download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Създаване на 2 програми

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
insecteater
Нед, 14.06.09, 18:37
Нямам си идея за там как става
O.txt
P.txt
dhtj
Нед, 14.06.09, 18:45
какво мисилите за идеята да се включат цинизми в базата с думите
stambentseto
Вто, 21.07.09, 13:29
phrozencrew мерси за скастрянето. Да дам и аз малко акъл.
Преди време срещнах един скрипт (Javascript), който съмулираше функциите 'подчертано', 'наклонено' и други, по подобие на WORD. Та внего идеята бе - селектираш текста, кликаш бутонче, скрипта проверява дали е селектирано нещо, ако да връща нова стойност /<Болд>Стара Стойност</Болд>/. По подобие на този скрипт направи цикъл да търси селектирана буква, да провери дали е само една и ако са повече да предупреждава и т.н. подробности и накрая да си подреди данните и да сейфа.

Втори вариянт - съдържанието на полето в масив; всяка буква - отделен елемент; при клик на добавяне излиза ново прозорче подобно на:
---------------
| X |o|o|o|o|
---------------
| а |г|е|н|т|
---------------
горния ред са ти чекбоксове (защо не радиобутони - ще кажа след малко), долния ти е думата, подредено всичкото в таблица на два реда. Като си кликнеш чекбокса, проверяваш номера на буквата и пишеш резултата в речника.
ПРЕДЛАГАМ -> По примера с ВЪЛНА, вместо да се пише отделно 2 пъти да стане "вълна1,2" (оттук нуждата от 2 чекбокса)/за 1 буква радиото е повече от перфекно/
ПРЕДЛАГАМ ОЩЕ: добавените наръка думи да се съхраняват отделно в потребителски речник, за да не се счупи готовия вече (при некоректно добавяне или от други извънземни причини).

Ако трябват идеи да СКИН-ване на програмката - казвайте. Примерно може да се спретне едно CSS оформление, та дори и без използване на изображения ако щете. Вярно Картинката си е картинка, но CSS не изключва и тези неща.

Айде чао и обещавам да следя темата.

anonymous
Пон, 03.08.09, 23:24

RE: Създаване на 2 програми

” Хелп!
Определено изпитвам известни затруднения да накарам Label поле да се държи интерактивно и да може да се посочва с мишката точно някой символ от него. Пробвах разни варианти, но дърво от всякъде.
Мисля си вече да прехвърля проекта във FreePascal и да пробвам там възможностите за посочване, но там работата ще се учетвори. Дайте някоя идея, щото блокирах. Иначе ето до къде я докарах:

Програмата с целия сорс, писан за PHP+WinBinder:
Rhymes_Generator_v.04.6673.zip
Нямам си и на идея как да накарам да се случва събитие със символите. Мисля си да използвам Label за всяка буква, но не съм сигурен, че може да се реализира под тази платформа.
Хмммм???? „

@phrozen, @insect - Езика е много обширен(PHP), може да стане, insect е направил до някъде, аз ще пробвам да го довърша..

Само да попитам, защо, след като се извлекат думите от речника, да се проверява, за такива, дето в речника ги няма и какво трябва да стане с тях?
edit:
@insecteater - Ако знаеш малко PHP Може да ме потърсиш на скайп roskoto_skypcheto ;)

редактиран от anonymous на 03.08.09 23:25
phrozencrew
Вто, 04.08.09, 01:08

RE: RE: Създаване на 2 програми

” ...
Само да попитам, защо, след като се извлекат думите от речника, да се проверява, за такива, дето в речника ги няма и какво трябва да стане с тях? „
Добави ги в dictionary.dat и речника ще работи и с тях.
phrozencrew
Пет, 02.12.11, 21:25
Бяхме зарязали тия проект, макар че е интересен. Днес си играх малко със C++. Къде да си припомня някои базови неща, къде поради необходимост. За тръпката пренаписах програмката на C++, като за GUI използвах WxWidgets. Качил съм това чудо тук: PoetryHaxor 1.0

В архива е и сорскода. Кода е елементарен.
Тествана е единствено под WinXP и не знам под други ОС дали ще бачка. Ако имате възможност я тествайте и споделете за ядове. За което предварително благодаря!

programings
Пет, 02.12.11, 21:39
Браво, сега я тествах!

На 1.8 GHz и 512 MB РАМ има забавяне около 4 секунди при търсене!

phrozencrew
Пет, 02.12.11, 22:01
Благодаря ти! А на каква операционна система?
programings
Съб, 03.12.11, 11:01
Windows XP Professional Service Pack 3 !
tegote
Съб, 03.12.11, 11:48
Върви на Win7, но се замислям дали няма да е по-добре да има настройки, които да свеждат колко символа да съвпадат.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.