download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ShiftDown

<1 2 >

Автор
Съобщение
iceman_
Сря, 29.12.21, 00:39
Да де, ама Спърси не е съгласен - той казва, че работи. И - обяснява как работи.
spursy
Сря, 29.12.21, 23:26
Според мен karadzha-та не е успял да го инсталира, следователно не знае дали работи. iceman дори не е опитал да го инсталира, а може също да не успее. Което връща дискусията на началната точка - когато инсталирате и направите тестове вече може да коментирате дали работи или не До този момент просто пишете предположения.
п.п. ще се радвам създателя след време да направи графичен инсталатор за по-начинаещи потребители.
iceman_
Чет, 30.12.21, 10:21
Не връщам дискусията, а - питам - как в 19К се е събрал изкуствен интелект, който знае кой е моя процес?
spursy
Чет, 30.12.21, 10:42
Това е Service, затова е толкова малък. Ако имаше графичен интерфейс, щеше да е в пъти по-голям. Не разбирам какво толкова ви съмнява. Нужни са няколко алгоритъма, които да засичат процесите, които в момента използват процесора, да селектират най-изискващите и да отчитат кой е активния от потребителя към всеки един момент. Активният получава висок приоритет, а неактивните намален.
Пак повтарям, докато някои тестват, други не вярват и само говорят на теория как нещо не би станало. Нито са го пробвали, но знаят, че не става. Тест на подобно малко нещо отнема 5 мин., стига да познаваш компютъра на който го слагаш и да знаеш как се държи. Инсталираш, рестартираш и пробваш дали има разлика. Ако не виждаш - изтриваш процеса. Работа за няколко минути. Лично аз съм доволен и оставих приложението активно на 3 по-скромни компютри.
iceman_
Чет, 30.12.21, 14:41
” Това е Service, затова е толкова малък. Ако имаше графичен интерфейс, щеше да е в пъти по-голям. Не разбирам какво толкова ви съмнява. Нужни са няколко алгоритъма, които да засичат процесите, които в момента използват процесора, да селектират най-изискващите и да отчитат кой е активния от потребителя към всеки един момент. Активният получава висок приоритет, а неактивните намален.
Пак повтарям, докато някои тестват, други не вярват и само говорят на теория как нещо не би станало. Нито са го пробвали, но знаят, че не става. Тест на подобно малко нещо отнема 5 мин., стига да познаваш компютъра на който го слагаш и да знаеш как се държи. Инсталираш, рестартираш и пробваш дали има разлика. Ако не виждаш - изтриваш процеса. Работа за няколко минути. Лично аз съм доволен и оставих приложението активно на 3 по-скромни компютри. „

Добре Спърси. Хвалиш се, че си го пробвал - ОК.
Обясни - това - на Десетка 64, 20Н2

karadzha
Пет, 31.12.21, 00:34
” Добре Спърси. Хвалиш се, че си го пробвал - ОК.
Обясни - това - на Десетка 64, 20Н2

При мен няма такъв проблем, но програмата не работи!

spursy
Пет, 31.12.21, 10:31
” Добре Спърси. Хвалиш се, че си го пробвал - ОК.
Обясни - това - на Десетка 64, 20Н2

Iceman наистина се учудвам, че потребител с дългогодишен опит има затруднения с елементарна настройка в Windows.
Windows 10 вече блокира по подразбиране нежелани програми от трети страни. Просто си цъкнете двете табчета в App and browser control -> reputation based protection.

iceman_
Пет, 31.12.21, 11:43
Добре Спърси, успях да я инсталирам.

Сега обаче ще ми трябва малко време да я тествам. Някой ден като рендвам некой малък филм ще го направя два пъти да засека времето. Все още съм песимист.

редактиран от iceman_ на 31.12.21 14:28
spursy
Съб, 01.01.22, 11:12
И за мен ще са интересни резултатите от тестовете при вас. Но не мисля, че конкретното приложение е насочено към подобни тежки задачи. Ще дам пример за какво го използвам аз, за да се ориентирате.
На първият компютър, на който го сложих реално всичко вървеше и можеше да се използва за нуждите, които се очакваха от него. Процесорът по-старо поколение i3 се справяше, но беше някак неотзивчив. Пуска всичко но има минимален лаг, малко забавяне докато реагира, докато зареди в началото на задачата. За някои това не е проблем, но мен ме дразни, защото обичам отзивчиви, бързи машини.
Въпросният сервиз не е направил компютъра по-бърз, но го направи по-отзивчив. Когато съм в режим на някоя програма и премина към браузъра, за да пусна видео клип, имаше минимален лаг в началото на смяна на приложенията и нужда от секунди да изпълни новата задача с видеото. След инсталиране на сервиза, смяната на приложения стана по-плавна и по-бърза. Това е защото при смяна на активното приложение, сервиза дава висок приоритет на него. Другите процеси, които използват cpu в този момент остава на заден план. А в Windows 10 и 11 има много скрити процеси, които постоянно правят нещо. Именно те забавят по-скромните компютри.
За мен ShiftDown е приложим, за по-обикновени компютри с по-нисък клас процесори при ежедневна обикновена работа.

<1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.