download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Допълнителен вентилатор за харда

Автор
Съобщение
anonymous
Вто, 03.07.07, 14:32
Аз пък като си сложих вентилатор под хрда и спря да ми чете флопито.Оказа се че съм ги доближил много и нещо флопито намгнетява ли се, какво не знам, но спря да работи.Като отдалечих харда и си тръгна нормално.Споменавам го само като факт, защото докато се усетя защо ми спря флопито много зор видях.Просто някой да не бере моите ядове.
anonymous
Вто, 03.07.07, 14:36
не четете ли бря?
водно охлаждане
сапунерка върху харда........
anonymous
Вто, 03.07.07, 14:41
Аз ей сега направих една дива простотия. Купих едно ментарско вентилаторче за 3 лева (8 санта), вдигнах го на стойки и го сложих направо на дъното на кутията да духа под харда. Температурата падна от 42 градуса стабилни на 35 и диска на допир не е такава печка като преди. Може би електрониката наистина има нужда от малко обдухване, поне през лятото. Ако пък загазите яко с HDD може да се погледне ТУК и ТУК. Хората дават обнадеждаващи прогнози. Много ме изкефи нещо от единия сайт:
Цитат
ПОМНЕТЕ: СЪВРЕМЕННИЯТ ХАРД ДИСК НЕ Е МЯСТО ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА КРИТИЧНА ИНФОРМАЦИЯ
Мега обнадеждаващо, бих казал. Така като гледам, освен да ходиш по врачки и да четеш молитви, друго спасение няма. Никой не е застрахован.
Затова ако имате важна, често променяща се информация на харда, бекъпвайте най-редовно.
deringer
Вто, 03.07.07, 18:48
Нормално бих рекъл...На Рой само браво за охлаждането Хора много ясно че ша плющат хардове...За сравнение първия ми хард 4 Гб!!!Сегашните 80 160 180 320 450 ....Няма да се впускам в обяснения обаче целта е постигната все повече място за съхранение на данни сега вече хората работят за това да имат по.дълъг животец Температурата излиза на преден план ...Мойто решени е леко варварско махнал съм страниците на кутията ще кажете да ама много прах да ама всичко иска жертви ...за тва пък имам хубава прахосмукачкаа за да циркулира добре въздуха в кутията най-добре е отстранине ви се вярва ваша работа
anonymous
Вто, 03.07.07, 22:32
Това за отворена ктуия и повечето прах кой ти го каза?Незнам ама аз от 5-6 месеца съм на отворена кутия и има по малко прах.Значи декември месец някъде 1 човек дойде да ми сложи записвачката и ми отвори кутията,за да я сложи.Малее толков прах не бях виждал на дъното на кутията.Изчисти я и както и да е.Януари месец някъде махнах капака на кутията и гледам радиатора се набил с прах,вента му и той и видеото и то.На дъното на кутията по малко от половин пръст прах.Сега от февруари съм чистил точно 2 пъти т събиране и то беше 3-4 прашинки и другото където съм пропуснал по компонентите(някой кондензаторче) и захранването скоро го чистих само е така отзаде вента и отворите отзаде.Според мене по-добре да махате капаците.
deringer
Вто, 03.07.07, 23:38
Ми прозорците кат са ми отворени и съм в квартал в който меко казано е ГЪЧ с коли строежи и нормално такива са ми условията ...дам наистина ако няма такава среда няма прах
boy4o
Сря, 04.07.07, 12:19
Малко "бабешки лек" против запрашаване. На отворите, през които влиза въздух в кутията залепвам парчета марля или бинт. Не ги лепя здраво, само да се крепят. Запрашаването намалява до степен дето не е за вярване. Преди чистех щайгата през 2-3 месеца, сега и веднъж годишно й е много. А при почистването просто отлепям старите марли (Олеле!! Нима всичко това по тях е щяло да влезе вътре!?!?!?!) и слагам нови. Икономично и удобно.
stanimir_78
Сря, 04.07.07, 12:53
интересна идея.моя и без тва е гаранционен и не мога да го отварям
insecteater
Съб, 07.07.07, 18:50
Някаква идея как да оползотворя два вентилатора 8см?
Захранването духа навън от кутията, но не забелязах да засмуква кой знае колко много въздух от вътрешността на кутията (ако сте непушачи, подобни проби са отвратителни).
На стената на кутията (в самата ламарина) където са вентилаторите има множество дупки, май предвидени именно за подобна цел.
Остава въпросът за посоката на вентовете.

Засега обмислям този вариант:

anonymous
Съб, 07.07.07, 21:02
Инсект, то и аз малко съм се вманиачил напоследък с охлаждането на хрда, но сигурен ли си че имаш нужда от чак толкова сериозно обдухване. Струва ми се че по-голяма циркулация на въздух=повече прах в кутията. Освен ако не използваш и трика на Бойчо с марлите. Вентилатора на харда така под ъгъл ли ще бъде разположен. Има спорове по този въпрос но поне при моя Самсунг мога да кажа че основния източник на топлина е електрониката (а не механиката). Според мен сложи един вент да духа под харда и го пусни на ниски обороти. Струва ми се, че по-добрия вариант е да се вкарва въздух в кутията, отколкото да се изтегля.
Аз имам два отвора по 8 см. на задния панел на кутията. Поне при мене мисля че идеалният вариант би бил такъв:
Топлият въздух се качва нагоре, затова и там съм сложил смучещият вентилатор.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.