download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Идеи за автоматично логване към Download.bg с едно кликване

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 28.09.10, 22:27
Dreven Идеята ти е много готина но според мен крие много опасности! Например ако си направя такава хитрост на нещо друго... примерно Замунда или някъде като facebook - винаги може някои да ми намери този file дето го чете програмата с името и паролата и тогава много лесно ще бъде hacknat ако може така да се нарече! Може и да греша но ако е така.... моля сподели твоето мнение :):)
редактиран от anonymous на 28.09.10 22:52
dreamskill
Вто, 28.09.10, 22:45
xrisнула, мойто мнение е, че като пишеш "мойто" и "твойто" се излагаш. Пишат се "моето" и "твоето".
А ако се питате минимум с колко клика може да се логне в дбг, отговора ми е 0. Windows 7 има Windows Speech Recognition

И ся сериозно: ако ме мързеше щях да използвам iMacros за лисицата (програмата също е достъпна за потребителите на хром), сигурен съм че има подобни програми за другите браузъри.

редактиран от dreamskill на 28.09.10 22:45
anonymous
Вто, 28.09.10, 22:53

RE: Идеи за автоматично логване към Download.bg с едно кликване

” xrisнула, мойто мнение е, че като пишеш "мойто" и "твойто" се излагаш. Пишат се "моето" и "твоето".
А ако се питате минимум с колко клика може да се логне в дбг, отговора ми е 0. Windows 7 има Windows Speech Recognition

И ся сериозно: ако ме мързеше щях да използвам iMacros за лисицата (програмата също е достъпна за потребителите на хром), сигурен съм че има подобни програми за другите браузъри.

Мерси за забележката оправих го :):):)
tegote
Вто, 28.09.10, 23:44

RE: Идеи за автоматично логване към Download.bg с едно кликване

” Ми потребителя като ползва друг браузър, мен не ме грее, ама `ич!
Той да си ползва, аз съм си решил проблема, предлагам решението на други..
Помисли малко и за другите! Не бъди егоист! Все пак хората ползват услугите на други браузъри и не всички са като теб. Търсим решение като за всеки браузър за всички. Все още чакам отговор от "Древен".
dreamskill
Сря, 29.09.10, 00:55

RE: RE: Идеи за автоматично логване към Download.bg с едно кликване

” ...Мен лично паролите ме дразнят. Те са на всяка крачка около мен. За да включа компютъра на работа пиша парола, за да си проверя пощата пиша пак парола и дори да напиша няколко реда в някой форум пак пиша пароли.... „
Древен, пич си и макар че те уважавам искам да ти кажа, че тия пароли са били наистина голямо мъчение за теб.
тц тц
insecteater
Сря, 29.09.10, 11:29
Това с паролите и на мен ми е дошло до главата. Частично съм си решил проблема, като ползвам интернет най често от лаптопа, като ползвам функцията на firefox за запомняме на праолите, като показването на паролите от там също е защитено с парола.

Проблема е обаче, когато се работи на различни и то чужди компютри, което се налага доста често. По едно време мислех да записвам паролите в интернет и да ги вземам от там, но идеята не ми хареса. Като четох тази тема в главата ми се заформи следната идея:

1. Хващам някой програмен език и правя програма, която съдържа всичките пароли за сайтовете, които посещавам. Криптирани разбира се.
2. При пускането си, тази програма изисква еднократно въвеждане на парола. След като се въведе правилната парола си отива в трея и чака.
3. При натискане на дадена клавишна комбинация, поглежда каква страница е отворена в момента,и според адреса и, попълва автоматично полетата за потребител и парола
4. След даден вграден интервал от време програмата автоматично се заатваря. Ако се затворят всички браузъри, също се самозатваря.

Идеята ми е да има нещо като преносим, и достъпен отвсякъде "жезъл", който на непосетен компютър да може да се активира с едно посещение на сайт, изтегляне, пускане и въвеждане на парола. При голям брой сайтове с пароли, предполагам би било улеснение.

По този начин не биха могли да ме прихванат с keylogger на чужд компютър и не трябва да помня разнообразните му комбинации от пароли и потребителски имена.

Само не съм много сигурен дали и как може да се реализира и то за всички известни браузъри. И то така, че да запази малкия си размер, за да е бърза и удобна за теглене. ИНтернет със сигурност ще има щом ще ползвам нещо подобно, докато ползването на flash памет може и да не е налично, за да се ползва portable браузър със същата функционалност.

Може пък да си тегли паролите криптирани от даден сайт, за да се избегне вграждането в самото exe - варианти различни. Но напоследък доста се нахъсвам да си направя нещо подобно, понеже сериозно почва да ми писва от пароли.

milen
Сря, 29.09.10, 16:55

RE: Идеи за автоматично логване към Download.bg с едно кликване

Според мен, най-доброто решение е да се ползва web-базиран Password Manager, защото:
- паролите са на сигурно място, с бекъп и т.н.
- самия Password Manager не ги знае, защото те се декриптират при клиента (ако е добре направен)
- достъпни са от всякакви браузъри и платформи: Мак, Линукс, мобилни ...

Недостатък е, че само за някои сайтове може да се направи автоматично логване, но според мен и с copy/paste става същата работа;

dreamskill
Сря, 29.09.10, 20:05
Ганчо, ако не можеш да помниш всичките си пароли, вместо да направиш всичко това, просто напиши ги на един лист и сложи този лист в портмонето си.
stoqncho
Пон, 18.10.10, 02:08
Някой измисли ли подобно нещо, което предлага insecteater, защото, ако се измисли нещо подобно би ми било и на мен много полезно и аз имам много пароли и често забравям паролата за съответното място.

И по добрия вариант е да тегли паролите от интернет.

” Може пък да си тегли паролите криптирани от даден сайт, за да се избегне вграждането в самото exe - варианти различни. Но напоследък доста се нахъсвам да си направя нещо подобно, понеже сериозно почва да ми писва от пароли. „

Явно на никой не му се занимава...

insecteater
Пон, 18.10.10, 12:19
То за това се иска някой опитен (като dreven)- идея си нямам как се прихваща текущ отворен прозорец на браузъра и как се манипулират текстовите полета/полетата за парола (да не говорим че с програмирането за PC съм за никъде).

Гледам, че AutoIt има интересни готови функции за прихващане на прозорци и писане по полета насам натам. И с шорткътите е поизпипан...

редактиран от insecteater на 18.10.10 12:20

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.