек казваш на шибаната програма, каквито и промени по НАСТРОЙКИТЕ й да се правят от който и от където да е(Remote Contro тоестl... VNC, Telnet, TeamViewer, който от където може), да не й пука.

” Но е факт, че продължава да чопли след външна намеса, никой не го е скопил. Това му е работата. „
Ще работи естествено, ти не си я спрял и ще си върши работата. Ти като я спреш да видим тогава дали работи или НЕ. ("Exit")

” Все пак беше написано май в замунда, че ще бъде засечен бачът като вирус. Рискът остава. Така че най удачно е да си го скриеш.
Пак говориш за неща, които не си пробвал. а само мислиш, че са така. Да така пише и е така, но как ще го "скриеш" ми е интересно без антивирусната да не може да го намери, и да можеш да го стартираш? Ако става дума просто да го "скриеш" лесна работа архивираш го и слагаш парола на архива и антивирусната при сканиране не го намира, но ако го разархивираш ще го намери. Риск има за всеки. който не знае как да ползва програмите като цяло, каквито и да са те! Няма риск, ако си казал на Kaspersky да не го трие, а само да го блокира. Той не мисли, а просто прави, каквото му кажеш.

P.S. Караш ме да обяснявам неща, които вече съм обяснил или пък се разбират след малко играчка с настройките, опит с програмата и най вече до съобразителност!

tegote
Нед, 26.09.10, 20:18
Егати тъпнята. Дълго се чудех защо IE ми докладва за проблем със сертификата на ABV.BG, пуснах си Google Chrome и проблемът го нямаше. На следващия ден гледам пак е същото с IE - проблем със сертификата, дали съм искал да си вляза в пощата. Влязох в опции да погледна що за сертификат аджеба получавам, и кво гледам? "Този тип документ няма сертификат". Решавам да пратя на майкрософт да провери дали е безопасен сайтът чрез SmartScreen Filter. Отговорът който получих бе "SmartScreen Filter can not check this website, because the Microsoft online service is temporarily unavailable". Ва... я да видим Хромът какво ще каже? Отварям и гледам пак си влиза в ABV. Реших да погледна каква ще е историята с PayPal. Под IE пак няма сертификат!!!!! Обаче Chrome нещо го удари в главата и той отказа да отвори сайта!!!!! Такааааа, веднаgа ми щракна че KIS може би налага ограничение. А какво е то в случая, мяза по-скоро на бъг, а не на защита?! Спирам го и хоп, всички сайтове са си валидни и с реални сертификати! Егати антивируса, що за услуга е това?
tegote
Съб, 16.10.10, 12:20
Филма с батч файла виждам свърши. След употреба върху изключена антивирусна и Self Defense също, батчът репортва три реда отказан достъп, а антивирусната се включва. Под сейф мод с нетуорк и изключен каспър, му дреме на антивируса какво правим. Нищо не става! Всичко си седи по старому, без много церемонии, шаш и паники. Батчът е пасивен.
@echo off
echo data > "%AllUsersProfile%\Application Data\Kaspersky Lab\AVP11\Report:kisextended
echo data > "%SystemDrive%\ProgramData\Kaspersky Lab\AVP11\Report:kisextended
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\SystemCertificates\SPC /f
reg delete HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\KasperskyLab\protected\LicStorage /f
REG ADD HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\KasperskyLab\protected\LicStorage /v kis /t REG_BINARY /d 4B4C737700004B4C7377040000007377EF6ACC0E6783B343D921C7CE7AB867A4561E7DDE86D4434A2135909AB7ACEF6A2164A98979696B99354D8A1E4E1025011BFA7A428EB7675AB1AEF2DB06940E3C9887944CB94F4F3A576532CA6813750D6366BE3D5D589540D18FD37EE45CB2AF442FDB141E3B6F2A71A2BC2E /f
echo Start KIS 2011 wait..
ping -n 2 127.0.0.1 > nul
start "" "%SystemDrive%\PROGRA~2\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 2011\avp.exe"
ping -n 3 127.0.0.1 > nul
exit
редактиран от tegote на 16.10.10 12:22

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.