download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Фонетична подредба за български език (разширена)

< 1 2 >

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 11.04.06, 17:39
Не си заслужава
anonymous
Сря, 12.04.06, 17:16
Благодаря. Събирам такива неща.
anonymous
Вто, 06.03.07, 21:06
Не била сполучлива (фонетичната подредба), грънци :)
Напротив, по-функционална, логична и сполучлива, да не говориме, че само по-особените букви в кирилицата са на различни места от латинските им еквиваленти. На всичко отгоре, в БДС да не би да има ударени букви и др. специални знаци (освен номер на 0)?
anonymous
Сря, 07.03.07, 16:12
Не смея да я инсталирам, тъй като съм патил от флекстайп. Никой не казва дали се деинсталира коректно. Много ми харесва инсталирането и деинсталирането на кирилизациите на ИНЖИНЕРА Генади Атанасов от Ботевград, но ми се иска да мога да си разместя три букви както се прави във Флекстайп: "Ч" , "Ъ" и "Ь".
boy4o
Сря, 07.03.07, 16:22
Винаги може да се разместят допълнително клавишите. Програмата е SharpKeys .
anonymous
Сря, 07.03.07, 19:45
Линк към тази програма (sharpkeys2.7745.exe) беше публикуван във форума на download-bg, след като дадох мение за някаква фонетична подредба.

*****
ОПЕРАЦИОННАТА МИ СИСТЕМА: Windows 2000 PRO - SP 4
За да можете да размествате клавиатурна подредба трябва да инсталирате например програма sharpkeys2.7745.exe.
За да се инсталира sharpkeys2.7745.exe преди това трябва да е инсталирана NET Framework version 2.0.
За да се инсталира NET Framework version 2.0 преди това трябва да е инсталирана crosoft Windows installer 3.0.
За да се инсталира Microsoft Windows installer 3.0 преди това трябва да _ Да закарате компютъра си до "Вторични суровини", но ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ТРАНСПОРТ е с ПАРЕН ЛОКОМОТИВ - ХА-ХА-ХА !
Започва да ми става интересно. Ще се лиша от сладък сън, но продължавам за да видя нивото на компютърните (СОФТ - мекички) технологии (не само на Mictosoft). Но най-вероятното е, че инсталацията ми на Windows 2000 нещо е бъгава или ще излезе, че Флекстайп са по-напреднали в това отношение (разместването на букви от клавиатурната подредба).
*****
---
http://msdn.mictosoft.com/netframework/downloads/updates/default.aspx
NET Framework version 2.0
---
Microsoft Windows installer 3.0
---

insecteater
Сря, 07.03.07, 19:55
А тази пробвали ли сте я?
Bulgarian Keyboard Layout Configurator

Аз в момента съм с win2000 и си ползвам вградената му кирилизация. Заедно с програмата която споменах нямам никакви проблеми.
Също така и на още три други компютъра с XP ( и там с вградената кирилизация) няма абсолютно никакви проблеми на тази тема.

Проблемът се появява когато се появи например flextype на хоризонта.

anonymous
Сря, 07.03.07, 20:07
Аз например овен flextype до сега не съм ползвал друга кирилизираща програма. Проблеми до сега с него съм нямал иначе даго бях сменил. Какво не му харесвате???
редактиран от anonymous на 07.03.07 20:07
anonymous
Сря, 07.03.07, 22:06
Нямах забележки към Флекстайпа докато не се случи да отварям файлове на кирилица, създадени през Флекстайп и други, създадени през вградената кирилица в почти всички версии на Windows. Не можех да отварям файловете, получени от отсрещния PC. От прочетеното по въпроса в Интернет стигнах до заключението, че са различни кодовите таблици. Не съм толкова надълбоко в тази материя, но на сайта на injinera Генади Атанасов от Ботевград е обяснено подробно. Някои го критикуват, но намирам доста добри отзиви за него от чужденци, нуждаещи се от подобни програми. Но най-главния проблем е как всички българи по света да правят така, че на никой да не му излизат "маймунки" вместо букви на кирилица.

P.S.
А това, че заради буквата "Ч", която се ползва много по-често (фреквентна) от буквата "Ь", малкия ми пръст на лявата ръка стана по-дълъг от дясната ми ръка си е само мой проблем.

...

anonymous
Сря, 07.03.07, 23:10
Никога не съм имал проблем с Flex Type 2K !!! Напротив , проблемите идват без него , особено с програми в които има букви и символи на кирилицата.Не мога да разбера защо толкова много бива критикуван , когато безупречно работи на всички Windows ОС - ми , а сега го "експлоатирам" на Windows XP Pro?

< 1 2 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.