download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Моята фотография

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 74 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Пет, 09.07.10, 22:37
Между другото, точно тая снимка, за която говори Асен е правена с един мееега стар руски обектив - Helios-44M-7 MC 58mm f/2. Обектива е с изскачаща бленда и тогава не знаех още номера с целуфана за заключване на блендата, та доста се дразнех от това, че не мога да контролирам свиването и качването на f-stop. Ам наистина откачах от гадост!!! А и не разполагах с друг обектив :(. Затова всички снимки с това Хелиос са правени на f/2. В последствие разбрах някои тарикатлъци, като стигнах до там, че омазах лостчето за контрол на блендата със секундно и го вкарах на перманентно изскочила бленда , което ужасно много затруднява ръчното фокусиране . Луда работа са тия стари обективи за по 20-30 лева. Обаче какви портрети правят. Утре ще го кача да ви покажа каква мазилка и острота има при портретно снимане на 9-месечни бебета . Лошото ще е само, че трябва повечко разстояние и трябва да се снима навън, защото Pentax K100D е с доста сериозен кроп-фактор, мисля, че беше около 1.6 спрямо Fullframe. За стая може да хване лице и малка част от торса с тия 58mm.
kookki
Съб, 10.07.10, 00:21

RE: RE: RE: Моята фотография

” Предполагах, 4е тук има хора, които разполагат с пове4е познания относно фотографията, вземайки в предвид написаното в други теми, но явно на теория е едно, а на практика е друго!
Тяхна воля, може и да не е интересно на някой, а може и както То4ния каза в една друга тема, да 4акат удобния момент, за блясък.In The Hands of The Shaman ® „

Shaman провокацията ти е ясна ,но така отблъскваш любителите като мен ,а доколкото си спомням идеята ти беше друга в първия ти пост. Ако търсиш съвет от конкретен човек , му пиши на пощата ,че така се получава че ние постваме за идеята. (съвет без лоши чувства). Тона на темата убягва идеята и, заради което смятам ,че останалите нямат кураж или желание да се включат, а така се връщаме на темата дали фотографията е изкуство , а там аматьори трудно ще пишат

shaman
Съб, 10.07.10, 01:00

RE: RE: RE: RE: Моята фотография

Shaman провокацията ти е ясна ,но така отблъскваш любителите като мен ,а доколкото си спомням идеята ти беше друга в първия ти пост. Ако търсиш съвет от конкретен човек , му пиши на пощата ,че така се получава че ние постваме за идеята. (съвет без лоши чувства). Тона на темата убягва идеята и, заради което смятам ,че останалите нямат кураж или желание да се включат, а така се връщаме на темата дали фотографията е изкуство , а там аматьори трудно ще пишат „
Здрасти kookki, ако виждаш провокация в изказването ми, да може и да има, но тя стига до там, до където спират разсъжденията, идеите, обсъжданията и про4ие относно фотографията, и запо4нем да ги прилагаме (показваме), наяве.
Самото име на тази тема би трябвало да ти говори за какво всъщност става въпрос -Снимки брат, снимки, нищо пове4е!
Да, казах 4е по принцип тук не искам толкова да се обсъжда, колкото всеки един да покаже, какво е видял, как го е видял и как го е запазил, защото ина4е наистина ще бъде като едно продължение на другите две теми.Макар и да наблегнах, 4е приемам критики от което трябва да се разбира, 4е искам да се у4а и няма да се разсърдя на никой, дори и този който ми каже в о4ите-"Сори пи4, но не ти се полу4ават" . . .
Конкурси няма да правим, ве4е го казах не веднъж.
Като призовавам някой от потребителите(провокирам, както казваш), аз целя единствено и само, някои от тях, които много хубави предложения, идеи, размишления, напътствия и размисли дадоха в другите теми, тук просто да покажат какво са постигнали, след като са из4ели множество от тази литература и са добили опит.
На това раз4итам за да добием малко познания , защото както виждаш нито разполагам със хубав апарат, нито имам кой знае какви умения във фотографството. Затова и ка4вам мои си снимки, които бледнеят на фона на някой от останалите, но с които искам да ви предразположа вси4ките, 4е аз самия не се срамувам, затова не виждам при4ина други да го правят!!!
Защото, пак ще се повторя, може на теория много да сме ги 4ели, но дали на практика сме ги използвали.
Това ме вълнува мен! Да видя как е постигната дадена експозиция. Нищо по провокативно от това няма в думите ми.
Интересно ми е да видя, какво сме видели и как сме го видели, а дали ве4е има някакво усещане за професионализъм в заснетото, мога само да кажа 4е бих го оценил, но не за сметка на някой друг.
Това е, не знам дали го обясних така, 4е да ме разберете.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®
редактиран от shaman на 10.07.10 01:17
редактиран от shaman на 10.07.10 22:09
anonymous
Съб, 10.07.10, 01:05

RE: RE: RE: Моята фотография

” Изкуство, дарба, желание или "можене", както и да го наре4ем все пак ще видим, 4е има нещо в снимките ти !
Предполагах, 4е тук има хора, които разполагат с пове4е познания относно фотографията, вземайки в предвид написаното в други теми, но явно на теория е едно, а на практика е друго!
Тяхна воля, може и да не е интересно на някой, а може и както То4ния каза в една друга тема, да 4акат удобния момент, за блясък.

Скоро ще ка4а някоя и друга снимка.

EDIT:Забравих да ти кажа, гледах клип4етата на малкия ти разбойник Да ти е жив и здрав.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ® „

Shaman, мерси за пожеланията. Няма значение кой знае повече, поствайте снимки и не се притеснявайте. Kookki не се обиждай, и аз си помислих нещо такова в началото, но съм сигурен че шамана е нямал в предвид само професионалисти да постват, всички сме любители.
phrozencrew, снимките са супер, на мен лично ми харесват най-много нечетните 1,3,5,7:) Снимаш си точно по "законите" на фотографията, ако може да се каже че има такива:) бих казал принципи, като правилото на 1/3 или повтарящите се елементи, динамиката на диагоналите и прочее. Забелязах го още при "папките". Поствай още. Сега ще чакаме Kookki да постне още, и шамана онези с дъжда.
редактиран от anonymous на 10.07.10 01:17
anonymous
Съб, 10.07.10, 01:14
Ето още и наздраве...
Сина мъкне табела в Макдоналдс:)
Сина мъкне табела в Макдоналдс:)

Тази е напълно аматьорска, но някакси ми напомня за безгрижното детство...
Тази е напълно аматьорска, но някакси ми напомня за безгрижното детство...

С мобилен телефон, дори облаците не се виждат, няма я динамиката на HDR
С мобилен телефон, дори облаците не се виждат, няма я динамиката на HDR

леко "бутната" признавам, но резултата е какъвто го исках
леко "бутната" признавам, но резултата е какъвто го исках

По коледните празници...
По коледните празници...

Айде малко нощни
Айде малко нощни

shaman
Съб, 10.07.10, 01:15
” Много ми се искаше да има и такава тема, в която всеки един да покаже своите фотографски снимки, независимо дали са любителски, дали са професионални, дали са спонтанни или предварително замислени.
Знам и се надявам, много от вас да покажат своите фотоси, без да се притесняват, 4е някой ще ги упрекне или критикува.
По скоро ще видим и ще понау4им туй-онуй. . . „
Не виждам някаква провокация да има още в първия ми пост, по вероятни и може би в последвалите изказвания от моя страна в опита ми да бъда равностоен към вси4ки.

EDIT: Още нещо, не искам да се създават погрешни илюзии, 4е след като аз съм я създал тази тема, съответно и ще определям правилата за писане в нея, който харесва фотографията и може да покаже снимки, може да го направи без свян.
Ако темата е безинтересна или няма аудитория, не бих се опитвал дори, да я развивам сам, само и само за да е " на първа страница". Както виждате, в пове4ето създадени теми от мен, съм спрял да пиша, тъй като не желая да ископ4а с "клизма" не4ие мнение или у4астие.
_____________________________
In The Hands of The Shaman ®

редактиран от shaman на 10.07.10 01:33
dreamskill
Съб, 10.07.10, 01:35

RE: RE: RE: RE: RE: Моята фотография

” Ааааааа, имам въпрос тук....Как си направил това със сапунерка.В смисъл, как е хванал само средата на живият плет, като останалото не е останало на фокус.
Или съм пълен профан и некадърник с фотоапарата ми или е играла някоя програмка за редактиране.
Колкото и да опитвах с моя Kodak EasyShare C713 така и не успях да направя нищо подобно! „
ама асене, сапунерка in the hands of професионалисти не е сапунерка
kookki
Съб, 10.07.10, 11:41
Шамане , нямам лоши чувства брат.
Наесен ще си купувам по-корава сапунерка с макро и ще се пробвам да приложа наученото от форума за фотографията. Сега като си гледам снимките в щайгата (около 4000-5000) имам усещането ,че повечето не стават за нищо . С мъка изкопавам по някоя по- свясна ,за да я кача тук. Както каза Биги съм запечатъл емоцията и толкова
Не е най-безопасното снимане - в движение на лош път
Не е най-безопасното снимане - в движение на лош път

Тоя сапунер понякога снима добре
Тоя сапунер понякога снима добре

Обичам да запечатвам хубавите гледки
Обичам да запечатвам хубавите гледки

Едно здание, което особено ме впечатли с величието си
Едно здание, което особено ме впечатли с величието си

Страшни детайли - направо е трудно да се вярва че е сроено през средновековието
Страшни детайли - направо е трудно да се вярва че е сроено през средновековието

Тези статуи много ми харесаха и идеята е уникална
Тези статуи много ми харесаха и идеята е уникална

За напред ще махна датата от апарата. Голяма глупост е било. Направо унищожава снимките.

anonymous
Съб, 10.07.10, 18:05
третата снимка най-много ми хареса:)) а такааа, като истиснки папарак:)
phrozencrew
Съб, 10.07.10, 21:17
westgigo, на мен пък ужасно много ми харесва снимката ти с вървящото момченце по градските павета, срещу залеза! Уникална, направо кеф! Ще почерпя челният ти опит за подобен кадър!
Снощи обещах да покажа малко снимки с оня стар хелиос обектив, който ми е от Зенита. За да ползвам този обектив си закупих от Фотопавилиона преходник от M42 към K-байонет. Тоя преходник, оригинален на Pentax струва 30 лв. Но един майстор от Стара Загора ги прави почти същите за 16 лева. Ето как изглежда целият монтаж:

След това изключвам автоматичният фокус и минавам на изцяло ръчен режим (ISO, бленда, скорост-Pentax-ите имат уникални трикове за работа със старите соц стъкла- скоростта може да се вземе автоматично с едно бутонче, фокуса също се потвърждава визуакно и звуково). Ето малко портретчета на дъщеря ми от днес. Всички са направени с тоя руски Хелиос на бленда f/2.

Качих толкова много снимки на бебенцето ми, защото не съм особено печен фотограф, а още по-малко портретис. И не мога да си играя добре със пафането на светлината. Но ако някой разбира от обективи, мисля, че снимките ще дадат достатъчно добра представа за качествата на тази древна руска машинка.
Много ми е мерак да пощракам и с нещо ръчно от сорта на f/1.2 или айде f/1.4. Няма значение дали ще е руско или оригинално Pentax-ко стъкло. Стига да е пак около 50mm. Виждал съм сравнителни снимки, но съвсем друго си е, когато сам монтираш буркана на тялото.
Изкуство ли е фотографията? - Не знам дали е изкуство, но със сигурност е любов!

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... 74 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.