download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Корекция на тайминга на субтитри

<1 2 3 >

Автор
Съобщение
joniewalker
Пон, 06.02.12, 07:52

RE: Корекция на тайминга на субтитри

” Много малко съм се занимавал с това и сега ми е трудно да се справя. Проблемът е следния - субтитрите, които имам за филма, трябва да се поразместят малко. В началото си пасват точно, и постепенно започват да се разминават, докато към края вече е съвсем зле. Субтитрите излизат 30 секунди преди съответстващият им говор. Може ли да ги подредя, но не ред по ред минавайки целия филм, а да дръпна всичките наведнъж. Един път се бях пробвал с една програма, но трябваше всеки един ред поотделно да се настройва.
Нещо под Линукс, а и за уйндоус не е проблем.
Благодаря!

Издърпах серия 04.04 от линка дето ми го даде.

Въпреки че от инфото фреймовете изглеждаха еднакви , конвертирах субтитрите 25 -> 23,976 ... и тайминга съвпадна. Едвам към края на филма имаше разминаване с около секунда. Това означава, че тайминга на качените в sab.bz. е грешен.

stoqncho
Пон, 06.02.12, 08:59
Я пробвай с тези субтитри --> ЦЪК
oldcastle
Пон, 06.02.12, 13:39
Благодаря ви!
Джони, това може да не е точно същия файл, който си изтеглил, защото аз изтеглих целия сезон в архив. Това е същата серия на същия филм, но може да е правена по друг начин и да има други характеристики.
stoqncho
Пон, 06.02.12, 17:34

RE: Корекция на тайминга на субтитри

” Благодаря ви!
Джони, това може да не е точно същия файл, който си изтеглил, защото аз изтеглих целия сезон в архив. Това е същата серия на същия филм, но може да е правена по друг начин и да има други характеристики. „

Да беше казал, дали субтитрите които дадох съвпадат?

oldcastle
Пон, 06.02.12, 17:50

RE: RE: Корекция на тайминга на субтитри

” Да беше казал, дали субтитрите които дадох съвпадат? „
Ами сега не мога да кажа, защото съм на работа. Като се върна в къщи ще пробвам и ще кажа.
oldcastle
Вто, 07.02.12, 01:45
Стоянчо, почти пасват субтитрите. На места има разминаване с по 5-7 сек., но не е като с половин минута. Разбираемо е и се гледа без да дразни. Мисля си че самите субтитри не са подредени както трябва спрямо репликите, защото на места се появяват по-рано, на места - по-късно, а някъде пък точно на място. На като цяло стават.
stoqncho
Вто, 07.02.12, 06:40

RE: Корекция на тайминга на субтитри

” Стоянчо, почти пасват субтитрите. На места има разминаване с по 5-7 сек., но не е като с половин минута. Разбираемо е и се гледа без да дразни. Мисля си че самите субтитри не са подредени както трябва спрямо репликите, защото на места се появяват по-рано, на места - по-късно, а някъде пък точно на място. На като цяло стават.

В най-лошия случай изтегли тези епизоди, които съм казал, че са като тези от Zamunda. Субтитрите пасват и са си таман. Може да пробваш с един епизод за теста.

<1 2 3 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.