download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Защо се изтриват мнения от форума ????

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пет, 22.09.06, 03:49
Абе само думи , думи и нищо наяве , потупване по рамото получиха някои и толкоз !!! Ето днес пак се нагледахме на изцепки но момчетата трият друго а не това що трябва . Мисля че правилата трябва да се сложат на очевадно място та всеки който захване да пише да ги види (кото предупреждението "Пишете на кирилица" например) Не се отказвайте да направите този сайт по добър!!!
poltargaista
Пет, 22.09.06, 17:02
шантал, а ти се откажи да даваш умни съвети!
Доста предложения има във форума за автори и са процес на изработване понеже всичко се върши само от 2 човека - Милен и Огнян.
Не стига, че те двамата самите са създали този невероятен софтуерен портал, ами и оплаквания има! Със сигурност има какво да се донаправи, но всичко с времето си.

Българите са способни да недоволстват от всичко. Преди време нали пуснаха безплатни закуски на учениците от първи до четвърти клас...е, 1 седмица по-късно се стигна до извода, че ще е по-добре да се дават безплатни учебници от първи до трети клас....
Общо взето, всеки с претенциите си!

boy4o
Пет, 22.09.06, 17:41
Съвсем предумишлено си мълчах цяла седмица - надявах се някой да се усети, че темата на дискусията въобще не е изчерпана. Даже и наполовина. Изобщо няма отговор на въпроса "Защо се изтриват мнения от форума?" (без да броим достатъчно твърдите намеци, че всеки от модераторите си решава сам).
Още повече, намирам се в гламавото положение: "Имам мнение, но не съм съгласен с него". Истината е, че слабо ме засяга когато ми затрият нещо. Затрито - и какво толкова да придирям? Хората, които правят и поддържат сайта и работата му не получават от нас, потребителите, нищо. Следователно имат правото да правят в неговите рамки каквото си поискат - така е справедливо. (!!! Сакън, само сега на някой да не му хрумне да направи достъпа платен, та да се защитят правата на потребителите!!!).
Но въпросът е принципен: правила трябва да има. И тези правила трябва да бъдат точни, ясни и добре оповестени. Нямам желание да създавам грижи на Милен и Огнян (не ги познавам, но - моите благодарности!), обаче наистина е наложително такива - несъществуващи засега в явен вид - правила да бъдат поставени на сайта. Съвсем преднамерено заобикалям отдалече въпроса за фактическото несъществуване на каквито и да било подобни правила.
snisoftware
Пет, 22.09.06, 18:05
Мммхххмм празните приказки, с празни обещания... празни думи и празни...

Даммм погледнете мненията нагоре предложението на boy4o, после няколко мнения в подкрепа на предложението следва хвалба от Порязов към мен за някой друг линк, после идваме тук. Шантал някой да е казал, че ще бъде направено искането? Не когато Порязов го каже че е добра идея или нещо подобно (макар, че не го е направил ясно)
не значи, че ще стане, той е просто модератор и автор в списанието редактира мнения, когато админите milen и ogi кажат, че ще стане тогава ще се направи нещо по въпроса...

Не искам да давам умни съвети и аз, но мисля че проблемът е в организацията на модераторския екип, която явно куца някъде, отговор, конкретен на въпроса не се получи наистина...

За мненията по-точно, давах няколко дни на Порязов шльокавица и латиница и т.н. и той ги триеше, забелязах обаче, че ако не му ги дам той не им обръща внимание, пък аз не мога да се занимавам с това, защото имам и друга работа и напоследък е доста, когато стана модератор тук, тогава ще се занимавам по-често с мнения (а засега не мисля да ставам)...

anonymous
Пет, 22.09.06, 21:54

RE: Защо се изтриват мнения от форума ????

” шантал, а ти се откажи да даваш умни съвети!
Доста предложения има във форума за автори и са процес на изработване понеже всичко се върши само от 2 човека - Милен и Огнян.
Не стига, че те двамата самите са създали този невероятен софтуерен портал, ами и оплаквания има! Със сигурност има какво да се донаправи, но всичко с времето си.

Българите са способни да недоволстват от всичко. Преди време нали пуснаха безплатни закуски на учениците от първи до четвърти клас...е, 1 седмица по-късно се стигна до извода, че ще е по-добре да се дават безплатни учебници от първи до трети клас....
Общо взето, всеки с претенциите си! „

Шапка свалям на Оги и Милен направили са много , нямам какво да кажа отностно тяхната работа освен че са велики !!! Въпроса е там , че те сами не могат да контролират всичко и са се доверили на хора които що годе разбират от тази дейност и тези хора трябва да си вършат работата както трябва за може всичко да е под контрол . Само че , какво се получава - правила има но никой не ги спазва !!! След като сте се заели с тази отговорност да сте модератори ще си я вършите както трябва , щом се е стигнало до тук че да има такава тема , значи нещо трябва да се направи, а това значи че не трябва да си измивате ръцете с Милен и Огнян а да се заемете по серйозно с отговорната работа и да помогнете на момчетата които са сътворили този прекрасен портал!!!

poltargaista
Съб, 23.09.06, 00:44
ОК,
Кажете тук - какво искате да се направи?
Няма нито да споря повече, нито нищо друго. Шантал, твоя е честта да кажеш първото си желание

Ганев, ти ми изпращаш - аз трия, ти не ми изпращаш - аз продължавам да трия, мненията на латиница не свършват, а започват да се множат десетократно - аз преставам да трия! Капииш? Схемата е проста.
Ти ми даде 4 линка, а аз какво да кажа за останалите 2000, че и повече?

шантал...да ти кажа право..не сме станали модератори, а автори в списанието Първоначално е нямало форум, след това се появи едно жалко подобие, в което всички потребители да дават мнение, независимо от тяхното съдържание...и сега вече се появи доста по-хубав форум, в който да има поне малко контрол и ето, че пак има недоволни. На това шапка му свалям.
За да не кажете, че говоря празни приказки, можете да хвърлите едно око на: http://v1.download.bg/

poltargaista
Съб, 23.09.06, 01:20
Такааа..след един разговор с Ирена (шантал), се "споразумяхме":

1. Няма да изтривам всички мнения от дадена тема, а само тези на латиница.
2. Ако имам време даже няма и да ги изтривам, а просто ще предупреждавам отдолу.
3. Докато не се появи опция за местене на темите, всички теми в грешни раздели ще бъдат изтривани.
4. Модераторите (аз и колегите), се грижим за форума през свободното си време. Всеки един от нас има личен живот и е непосилно да ходим да чистим "изсраното" (извинявам се за израза) след всеки един от 200 000 потребителя. Не сме избирали да ставаме модератори, поради простата причина, че в предишната версия на сайта, нямаше форум...следователно това е допълнителна задача към авторите, която е възникнала в последствие.
5. Някой беше казал: "Не можеш да оцениш това което имаш, докато не го изгубиш!". Сега има кой що-годе да поизтрива шльокавицата, но не мога да си представя какво щеше да е, ако ни нямаше.

Нещата, които би трябвало да се направят:

1. Възможност за постване на важни теми, в които да се напишат ясно и четливо правилата, за да може всички да ги спазват.
2. Да се добави възможност за преместване на теми и мнения.
3. Да се добави възможност за банване на потребители. По този начин редовните спамъри ще се затруднят.
4. Още много, много опции, но това в следващите версии на сайта. Засега стига толкова. Надявам се с това да сложа край на тази тема, защото никой не каза нищо смислено, а продължаваме да се въртим в един кръг.

Плюс това не видях нито едно мнение на латиница. Това просто показва, че има ламери, които спамят където им харесва и дори и да има правила, едва ли биха ги спазвали. Доколкото знам от опита си, много малко хора четат правилата, но е по подразбиране да са едни и същи навсякъде. Как snisoftware, шантал и boy4o успяват да пишат на кирилица и да се държат културно, без даже да са чели правилата? Това по-скоро опира да лично възпитание, а не до модераторска намеса.

insecteater
Съб, 23.09.06, 19:51
Тука съм копирал правилата от Linkos.bg. Да ви кажа, там се спазват, и модераторите са безкомпромисни. Пък тука като гледам какви претенции има към горките хорица дето се грижат за софтуерното ни осигуряване, се чудя да се смея или да ги съжалявам.
Господа модератори и грижещи се за здравето и благополучието на сайта - браво на вас и продължавайте
Всяко нещо с времето си. И повече усмивки ще има и темите ще се местят, а не направо да се трият, и кирилицата няма да се толерира. На мен и в момента страшно много ми харесва сайта. По форума също нямам забележки - даже още по строго трябва :P. Я пробвайте в linkos например да своеволничите, да пишете на шльокавица или да постнете нещо без връзка с темата. Там не си поплюват. Вижте им само точка 1 от правилата . Скоро влизаме в европейския съюз, но ще има мноого вода да изтече докато почнем да се държим като за там. Дотогава сопата трябва да играй ми се струва.

1 . Споровете с екипа са забранени!

2 . Преди да питате за нещо, погледнете FAQ за информация.

3 . Некултурно, грубо и неприлично поведение в постовете или коментарите ще е последвано с предупреждение ( ).
Ще получите само едно предупреждение!

4 . Навсякъде по сайта и във форума се пише ЗАДЪЛЖИТЕЛНО на кирилица. Всички съобщения, написани на латиница, ще бъдат трити моментално, когато бъдат забелязани.

5 . Всякакъв вид СПАМ е забранен!!!

6 . Тема, която е пусната в грешен раздел на форума , ще бъде заключвана, след като бъде забелязана!

7 . В коментарите по торентите се дискутира само даденият торент. Всички други коментари ще бъдат трити от екипа.

8 . В този сайт НЯМА място за расизъм и той по никакъв начин няма да бъде толериран!

9 . При опит за чийтване, даденият потребител ще губи акаунта си на мига, без предупреждение!

10 . Максималният размер за аватар е 250х250. Аватари с по-голям размер от този ще бъдат трити от профилите Ви!

11 . Качването на торент, изтеглен от този тракер, е допустимо при следните условия:
- Ако коефициентът на юзера, който ще го качва за самия торент, е над 1.
- Обяви от къде го е свалил.

snisoftware
Съб, 23.09.06, 21:43
insecteater, супер са правилата!
insecteater
Нед, 24.09.06, 00:00

Да се научим на етикет

Ето няколко полезни статийки (благодарности на rouzy), които да си призная, все още не съм чел целите .

http://smart-questions.atspace.com/
http://www.linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl?page=article&id=advices&key=356333931

редактиран от insecteater на 24.09.06 00:09

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.