download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Проблем с диска

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
anonymous
Пон, 25.10.10, 11:51
Вчера от любопитство четох доста по руски форуми за твоя проблем. Оказа се ,че проблемьт е всеобщ ако мога така да се изразя, много характерен за компютрите Асус! Има различни утилити/ поправящи/програми ,но още не мога да реша ,коя ще ти свьрши работа. Трябва да се работи много внимателно и да се знае много. По торентите има много драйвери за Асус, но точно за твоя модел и за 7 не открих ,може някой да ги покриват ,но трябва човек да е сигурен напьлно. Той ,Ристича ти е дал линкове на Асус Корпорейшьн ,може би и този:http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us от който можеш ди дръпнеш драйвер за Биоса ,или някакьв абдейт за твоя ако разбира се моделите сьвпадат. Изобщо при драйверите е пьлен хаос, много фирми пускат напьлно годни драйвери ,но не подписани и за това често на тяхно място се инсталират универсални уйндоуски ,които обаче сьздават големи конфликти в системата. Ще продьлжа да се ровя и да чета и ако се уверя ,че сьм намерил нещо ,което е за теб,ще се опитам най-подробно да го изуча и да ти помогна!
nikolatirol
Пон, 25.10.10, 19:38

RE: Проблем с диска

” Тези дискове изобщо диагностицирани ли са? „
Ами компютъра въобще не ги вижда...така, че няма как да ги диагностицирам...
редактиран от nikolatirol на 25.10.10 19:39
anonymous
Пон, 25.10.10, 20:23
На твое място най-малкото ,което бих направил е : Да си изтегля Hiren's Boot CD/препорьчвам ти версия 10.6/ Там има програма с ,която ще си направиш бутващ диск. Настройваш Биоса за зареждане от ДВД и отваряш програмата. Там има едно малко Win.XP и Линукс . Зареждаш примерно Уиндоуса и чрез неговия уиндоус експлоър можеш да провериш дали се вижда твърдия ти диск,ако се вижда вече можеш да го диагностираш и да разбереш дали има проблем при него.
nikolatirol
Пон, 25.10.10, 22:45
В момента тегля Hirens.BootCD.10.6.part2 . Как да направя бутващ диск? Коя програма е най-добре да позлвам за диагностика на диска?
редактиран от nikolatirol на 25.10.10 22:48
deringer
Пон, 25.10.10, 22:45

RE: RE: Проблем с диска

” Ами компютъра въобще не ги вижда...така, че няма как да ги диагностицирам... „

Гледам има мнения за ОС-ми,но проблема изглежда независим...За всеки случай пробвай с LiveCD,с Линукс дистрибуция,като примерно Linux Mint и стартираш GParted(живия диск е независим от харда)...

nikolatirol
Пон, 25.10.10, 22:49

RE: RE: RE: Проблем с диска

” Гледам има мнения за ОС-ми,но проблема изглежда независим...За всеки случай пробвай с LiveCD,с Линукс дистрибуция,като примерно Linux Mint и стартираш GParted(живия диск е независим от харда)... „
Ок, ще опитам веднага. Благодаря!
deringer
Пон, 25.10.10, 22:52

RE: RE: RE: RE: Проблем с диска

” Ок, ще опитам веднага. Благодаря! „

Също така можеш да използваш и http://www.ultimatebootcd.com/

nikolatirol
Пон, 25.10.10, 22:58

RE: RE: RE: RE: RE: Проблем с диска

ОК. Свалям го с торент.
nikolatirol
Пон, 25.10.10, 23:32
Опитах с диска Hirens.BootCD.10.6.part2
Не вижда въобще хард диска. При опит за тест на БИОС-а казва,че има рънтайм грешка.
anonymous
Вто, 26.10.10, 06:52
Предлагам ти: Да видиш точно номера на Биоса,предполагам че е написан вьрху чипа. Ако се чудиш кой чип е ,то този който е най -близко до батерията /батерията храни само Биоса/ Да намерим драйвер за този Биос или утилити програма да я качиш на флашка и чрез XP от твьрдия диск да го качим. Предполагам че инсталирането на драйвера е като обикновена програма/ некс,ай грии,некс,некс ,финиш ,рестарт/ Мисля че твоя проблем по подобен начин би решил и някой сервиз ,само че с вьншен диск.Явно причината за да ти се случи тази повреда ,не е в ОС, не е в кабела ,при три тв.диска -не е и в тях . Единствено остава дьното/биоса/ или захранването на диска.
  ПС Ти провери ли напрежението на батерията,видя ли дали добре контактува , вади ли батерията , за да вьзтановиш заводските параметри на Биоса?

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.