download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

За специалистите - моля дайте мнение кой лаптоп да избера!

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
karadzha
Нед, 15.07.12, 12:00

RE: За специалистите - моля дайте мнение кой лаптоп да избера!

” С programmings май сме на едно мнение за ейсъра.
risticha и svilen73 мерси за идеята за asus-ите, не съм и предполагал че са толкова хубави, но малко са ми вън от заделения бюджет.

А като заговорихте за Тошиба, жена ми се хвърли на този, тъй като тежал само 1.48 кг и батерията му отива до 9 часа. Повече детайли тук. Само че е 13.3 инча дисплей, тук отиваме вече в други форм фактори, които евентуално бих преглътнал, ама не мога да преглътна че за същата и по-малка цена мога да взема трето поколение i5 което харчи по малко ток така или иначе(става въпрос за ейсъра 4.5 часа батерия).

шах-мат. май няма такова положение хем аз хем жена ми да сме happy. макар че ще купим каквото избера аз накрая, иска ми се да мисля с избора преди да действам прибързано. Асусите ми харесаха наистина, ама малко излизат извън ценовата рамка. „

Тая Toshiba само графиката ѝ не харесвам и че ти шиткат хем 64-и битова, хем непрофесионална ОС.
Ако може да я намериш без Уин, ще ти е със поне със 150 лв. (ти си го смятай в лаунди) по-евтино.

anonymous
Нед, 15.07.12, 14:59
Ако тръгнем да броим кой колко повредени лаптопи е виждал и от какви марки пак излиза, че си мерим пиш*ите. В крайна сметка всичко зависи от това как се употребява и пази едно устройство.
Моят е HP и е 3 год. в моите ръце. За щастие не е влизал за сериозен ремонт в сервиз, а само за почистване един-единствен път. Имам и нетбук Acer - доволен съм от техническото изпълнение и при двата, но не е съвършено. Винаги могат да се намират косури.

Най-паянтово направеният лаптоп (чувстително слаба пластмаса на корпуса и недобри свръзки), който съм виждал е Toshiba Satellite от по-старите серии, но при нормално използване и пазене от удари, прах, косми и влакна и той си работеше добре. Като гледам новите Toshiba в магазините ми изглеждат много по-добре направени. Ама т'ва с компонентите не мога да си го обясня с марката: Как, ако всички условия са нормални, ще се повреди правилно работещ компонент, само защото е в лаптоп с надпис HP/Toshiba/е-machines и т.н.? А и всички производители на лаптопи използват основни компоненти от едни и същи фирми...Изводът ми е, че нещо не е нормално в такъв случай.

anonymous
Нед, 15.07.12, 22:14
Мерси за съветите на всички.
Karadzha тук не се продават машини без уин:) от там си правят бройката майкрософт.
stoqncho и risticha мерси за съвета.ако в бъдеще ще ъпгрейдвам нещо това ще е ssd drive.
редактиран от anonymous на 15.07.12 22:16
anonymous
Нед, 22.07.12, 22:19

RE: За специалистите - моля дайте мнение кой лаптоп да избера!

” Аз може и да съм най-големия привърженик на Acer, но никога повече няма да си купя лаптип, който не издържа поне 7-8 часа на автономно захранване. Intel правят видеокарти, които са по-смотани и от на VIA.
И съответно това, което бих си, купил това и препоръчвам

Та виж http://www.amazon.com/Acer-TimelineX-AS4830TG-6450-14-Inch-Aluminum/dp/B005J2JE4C/ref=pd_cp_pc_0 тоя Timeline нотбук дали ще ти хареса.

Има и други Timeline-и с по-голяма производителност и съответно по-разтоварващ те бюджет
Предложения от мен е оптимален, но не единствен вариант. „

Намерих доста интересни неща в http://www.amazon.com но как става поръчката ? И дали има мито.... ?

tegote
Пон, 23.07.12, 06:14
” Намерих доста интересни неща в http://www.amazon.com но как става поръчката ? И дали има мито.... ? „
На http://www.amazon.co.uk не плащаш мито. Можеш да поръчаш с виртуална кредитна карта. За 1000 лв. таксата ти за виртуалната карта ще бъде 30 лв. Ползата за такава сума е за 6 месеца, при положение, че с истинска карта таксата е 38 лв. за година. Полза имаш за по-малки суми, при което таксата става много миниатюрна.
anonymous
Пон, 23.07.12, 14:36
Такса за виртуална карта ???!
Иди в ДСК, там ти е без пари
Леле, леле кви хора има...
anonymous
Пон, 23.07.12, 21:49
Мерси теготе, аз съм в UK най- много да платя шест лири за доставка, понякога е без пари. Отamazon пазаря доста но акоще купувам компютър сигурно ще е от dixons.co.uk тук всеки компютър идва с година гаранция и ако искаш повече трябва да я платиш при закупуването. Само че от dixons ти дават възможност да си купиш допълнително след като ти изтече текущата.
karadzha
Вто, 24.07.12, 21:32

RE: За специалистите - моля дайте мнение кой лаптоп да избера!

” Мерси теготе, аз съм в UK най- много да платя шест лири за доставка, понякога е без пари. Отamazon пазаря доста но акоще купувам компютър сигурно ще е от dixons.co.uk тук всеки компютър идва с година гаранция и ако искаш повече трябва да я платиш при закупуването. Само че от dixons ти дават възможност да си купиш допълнително след като ти изтече текущата. „

Като купиш машината да не забравиш да споделиш впечатления и да ни почерпиш по една виртуална бира (най-готиното за черпещия)

tegote
Вто, 24.07.12, 22:12

RE: За специалистите - моля дайте мнение кой лаптоп да избера!

” Такса за виртуална карта ???!
Иди в ДСК, там ти е без пари
Леле, леле кви хора има...
Веселушко. За ДСК не е по-различно!
"като единственото условие за ползване на Интернет банкирането на Банката е откриването на разплащателна сметка и дебитна карта към нея. Месечната такса за обслужване на разплащателна сметка е в размер на - 1,25 лева."
Такса за дебитна карта и такса за разплащателна сметка! Май при теб излезе по-скъпо, а?
anonymous
Вто, 24.07.12, 22:23
Отдалечаваме се от темата, но ИМА разлика между кредитна и дебитна карта.
Може все още да не съм служител в банка, но последния месец работих в такава на друга позиция и имам преки наблюдения. Някой сайтове предлагат услуги само срещу заплащане с кредитна карта, но не и с дебитна.
Таксите варират според класа на картата - кредитна MasterCard например са едни от най-скъпите, като годишната такса за обслужване мисля е около 40 евро (в някой държави И тези карти нямат такси, но в България имат ).

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.