download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
stoqncho
Пон, 06.09.10, 05:16

RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Стоянчо, не се мъчи, ами си оправи кодеците. Може да е станало дори от плеър, най-често GOM прави бели без да ги интересуват авторите къде и на кого ще накривят. Политиката им е такава, виждал съм им бъг с кодек, датиращ две години. И сега ако погледна ще е същото. Едно освежаване с преинсталация ще ти реши не един проблем.
Да съм го преинсталнал отдавна ама уви... е пресен.. колко да е пресен... на 17.07 е инсталнат . Скоро ще правим 2 месеца от както сме заедно. Прав си изтеглих много стара версия и чете MMS протокола явно нещо в по новите му събратя е вината.
phrozencrew
Пон, 06.09.10, 12:59

RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Още преди ти да питаш, аз констатирах, че VLC не го отваря, нищо че е дадено да се работи с него. Преди го правеше, а сега не. Това означава, че плеърът не е направен добре. Колкото по-на голям се прави и на всеможещ, толкова по-бъгав става. Казано друго яче - това е едно недоносче без покритие. „
Tegote, VLC се справя чудесно с mms протокола. Ако имаш проблеми, то вероятно компа ти нещо не е наред. Относно отваряне на конкретните телевизии, можеш да се върнеш назад в коментарите и да разбереш защо няма да стане с друг плеър. Би могло да се получи, само ако върнеш HTTP Header с необходимата за сървара информация. Не всички стрийм сървари разполагат с възможности за програмиране на проверка от кой и с какво се тегли стрийма и в някои номера с друга програма минава. Но в случая на stoqncho няма как да стане. Дори да се зареди само адреса в плеъра, който иска сайта по подразбиране (в случая гадостта WMP), пак няма да се получи.
stoqncho
Пон, 06.09.10, 14:15
Еми какво правя, отварям например пак тази телевизия http://www.bgsreshta.com/content.php?page=tv&channel=4 и влизам в кода на страницата намира mms://... копирам го и след това го пускам с VLC Media Player(но с стара версия с тази 1.1.4 не става) и си тръгва ТВ-то малко играчка ама няма как иначе.

А защо ги виждам така, така и не разбрах от какво е. И странното е че виждам някой телевизии с истинските си цветове, а някой с онези.

anonymous
Пон, 06.09.10, 14:45
Изтегли от тук и инсталирай ако си с Windows Media Player 9 или 10 и всичко ще се оправи .Приятно гледане на ТВ.
stoqncho
Пон, 06.09.10, 16:08

RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Изтегли от тук и инсталирай ако си с Windows Media Player 9 или 10 и всичко ще се оправи .Приятно гледане на ТВ. „
Браво бе пич! Оправи се!
phrozencrew
Пон, 06.09.10, 18:28

RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Еми какво правя, отварям например пак тази телевизия http://www.bgsreshta.com/content.php?page=tv&channel=4 и влизам в кода на страницата намира mms://... копирам го и след това го пускам с VLC Media Player(но с стара версия с тази 1.1.4 не става) и си тръгва ТВ-то малко играчка ама няма как иначе. „
Ти изби рибата! С коя по-точно версия на VLC успяваш да пуснеш поточното видео от посочения адрес?
stoqncho
Пон, 06.09.10, 18:55

RE: RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Ти изби рибата! С коя по-точно версия на VLC успяваш да пуснеш поточното видео от посочения адрес? „
Използвам Portable просто снощи реших да пробвам нещо, което не иска инсталация и на късмет пробвах с VLC Media Player Portable v0.9.4 от архива на Download.BG и си тръгна. Може и с по нова от моята да става ама не ми се играе да пробвам.
tegote
Вто, 07.09.10, 00:53
Офффф, вие сте се изписали аз докато седна да пробвам насила да вкарам телевизията в последната версия VLC. Значи по подразбиране не се отваря, но аз го подкарах на последната версия VLC, само че нещо не успява да започне да записва. Как работи IPTV:
WMP иконата подкарва WMP без грешка.
VLC иконата отваря чер прозорец с надпис Internet Explorer.
External Player ми отваря Winamp. Работи без грешка. От Winamp взех инфото за адресът и го въведох във VLC -> Медия -> Отваряне на мрежов поток -> Мрежа -> Възпроизвеждане -> Възпроизвеждане. Телевизията тръгна. Спирам го. Давам десен бутон на адресът -> "Запис", задавам WMV + WMA (ASF), указвам да записва в Документи, но то го запазва в Test.ps , което не ми мяза на нищо. Едното стои на 4 кб, другия опит на 0 кб. Насила го правих в записа да записва като AVI и като ASF и в двата варианта WMP не разпознаваше видеото., което всъщност доби размер. Нещо не може да се прави запис с VLC. Някой да помогне? Ако трябва ще пусна и видео запис да видите, че не става работа.
tegote
Вто, 07.09.10, 14:29
Какво излиза сега? Че никой не може да подкара VLC.
stoqncho
Вто, 07.09.10, 15:51

RE: Проблем с цветове в ОНЛАЙН ТЕЛЕВИЗИЯ

” Какво излиза сега? Че никой не може да подкара VLC. „
Не просто на никой не му се занимава.

1. Влизаш в сайта на IPTV.
2. Избираш си телевизия.
3. Избираш с каква резолюция и след това даваш на "External Player".
4. Запазваш файла и след това го отваряш с Notepad.
5. Копираш адреса, а той е от сорта на "http://btc12.iptv.bg:8080/IPTV.bg/128386147,259200,474130,btc,low,gtv,pyyhezmlDP60C4KcBoa8NL/frlVWQfMiyEqzBjKBdL1SS6WUuc+x3b0waveT/xMErN0nHFOEiwmjjtY1CLe04MAHPUj6u3vlM8g++1kecTttHce1FbTy6DcU445xmp6A,XytRYw/low/gtv.asf"
6. Отваряш VLC Media Player
Избираш от менюто Медия->Конвертиране / Запис, като ти се отвори новия прозорец избираш Мрежа и слагаш адреса, който си копирал в точка 5
7. Натискаш от съшия прозорец Конвертиране / Запис и ти излиза нов прозорец. Избираш какъв формат(например WMV + WMA(ASF) ). Натискаш Преглед и пишеш някакво име + разширението (всичко това в кавички), което си избрал да конвертираш(в нашия случай WMV тоест "ime.wmv"), а не да остава PS.

Даваш после на Стартиране и не виждаш какво снима, но снима.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.