download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Това , което ни учудва!?!

Автор
Съобщение
dreamskill
Нед, 26.02.12, 18:01

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

” Нищо...хубаво е понякога човек да се посмее.
Значи ти си атест?
stoqncho
Нед, 26.02.12, 18:17

RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

атеист?

редактиран от stoqncho на 26.02.12 18:17
dreamskill
Нед, 26.02.12, 18:21

RE: RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

явно съм огладнял
ezekia
Нед, 26.02.12, 21:07

RE: RE: Това , което ни учудва!?!

” Нищо...хубаво е понякога човек да се посмее.
Да,но няма нищо смешно даже е трагично това го е установил още преди близо 2000 години един човек който се нарича Павел и е записал следното:„...Понеже от създанието на света това, което е невидимо в Него, тоест вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи. Като се представяха за мъдри, те глупееха...“Рим. 1:20
Това че съм написал че 'е доказан' не без значение. На никой не мога да му забраня да се смее,да даже е полезно,но трябва да се внимава,защото Бог не е за подиграване.
anonymous
Нед, 26.02.12, 21:42

RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

Едиз, атеист съм. Така и се отбелязвам на местата, където мога напр. по статистически проучвания. Лошото е, че понякога няма такъв отговор и т.н. Глупава работа.

ezekia, хубаво е, че ги вярваш тези работи. Щом това ти дава някакво упование и т.н. вярвай, но да се "изпляскаш" в някой форум с мнение, което казва "Вярвайте, че иначе лошо ви се пише" единствено провокира такива като мен да се заяждат.

За мен всичко на тоя свят си е добре обяснено и се обяснява от науката и в едно съм сигурен - няма случайни работи, които не могат да се обяснят. Просто липсва някой факт, които да разреши уравнението. Но с времето и тези факти излизат.

По време на война се засилва обръщането към религията от страна на войниците, но историята е показала, че това до сега не е помогнало на никого. Ако го има защо не се е намесил и не е решил нещата. Или това пак е "изпитание" ... поредното клише. Оловото среща плътта и всичко приключва - с вяра или без.
Религията е начин за манипулация, които по-умни за измислили, за да контролират по-глупави, а по-глупавите от своя страна си мислят, че това ще им помогне или, че в критична ситуация ще придобият някакви по-големи сили и т.н.
Най-лесният начин да контролираш хората е да ги превърнеш в овце, а какъв по-добър начин за изпълнение на това от религията a.k.a. вярата.

е... "Аз сам си избрах тази съдба,
      вечната черна овца!"

phrozencrew
Нед, 26.02.12, 21:47

RE: RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

По-скоро комунист! Поради исторически, политически и социални причини, в БГ няма атеисти, а комунета.
ezekia
Нед, 26.02.12, 22:13

RE: RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

По време на война се засилва обръщането към религията от страна на войниците, но историята е показала, че това до сега не е помогнало на никого. „

Е,в такъв случай ти препоръчвам да прочетеш Библията там може да се види ясно как Бог се е намесвал в историята на Еврейте,а и не само на тях,но на всички които са имали вяра също са били благославяни.Но това ако ти се вижда пак смешно мога да ти кажа че познавам много хора които благодарение на Бога са заживели наистина едни смислен и пълноценен живот в това число включвам и себе си,защото може човек да постигне много в този свят,но пак остава празен защото душата на човека се нуждае от неща които може само Бог да даде - благодат,мир любов,радост.
редактиран от ezekia на 26.02.12 22:14
anonymous
Нед, 26.02.12, 22:52

RE: RE: RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

” По-скоро комунист! Поради исторически, политически и социални причини, в БГ няма атеисти, а комунета. „

Има го и този момент, но искам да подчертая дебело, че в мен няма нищо комунистическо, даже и социалистическо. Върл противник на подобен режим и идеология. Привърженик на капитализма като соц.-ик. парадигма. Син в сърцето и душата; фен на ПФК Левски - София . Възпитан от малък, че добрият комунист е само мъртвият такъв. Катко и яростен противник на социалната политика, която работи от години в България и ограбва хората, които работят за сметка на други, които не го правят като им предоставя публични блага, които фактически се заплащат от една част от населението, а не от цялото население.

ezekia, аз намирам живота си за достатъчно пълен и смислен. Е липсва ми едно единствено нещо, но работя да поправя този проблем. Може би малко съм short във личните финансови активи, но и това може да се промени без да ми трябва религия/вяра.
Може би някои народи/групи от хора/отделни индивиди обичат по-лесния път и за това търсят религията и Бог за помощ. Е аз пък съм от другите, обичам да ми е гадно.
"Винаги избирайте най-трудния път - там няма да срещнете конкуренти." Шарл де Гол

"благодат,мир любов,радост" - си ги имам в душата и без религия, стига семейството ми да е добре и аз да съм добре и да не ми се бърка някой в хармонията. Обаче набърка ли ми се, та ако ще и Господ-Бог да е, няма да намери мир и благодат доста дълго време.

***закачка ... без лоши мисли :P
***закачка ... без лоши мисли :P

joniewalker
Нед, 26.02.12, 23:13

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Това , което ни учудва!?!

” Има го и този момент, но искам да подчертая дебело, че в мен няма нищо комунистическо, даже и социалистическо. Върл противник на подобен режим и идеология. Привърженик на капитализма като соц.-ик. парадигма. Син в сърцето и душата; фен на ПФК Левски - София . Възпитан от малък, че добрият комунист е само мъртвият такъв. Катко и яростен противник на социалната политика, която работи от години в България и ограбва хората, които работят за сметка на други, които не го правят като им предоставя публични блага, които фактически се заплащат от една част от населението, а не от цялото население... „

Ристич, ако родителите ти бяха с по 150лв. пенсии по болест, а ти - безработен, какво щеше да мислиш тогава по върпоса?
Всъщност - не е нужно да го казваш - сега си го имаме тук в БГ. И всеки го знае и вижда.

Уточнение: в богати страни като северна Хамерика, в Западна Европа или някое шейхство може да има каквато и да е политика, дори дясна. Но за беден и пропаднал народ като този тук в България му трябва социална политика, а не - дране по три четири кожи на година. Че вече хляба стана по скъп от този в Париж /и бензина/, а заплатите - още стоят пет пъти по-малки. Превъзнасянето на неолиберални идеи днес в тази ограбена страна е супер неуместно.

редактиран от joniewalker на 26.02.12 23:13
ezekia
Нед, 26.02.12, 23:18
” ... да не ми се бърка някой в хармонията. ... „
Това може да стане само ако не живееш на земята
Живота е много сложно нещо човек си мисли едно то друго излиза плануваш едно то се обърка заради нещо мисля че бъркаш реалния свят с виртуалния.
( започнах май и аз да се заяждам,но мисля да отстъпя )
редактиран от ezekia на 26.02.12 23:23

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.