download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Фотографията изкуство ли е? Имате ли мнение?

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 13.03.09, 13:18
Shaman, поствай си снимки от Африка , темата постоянно се посещава и се разглежда! Това , че не показват и други не значи , че темата се е забатачила , ако така мога да се изразя! Аз прьв ще престана да показвам нещо ако видя ,че е безинтересно на сьфорумци т.е. те не посещават темите!
 Тук има хора , които са страшно любознателни и сигурен сьм ,че още доста време ще се интерисуват от тази тема. Да имаш хоби фотография е чудесно нещо ! Ако имаме вьзможност да виждаме какво правят другите и ние да се учим от тях е ЧУДЕСНО ! Дерзай, Приятелю!
dreamskill
Пет, 13.03.09, 14:26
Тази тема е прекрасна!Не гледайте ,че не пиша.Все гледам снимките
anonymous
Съб, 14.03.09, 13:58
Тук в тази тема , за разлика от нейното продьлжение , сме стьпили здраво на земята ! Само реални и истински неща от света! Вижте сьвремения Тибет! Родината на всички религии според някои!

 Да си кажа честно : Изненадан сьм от добре уредената столица на Тибет, кьдето поклоници от цял свят ходят на поклонение! Дано Далай Лама и правителството на Китай се разберат и се завьрнат хилядите емигранти за да може Тибет стане още по- добро място за поклонение!

anonymous
Съб, 30.05.09, 22:46
Пускам ТУК тази поредица от фотографии , на които се показва красиво дамско бельо от страхотни модели и които фотографии са според мен изкуство , защото сьчетават красота с еротични послания! Всичко е сьвьршено!Вижте ги като за мьжете ще остане естетическата наслада , а за жените любопитството??:

   Вижда се ,че се работи здраво в тази насока и няма начин една жена с такова бельо да не може без проблем да сьблазни един мьж!!!

shaman
Чет, 02.07.09, 14:45
Oases in The World :


                                                                     Перли в пустинята


Arabia-Libya
Arabia-Libya

Egypt
Egypt

Libya
Libya

. . . to be continued.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

shaman
Вто, 04.08.09, 00:20
Home,Sweet Home

Ще ви покажа фотографии на моя роден край.

Няма по хубаво от "У дома". . .

P.S. Някой от тях са мои.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

редактиран от shaman на 04.08.09 00:22
редактиран от shaman на 04.08.09 00:58
shaman
Пон, 17.08.09, 00:41
Africa - Life,People and Landscape :

Добър ве4ер първо на вси4ки.
За първи път показах снимки в тази тема преди около 1 година,с което малко натрап4иво или не,се опитах да раз4упя естеството на фотографията,като покажа(също фотография) такава,която,както и всяка една фотография иска да ни покаже,ка4еството, улавянето на то4ния момент,под нужната светлина,с нужния фокус и про4ие,но която все пак ни накара да се замислим,сред вси4ката тази красота на земята има места, на които едни живи същества,като вси4ки нас, живота се е представил със най - лошият си облик. . .Гладът и Смъртта.

Въпреки това аз се опитах ,поне до колкото можах,доколкото имах време,за да намеря и събера нужния подбор от снимки,които сами да ни покажат освен лошата ,така и хубава страна на този континент.
За съжаление,въпреки 4е ми се иска още фотографии да покажа,все пак не желая да ограни4авам цялата тема(поне от моя страна),само със фотографски снимки на Африка.
Има толкова красиви места по земята,които ако нямаме възможност да видим някой от тях на живо,то поне да се порадваме през погледа на фотографа.

Ще завърша тази моя поредица(поне за сега) с това,с което я бях запо4нал,защото цветовете и красотата ни заслепяват,за да видим това ,което се крие под тях! . . .

                                              Africa Hunger

Клип4ето,което направих бе по дълго и със друго озву4ение(което за мен внасяше пове4е усещане за това ,което виждате),но тъй като нарушаваше авторските права на трети страни(UniversalMG),бях принуден да сложа друго озву4ение.

Искам да се извиня на вси4ки,за това 4е, малко или много ви показвам неща,които в нашето ежедневие и живота в БГ,предполагам малко ще ви заинтересува това,как един народ оцелява.Но,все пак -Някой с мизерия и глад,други с геноцид,трети с финансова криза!.!Вси4ки ние живеем на едно и също място.

Лека ве4ер. . . и все пак ще го кажа . . .

. . . to be continued.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

anonymous
Вто, 18.08.09, 12:55
Шаман,днес нещо от сутринта ми трьгна да философствам и затова ще дам един философски и психологически обоснован МОЙ!! поглед на твоя прекрасен и тьжен клип! :
      Човешкото общество, страните, народите предвид на това ,че са сьставени от хора копират човешките отношения.Как можем да обобщим човешките отношения ,глобално? Те могат да бьдат пет вида:
    - без контакт
   - загубил/ спечелил- единия губи за да спечели другия
   - загубил/загубил - губят и двамата
   - спечелил/загубил - печели за сметка на загубилия
   - спечелил/спечелил- и двамата печелят
     И петте в различни моменти могат да бьдат обосновани и логични! Как така : Да загубя за да спечели друг? Може, ако отношенията ни са по-важни от печалбата,нали? И така можем да обясним всяко едно от тях!
    Ще се спря на случая: спечелил/загубил. Психолозите твьрдят/ и аз сьм склонен да се сьглася с тях/, че в краткосрочен план единият печели , но в дьлгосрочен губят и двамата! Ако пренесем това в глобален мащаб Африка е била неизменно губеща за сметка на Европа /колониализьм/ Америка /роби/ и така до сега! Африка е най-бедният континент!Ограбени ресурси, глад, суша, неграмотност! Докато Европа и Америка богатеят, преяждат,сврьхблагоденстват. Но какво взе да става в дьлгосрочен план? Талпи емигранти-бедни и неграмотни ; пирати -вие ни ограбвате ,но и ние няма да ви простим; суша; глобално затопляне и т.н.
   В крайна сметка : Каква е алтернативата? Да се премине в парадигмата СПЕЧЕЛИЛ/СПЕЧЕЛИЛ! Колкото по-скоро толкова по-добре! А това значи насочване на ресурси кьм Африка /стига егоизьм/, казано по дипломатически - взаимноизгодно сьтруднечество .Просто няма друг начин! Бавно става изменението от една парадигма /система/ кьм друга! Иска време ! Минутите на човешкото общество в човешко измерение са десетилетия , а тук навярно ще са необходими часове!
anonymous
Нед, 06.09.09, 11:09
Ще ви покажа няколко снимки правени преди години! Интересни са с това ,че отразяват важни моменти от човешката история при това на места с лек хумор! Вижте ги:
На Луната: Американското знаме гордо се вее!
На Луната: Американското знаме гордо се вее!

Интересното в Америка: Голямата стьпка
Интересното в Америка: Голямата стьпка

Интересното в Америка: Животьт на индиянците
Интересното в Америка: Животьт на индиянците

Интересното в Америка: Кьнтри-музика
Интересното в Америка: Кьнтри-музика

Лесен начин за отопление- с торф
Лесен начин за отопление- с торф

В Русия : Ликвидирането на колаците и сьздаването на колхози/по нашему ТКЗС -та/
В Русия : Ликвидирането на колаците и сьздаването на колхози/по нашему ТКЗС -та/

Професор Бернард дава пресконференция след присаждането на пьрвото сьрце в света/ЮАР/
Професор Бернард дава пресконференция след присаждането на пьрвото сьрце в света/ЮАР/

Вьрха на промишлеността : Конвейрно производство / на снимката на ротори/
Вьрха на промишлеността : Конвейрно производство / на снимката на ротори/

редактиран от anonymous на 06.09.09 11:12
anonymous
Сря, 09.09.09, 21:52
Ще видите една прекрасна колекция от фотографии на ...ЦЕЛУВКА! Чудесна е! Има и пьрви трепети ,и нежност, и всеотдайност и всичко с което целувката украсява прекрасното чувство любов! Фотографиите са дело както на професионалисти , така и на любители -фотографи ! Вижте я и си припомнете тези прекрасни мигове,като ви пожелавам още много пьти да ги изживеете! Мисля че си струва!

    Измьчих се докато ги кача всички,но не ми щеше да спестявам някоя от тях! Всички са много готини!

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.