download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
океан
Нед, 09.01.11, 17:05

RE: RE: RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” Причината за същото при мен беше файъруола ,разреших я ръчно и сега е ОК „

Може и да си прав ,в момента не се чудим как да накараме програмата да заработи ,а казваме проявени бъгове. Създателя за да може да ги оправи в следващата версия.
Току що пробвах.Защитната стена не я спира.

редактиран от океан на 09.01.11 17:13
electric_cc
Нед, 09.01.11, 19:39
Ако някой си мисли, че програмирането е лесна работа много се лъже. Това се вижда и от коментарите тук.
Преди няколко месеца си направих една програмка, която ми улеснява живота. По идеи на Фрозен, които бяха коментирани във форума, добавих таблица където се съхраняват параметри за директно логване в ел. пощи и избиране на сайтове. Идеята ми е, че сигурно е възможно да се открият командите за записване на username и password. Засега ги откривам с помощта на мозилата, но те не винаги се виждат. Програмата е написана на Visual Basic 6 и използва Internet Explorer. Никога не съм се занимавал с WEB програмиране, опитвах се да използвам getElementsByTagName('input'), но нещо не се получава. От коментарите тук си правя заключение, че има професионалисти, които могат да се справят с това. Ако някой има идеи може да ги сподели. Ето и самата програмка (portable):
http://www.electric-cc.com/files/Login.rar
phrozencrew
Нед, 09.01.11, 20:41

RE: RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” Ако се опиташ да извършиш директен submit на формата ще те отсвири, защото няма да са се задействали Javascript функциите. Ето защо трябва да се изследва всеки сайт и да се сведе до проста Post Форма, която да работи, а след това е лесно можеш да накараш IE да напише новата работеща форма и да я sibmit-не. „
Тук не си прав. Няма жива сила, която да те спре да подадеш на скрипта, обработващ формата, данните, които очаква ! Просто все още няма нито такъв сървар, нито е измислен такъв език. Много програмисти работят по този проблем, особено в Америка, защото там най-много се притесняват от кракването на сървари.
В случая не бива да се намесва IE, който никой не иска да ползва, освен по задължение. Заиграването с IE води до ужасяващи последици. Вместо IE за тестване на сорсовете може да се ползват cURL, wget, а защо не и цял браузер, който да работи с команди на обкръжението в hiden режим - Lynx (перфектен е и за prompt-a).

ПС: Всъщност програмистите под Winblowz ползват една библиотека за работа в мрежа - Winsock, освен ако не са открили отворения код на cURL. Категорично НЕ препоръчвам писането на програми, които да използват чрез Activex-контролите на IE!

редактиран от phrozencrew на 09.01.11 20:45
редактиран от phrozencrew на 09.01.11 20:53
океан
Нед, 09.01.11, 20:50

RE: RE: RE: RE: RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” До колкото разбирам при първоначално стартиране програмата дава индикация, че няма връзка, а в същност при кликане върху иконката влиза в пощата.

Интересува ме, ако се затвори програмката и се стартира отново, какво ще направи. Интересува ме и скоростта на интернета и скоростта на машината. Явно процедурата за прекъсване на връзката трябва да се доработва. „

[URL=http://www.speedtest.net]

[/URL]

При затваряне и наново отваряне първоначално еконата е жълта и после става червена.Старата версия работи чудесно.Ето тази.
ABV.rar

редактиран от океан на 09.01.11 20:53
океан
Пон, 10.01.11, 21:04

RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” Извадих процедурата за проверка от старата версия, която спомена Океан и я имплантирах в последната. При мен работи, но е интересно дали на повечето машини е така. При теста пробвайте да прекъсвате интернет връзката и да я възстановявате, програмата трябва да реагира адекватно макар и със време закъснение ( интервала на проверката).

Линк: http://speedabv.hit.bg/ABV.rar

При стартиране на програмата излиза жълтата икона. След проверката иконата става червена /няма интернет/.
Пращам си писмо и програмата работи .
Прочитам си писмото и на следващата проверка иконата пак червена.
Пиша си ново писмо.Не реагира повече.
Рестартирам я.
Веднага казва че имам писмо.Пращам си второ писмо .Казва за получено писмо.
Прочитам писмата и пак червената икона.
Пиша си ново писмо -отчита го.
Имам едно непрочетено писмо .
Спирам си нета .Отчита ,че няма интернет.
Пускам нета .Остава червената икона
Отваряне на пощата работи ,но не проверява автоматично.
Рестартирам я -отчита писмото.

Прати ми предната версия.Сигурно и тя ще работи с непрочетено писмо. Като ми даде че няма връзка със сървъра и не я пробвах с непрочетено писмо.

phrozencrew
Пон, 10.01.11, 22:00
Dreven, хубава история! Обичам хората да разказват истории, особено такива, от които са си извадили поуки. Но все по-рядко ми се случва някаой да ми разкаже такава история.
Програмата ти е станала страхотна! Но продължава да ми стартира IE като браузер по подразбиране, ам доколкото схванах май така ще си бачка.
Все пак много ми харесва начина на потребителски контрол. Може би ще си крадна малко идеи за един мой личен (служебен) проект.
океан
Вто, 11.01.11, 21:32

RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” Сега вече съм приложил принципа на така нареченото многонишково програмиране. Ето и линка на последната надявам се версия:
http://speedabv.hit.bg/ABV.rar

Голям зор ти даде тази програмка.Отново не е както трябва.Сега е нещо друго.
Стартирам я -всичко е нормално.Проверява пощата и казва че имам или нямам писмо.
И до тук.Повече не проверява след зададеното време.Спирам нета-нереагира.Рестартирам я при спрян нет -казва че няма .Пускам нета -реагира /сменя иконата/ и проверява пощата и казва за писмо .И повече не проверява пощата.Отварянето на пощата работи.

anonymous
Вто, 11.01.11, 23:17

RE: RE: RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” Твоят Интернет Експлорер с настройки по подразбиране ли е или нещо допълнително е променено? Това може да ме ориентира. Има ли възможност да я пробваш с настройки по подразбиране. Има и още нещо, когато избираш примерно интервал 1 минута проверката реално ще бъде изпълнена след 1 минута и десетина секунди, допълнително време , което се натрупват от забавянето на различни процедури. „

Оф абе не ти ли омръзна да се занимаваш с тоя ие ? я вземи прочети пак този пост на Недялко

” Тук не си прав. Няма жива сила, която да те спре да подадеш на скрипта, обработващ формата, данните, които очаква ! Просто все още няма нито такъв сървар, нито е измислен такъв език. Много програмисти работят по този проблем, особено в Америка, защото там най-много се притесняват от кракването на сървари.
В случая не бива да се намесва IE, който никой не иска да ползва, освен по задължение. Заиграването с IE води до ужасяващи последици. Вместо IE за тестване на сорсовете може да се ползват cURL, wget, а защо не и цял браузер, който да работи с команди на обкръжението в hiden режим - Lynx (перфектен е и за prompt-a).

ПС: Всъщност програмистите под Winblowz ползват една библиотека за работа в мрежа - Winsock, освен ако не са открили отворения код на cURL. Категорично НЕ препоръчвам писането на програми, които да използват чрез Activex-контролите на IE! „

Изтегли си програмката направи така или да търси в самия прозорец или като смъкне вече самата страница след логване за текст от рода "Кутия 1" и ако има съвпадение 1 или по голямо да съобщава за числото ако ли не да подмине и да продължи с цикала до следващото проверяване какво си се заел с такива сложнотии и глупости!

П.С.

А за твоя любим ие виж едни умни хора който не се скръндзят от сорц какво са дали http://forum.script-coding.com/viewtopic.php?pid=17928

stoqncho
Сря, 12.01.11, 05:59

RE: RE: RE: RE: Молба за тест на Abv.exe, при стартирани антивирусни програми

” ...виж едни умни хора който не се скръндзят от сорц „

Хм.... И на мен не ми харесва факта, че не споделя кода, като ще е по-добре няколко глави да мислят едновременно, отколкото само една. Те там хората със задружни усилия стигат до решение, а така сам човек... Не става! НО...

Казваш го с такъв тон, а си продаваш скриптовете? Къде е твоя БЕЗПЛАТЕН код на всичките ти работи в сайта ти, че нещо явно недовиждам?! Той поне го прави без пари и всяка програма, която е публикувал тук е БЕЗПЛАТНА за разлика от някои хора, които са виновни, но обвиняват!

"Присмял се щърбел, на хърбел."

P.S. Нищо против теб нямам да не се помислиш нещо погрешно.

anonymous
Сря, 12.01.11, 10:10
dreven защо трабва да ти помагам или да ти казвам нещо ? нали ти сам си се заел с тази програмка и с много други на който дори не искаш да дадеш код за да ти помогнат и други хора за това както си се заел така и ще я свършиш дори и това да е с неуспех въпреки че нещо не вярвам защото нали ти каза "ако не стане опитай пак...

stoqncho явно ти трябват очила имам много проекти който са отбелязани с free а другите който ги смятам за по сериозни са платени и по този начин не всеки би се решил да ги използва за лоши цели...

П.С.

Аз дори с платна форма на някой проекти показвам как се създава а не ги пазя като други... но не че един сорц е важен всеки с малко знания в програмирането ще му трябва само идея за да реализира проект.

редактиран от anonymous на 12.01.11 10:13

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.