download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Deep Freeze Standard

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
океан
Нед, 11.03.12, 11:35
Не е така.Тази програма просто забранява запис върху замразения дял.
tegote
Нед, 11.03.12, 11:40
” Не е така.Тази програма просто забранява запис върху замразения дял. „
А къде пише, докато правим промените?
океан
Нед, 11.03.12, 11:45
” А къде пише, докато правим промените? „
Виртуален файл или Рам кой го знае.
tegote
Нед, 11.03.12, 12:08
От тук се разбира единствено, че прави пренасочване на информацията! Но къде, никой не е казал? Страх лозе пази. Не съм видял да е много популярен Deep Freeze и да има награди. Нещо премълчават май.
Цитат
” Deep Freeze is a kernel-level driver that protects hard drive integrity by redirecting information being written to the hard drive or partition, leaving the original data intact. This redirected information is no longer referenced once the computer is restarted, thus restoring the system to its original state at the disk sector level. „
anonymous
Нед, 11.03.12, 12:27
От тук се разбира единствено, че прави пренасочване на информацията! Но къде, никой не е казал? Страх лозе пази. Не съм видял да е много популярен Deep Freeze и да има награди. Нещо премълчават май. „

Драйвера на програмата контролира всички процеси. Става въпрос за пренасочване от този тип http://www.sandboxie.com/ не става въпрос за кражба на информация.

редактиран от anonymous на 11.03.12 12:27
joniewalker
Нед, 11.03.12, 13:34
Начина по който работи програмата е тайна на фирмата. Във всеки случай - НЕ Е нещо като ресторване ба имидж от типа на НортънГост. Със или без замразен имидж рестарта на компа ми е еднакво време, так че е нещо друго.
stoqncho
Нед, 11.03.12, 14:18
tegote - Цитираш коментар написан в Zamunda(тук) от потребител, който сигурно си бращолеви налЕво-надЕсно, ей така за спорта! Много пъти съм ползвал System Restore, но не ми е връщало системата, както е била към нея дата. Е, за това след всяка преинсталация я спирам.

Между друото кажи на твоя приятел Ъплоудър-а(хм..) да си промени описанието, че нещо хората си мислят, че е като Acronis True Image и не разбират идеята.

” Драйвера на програмата контролира всички процеси. Става въпрос за пренасочване от този тип http://www.sandboxie.com/ не става въпрос за кражба на информация. „

Не е на този принцип, ако е така тогава като изтриеш файл, то той ще съществува някъде и няма да се освободи място.

Пробвайте с виртуална машина(демек не складира никъде "тайно") и ще видите, първо запълвате диска с някакви големи файлове(да може да запомните, ако някой от тях после липсва), после триете част от тях и слагате друг на негово място(от реалната машина към виртуалната и пак до запълване на мястото) и после след рестарт стария филм се е възстановил. И как става де, хем сме пренапислаи клъстерите? Нещо не ми става ясно.

редактиран от stoqncho на 11.03.12 15:33
редактиран от stoqncho на 11.03.12 15:36
tegote
Пон, 12.03.12, 09:06
” Начина по който работи програмата е тайна на фирмата. Във всеки случай - НЕ Е нещо като ресторване ба имидж от типа на НортънГост. Със или без замразен имидж рестарта на компа ми е еднакво време, так че е нещо друго. „
Е точно от това се боя, от затъмнението! Може да вреди на диска. Опитвал съм Deep Freeze под Windows 8 и съм констатирал, че времето не е еднакво. След рестарт има забавяне, все едно стартирам Windows 7, а знаем че Windows 8 стартира за 5 секунди. Под Windows 8 програмата прави проблем с изключването на компютъра. Просто никога не можеш да го изключиш. Единственото което прави при изключването е да заспи и компютъра ти бръмчи в готовност да започнеш работата. За целта винаги му давах "рестарт", след което като видя, че е угаснал му рескам копчето за изключване и преди да зареди биоса се изключва. Куца работа му се вика!

” Не е на този принцип, ако е така тогава като изтриеш файл, то той ще съществува някъде и няма да се освободи място.

Пробвайте с виртуална машина(демек не складира никъде "тайно") и ще видите, първо запълвате диска с някакви големи файлове(да може да запомните, ако някой от тях после липсва), после триете част от тях и слагате друг на негово място(от реалната машина към виртуалната и пак до запълване на мястото) и после след рестарт стария филм се е възстановил. И как става де, хем сме пренапислаи клъстерите? Нещо не ми става ясно. „

Това трябва да е System Restory! Deep Freeze има едно изискване от 10% свободно пространство на твърдия диск. Дали на целия или само на дял, това не ми става ясно. Трудно си обяснявам всичко това:
Deep Freeze requires 10% free hard drive space. The hardware requirements are the same as the recommended hardware requirements for the host operating system.
joniewalker
Пон, 12.03.12, 12:40
Компа ми не се товари от DeepFreeze. В продължение на 1мин. гледах и не видях да записва по харда /червената лампичка/.
Огледай си другите процеси. Този не е под подозрение. Макар че харддиск от запис не се бои, де.
tegote
Вто, 20.03.12, 22:56
Програмата презаписва целия хард! Тук няма пясъчници, няма виртуализации! Правиш какво правиш и винаги след рестарт диска ти не е фрагментиран!

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.