download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

въпрос за blender?

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Автор
Съобщение
angelicstar
Чет, 05.04.07, 17:14
ПОМОЩЩЩЩ!
побръках се вече. неще да ми става вчерашната картинка с истинската сянка. излизами с четвъртитата сянка като меша дето съм я лепнала. начи тая сунрин реках да напря некой работи по хубави ама нищо не првих щото пъвро пуснах да изренди пак да си го припомна. и си ми стана с тая четвъртитата сянка и твае. днеска цялден се ошашках да пробам кволине и неще. и блендера принсталнах. после го махах вобще и слагах по стари версий. 2.34, 2.36, 2.41 и пак неще. само дето Win не принсталнах. върнах на велсията дето си беше. НЕЩЕ. Пробах и да прая нови файлчета с други картинки. аве кво лине. НЕЩЕ!
и са кво да прая?
boy4o
Чет, 05.04.07, 17:29
На Фотошоп ли са правени картинките? Опитай с нещо от GIMP. По някаква неясна причина шопските картинки създават понякога подобен проблем, особено при PNG-формата.
angelicstar
Чет, 05.04.07, 17:59
ми и така неще. пробах с Potrable Gimp щото другия нещо ми запецва на инстала.
ОТКАЧАММмммммм!!!!!!!!
phrozencrew
Чет, 05.04.07, 20:59

RE: въпрос за blender?

” ми и така неще. пробах с Potrable Gimp щото другия нещо ми запецва на инстала.
ОТКАЧАММмммммм!!!!!!!! „

Сигурна ли си, че картинките ти са транспарентни. Пробвай да ги поставих в html код над фон на страничка или просто пробвай с програма, която ти вади различен от бял фон в прозрачното поле, да речем Windows Picture Office Manager.
Сигурна ли си, че наклика TraShadow в панела Shaders и че смъкна А-то на нула.

angelicstar
Пет, 06.04.07, 10:42
ми сичко си е както първия път дето сичко си беше наред. и TraShadow и другото са си вклечено и на 0. ама аз вобще нищо не сам пипала преди да стане тва.
ми кратинката и тя сисе вижда прозрачно къдет трява. и с ImsgeReady и с гимпа.
то аз вчера кво ли не съм пробала и се си е тва. неще.
дядо_поп
Пет, 06.04.07, 11:32
Грешен Дядо Поп не ще да обижда никой ама защо, чадо, не пуснеш ЛС на кака си Роки?
angelicstar
Пет, 06.04.07, 11:46
ми то кво ЛС. та докат говиди. дакат отговори. то следобед заминаваме при бабами за празниците и там ня нет.
hiroko
Пет, 06.04.07, 14:42
Аз мисля съвсем на време се сетих да погледна на този форум. Ако още не си заминала и може да почакаш малко ще ти разкажа един начин.
И обаче тази сцена си я направила съвсем хубаво обаче. Не е трудна за правене толкова. Аз мисля че е по-трудна за измисляне.
Ти почакай малко.
angelicstar
Пет, 06.04.07, 15:23
ми чакам. ние заминаваме към 5.
hiroko
Пет, 06.04.07, 16:00
Този начин е малко по-труден обаче е само малко. Ти винаги ще трябва да направиш селектиране на онези части които искаш да станат прозрачни от картинката. Не трябва да го правиш съвсем винаги с Polygonal Lasso tool или с нещо като него. Може да заградиш тази част която да се вижда с Pen tool. Аз пиша за Photoshop и в GIMP е почти същото обаче. Така ще ти стане един path. Важно е да го направиш да се затвори на края.
После ще отвориш на панел Paths /виж го на картинката/ и ще направиш селекция по него. Трябва да натиснеш на накъсаното кръгче, което е оградено. Така става селекцията. Само трябва да запомниш да я преобърнеш с Ctrl+Shift+I клавишите. Другото видях вече че знаеш какво да направиш.
После е най-важното да изнесеш този path като за Illustrator от менюто File>Export. Напиши го на същото място като картинката за да е по-лесно после.
Друго много важно обаче е да отрежеш картинката точно по края на това което искаш да е непрозрачното.
На края напиши картинката във файл с прозрачни части. GIF или PNG. Ти го знаеш как.
 

И после в Blender трябва да сложиш този path който изнесе от Photoshop. Става от менюто File>Import>Paths. Ще си го направиш на размерите както ти харесва където ти трябва. И е важно да го направиш на mesh с Alt+c клавишите. В Object Mode сложи Make на където пише TexFace. Само трябва да сложиш и картинката за текстура както ти го е разказал phrozencrew.
Аз мисля че не е много трудно за правене.

<1 2 3 4 5 6 7 8 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.