download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Измерване на интернет скоростта

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
anonymous
Сря, 02.01.13, 08:11

RE: Измерване на интернет скоростта

” скоростта  зависи от компресията на интернета
с бг IP свалям 3 пъти-по бързо от реалното ми IP

Да кажеш че можеш да направиш скоростта по-бавна ще се съглася , но не и по-бърза. Каквито и IP адреси да ползваш , максималната скорост на нета ще бъде за колкото си платил.

plamil
Сря, 02.01.13, 08:15

RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Има и това е торент клиента. Максималната скорост с която свалям филми е 3,9 МВ/S , а максималната скорост на качване е 450 КВ/S. Получавам точно толкова колкото е обявил интернет доставчика ми. „
Всъщност, пак има доуточнявания - торента, който сваляш да има повечко сийдъри, или да сваляш много торенти наведнъж, за да се избегнат временните претоварвания от мрежите на отделните сийдъри. По същия начин е и с сийдването - или много лийчъри, или много торенти.
anonymous
Сря, 02.01.13, 10:07

RE: RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Всъщност, пак има доуточнявания - торента, който сваляш да има повечко сийдъри, или да сваляш много торенти наведнъж, за да се избегнат временните претоварвания от мрежите на отделните сийдъри. По същия начин е и с сийдването - или много лийчъри, или много торенти. „

Какво значение има колко торенти сваляш , общата максимална скорост на сваляне няма как да бъде увеличена.

insecteater
Сря, 02.01.13, 10:10
Какво значи интернет скорост? От коя до коя точка? От лаптопа до google, или от модема до централата (ако сте на модем разбира се) Или на колко е нагласен шейпъра на доставчика? Или на доставчика на доставчика?

Интернет скоростта не е постоянна. Например wireless връзката зависи от това какви препятствия има между антените. И да, човешките тела също оказват влияние. Както и слънчевите лъчи и снега, както и това дали има дърво между антените и дори това дали листата на дървото са мокри или сухи. Или пък LAN кабела - ако минава близо до електрически кабел с мрежово захранване, не очаквайте висоти. Виждал съм и безумия от сорта LAN кабел и захранващ увити един около друг. Моментната натовареност на сървърите разбира се има значение. Както и моментната натовареност на канала също. Ако си мислите, че интернет доставчиците за една маймуна отделят цял самостоятелен клон, това изобщо не е вярно колко са на клона в момента също е въпрос на късмет. Ако пък ползвате модем, един бог знае откъде минават жиците. И през колко съединения минава сигнала и през колко и кои точно в момента е решило да капе вода или пък са замръзнали. Доста от нещата ги говоря от собствен опит. Дотук описаните причини (а има и още) могат да дадат отклонение в скоростта - по правило с посока надолу, така че еднократно измерване на "общата" интернет скорост е безмислено. Това, че доставчика си е нагласил сървъра да не ви пуска повече от 20 мегабита в секунда изобщо, ама изобщо не значи, че ще ги постигате винаги и по всяко време.

Сещам се и за един познат на който доставчика му беше пуснал 100 мегабита и се чудеше човека защо не може да ги стигне, а мрежовата му карта беше нагласена на 10 мегабита

Въобще защо трябва да сме толкова лакоми за скорост? Вярно е, че е приятно човек да е в матрицата, ама чак пък толкова :)

anonymous
Сря, 02.01.13, 10:24
Не знам доставчика ми на кой колко клона осигурява , но за шест години скоростта на интернета ми нито за час не се е променяла надолу или нагоре , колкото плащам толкова получавам
nobilo
Сря, 02.01.13, 11:26
разликата  с прокси с висока компресия и реално IP

plamil
Сря, 02.01.13, 11:54

RE: RE: RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Какво значение има колко торенти сваляш , общата максимална скорост на сваляне няма как да бъде увеличена. „
Ами защото ако сваляш само един торент, който има само един сийдър (в Занзибар да кажем) и неговия доставчик му е ограничил скоростта на качване на 100 кбайта, няма как на тебе торент клиета да ти отчете повече от 100 кбайта. Затова казвам че сийдърите трябва да са много - от единия 100, от другия 1000 и т.н. докато заемеш целия трафик който ти позволява твоя доставчик (или пък самото трасе, както отбеляза insecteater). Или ако не е само един, а множество торенти - пак по същата причина. Не говоря за увеличаване на общата скорост, говоря за достигането и.
karadzha
Сря, 02.01.13, 13:34

RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Да кажеш че можеш да направиш скоростта по-бавна ще се съглася , но не и по-бърза. Каквито и IP адреси да ползваш , максималната скорост на нета ще бъде за колкото си платил. „

Бе, то като може да я направиш по-бавна скоростта, значи може и да я ускориш
Т.е. имаш връзка да речем 1 Мб/с, а плащаш за 10 Мб/с. С програма я докарваш до 10 Мб/с (моята стига до 11 при плащане на 10).
И да не забравяме, че в локалната мрежа провайдърската скорост не важи - тук скоростта се определя от максимума на картата (14 МБ съм теглил за по-малко от секунда).
Така че се искат добри настройки.

anonymous
Сря, 02.01.13, 14:49

RE: RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Бе, то като може да я направиш по-бавна скоростта, значи може и да я ускориш
Т.е. имаш връзка да речем 1 Мб/с, а плащаш за 10 Мб/с. С програма я докарваш до 10 Мб/с (моята стига до 11 при плащане на 10).
И да не забравяме, че в локалната мрежа провайдърската скорост не важи - тук скоростта се определя от максимума на картата (14 МБ съм теглил за по-малко от секунда).
Така че се искат добри настройки. „

Ако беше така както го описваш , всеки щеше да плаща минималната такса , а да ползва максималната скорост

karadzha
Сря, 02.01.13, 21:06

RE: RE: RE: RE: Измерване на интернет скоростта

” Ако беше така както го описваш , всеки щеше да плаща минималната такса , а да ползва максималната скорост

Кире, много добре ме разбра. Плащаме Интернет 10 М, а получаваме 1 М. Оптимизираме и става 10/11 М.
Става 11, понеже доставчика леко е пуснал гювеч.

Иначе аз плащах едно време за 250 К и получавах 1 М. Ама провайдърът не беше актуализирал фактурите

А при локална скорост си е точно както пиша - примигваш и 15-20 МБ са ти кацнали на харда (при скорост 1 М съм получавал към 2 ГБ за секунда, което не мога да си обясня по никакъв начин).

Не изопачавай казаното от другите

1.

2.

Това е 1. Неоптимизирана и 2. Оптимизирана връзка.

редактиран от karadzha на 02.01.13 21:11

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.