download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Какъв е този стрийм?

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
phrozencrew
Съб, 23.02.13, 18:58

RE: Какъв е този стрийм?

” Благодаря но не мога да пусна сървър на компютъра си.... искам от сайта ми да може да се слуша... ако разбера какъв е принципа на работа ще мога да напиша програма.... но никъде не можах да намеря принципа :( „
За да можеш да стриймнеш мултимедиен поток то трябва да го вземеш от някъде. Вариантите са да теглиш потока от някъде или да го гепиш от саундкартата на машината. Само с php/perl/python/ruby, без допълнителен мултимедиен софтуер или поне външен стриймващ сървар, не виждам как ще стане. За целта ти трябва нает виртуален сървар или реална машина, до която да имаш достъп.
---
---
Идейка: за да гледаме онлайн БНТ1 през VLC плеъра, можем да използваме възможностите за quiet дъмп на rtmpdump, в комбинация с опцията "-" на VLC. Аз имам свален портабъл VLC плеър. Ето директориите където съм инсталирал програмите:
D:\installed\rtmpdump
D:\installed\VLCPortable

Направих си един BAT-файл със следното съдържание:

D:\installed\rtmpdump\rtmpdump -r "rtmp://edge2.evolink.net:2020/fls" -a "fls" -f "WIN 11,5,502,149" -W "http://cdn.bg/flash/jwplayer510/player.swf" -p "http://cdn.bg/live/4eViE8vGzI" -T "B@1R1st1077" -y "bnt.stream" --quiet | D:\installed\VLCPortable\App\vlc\vlc.exe -

Файла: bnt_1.bat
Така с един клик си пускам БНТ 1 за гледане онлайн.

редактиран от phrozencrew на 23.02.13 19:11
svilen73
Съб, 23.02.13, 19:04
Тук предлагат радио сървър можеш и така да го направиш.
programings
Съб, 23.02.13, 19:12

RE: Какъв е този стрийм?

Тук предлагат радио сървър можеш и така да го направиш. „

+1 за фирмата!

Ползвам хостинг, домейн и един VPS от тях и определено са доста качествен провайдър на хостинг услуги, като държат изключително ниски и конкурентни цени за всичките си услуги.
Специално радио хостинга им е една от най-популярните и значими за фирмата услуги, и няма компромис с качеството!

anonymous
Съб, 23.02.13, 19:49
ммММммм сега го разбрах благодаря пак svilen73 сега остава да видя как точно работи... И да напиша собствена програмка...

Нед потока го получавам по този начин от микрофона rec.au3 скрипта записва една секунда и спира.

Реших да го автоматизирам rec.zip

Скрипта записва половин секунда след което спира записа и обръща в mp3 и качва в сайта ми с HTTPx и както вече казах с Winamp възпроизвеждам от линк-а но сече и повтаря.... Малко като си почина ще видя метода на svilen73 как точно работи че не насича....

anonymous
Пон, 25.02.13, 23:55
http://www.keepvid.com/ . не ,знам да ли ще помогне . при мен не отваря бнт1
пише ми ,че услугата е само за бг.
tegote
Съб, 06.04.13, 19:34
Тия БНТ били големи инати. Знаят че всеки може да ги запише, но въпреки всичко напук ни променят SecureToken, да не би да си свалим нещичко с това кирливо аудио дето го имат на флаша. И сега дефакто пак не можем да свалим, не ми е ясна причината, но явно ще ми е за домашно като урок.

На мен обаче ми е много интересно каква е хватката за сваляне на песен от SoundCloud. Защото никой никъде не е дал разяснение как може да се направи това ръчно (с рипване), а не чрез някой сайт или чрез програма дето преобразуват (конвертират) аудиото в някакъв медиен файл.

tegote
Вто, 09.04.13, 00:18
Интересно къде ми е грешката? Опитвам TV7.

tegote
Вто, 09.04.13, 11:34
Ха! TV7 ни изиграха! Пробвали са новата технология само за кратко. Беше много добро качество! Ей го на. Вчера се мъчех безуспешно над новия метод за стрийм, днес обаче е съвсем друго. Днес са се върнали към старото си лошо качество - сменили са протокола, плеъра и формата на видеото. Вместо FLV, сега е WMV, а протокола е mms. Е това поне го подкарам на VLC, ама много тъпо качеството.
И сега дефакто не разбрах къде ми е била грешката. Жалкооо.
tegote
Чет, 11.04.13, 01:44
При мен ASDec на Windows 8 (400 лв. система без 20 лв.) не работи. При даване за експорт се отваря прозореца на картинката, след ОК се отваря друг, който те увещава пак да отваряш файлове. Но не можеш да отвориш нито един файл. Единствено си влизам в директории, защото не му е оказано да търси файлово разширение.

ОТКАЧЕНО
ОТКАЧЕНО

След като дам ОК на този джам ми излиза "Error During Export". Създава папки, но те са празни.

редактиран от tegote на 11.04.13 13:29
tegote
Чет, 11.04.13, 13:17
УЖАС! Опитах Sothink SWF Decompiler и уж това са реномираните Sothink с безброй много платени програми, колкото са ни звездите на небето, уж бяха нагласили съвместимоста за някои други техни продукти, викам си "аха, новата версия на SWF Decompiler няма начин да не работи" и си играх даже да я кракна, защото ми се опитва да работи в ДЕМО режим, та накрая като рече да запазва екшън скриптовете ми дава "Sothink SWF Decompiler спря да работи". Абе какъв им е проблема на тия? Влизам в Softpedia, бре те не поддържали по-голяма система от Windows 7.
Сега трябва да си намеря друго. А те май всички не работят.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.