download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Новините на Download.BG

Забавления  Интернет  anonymous 28.02.2009 14:07, Събота

BGTwilight.com - Българският сайт за "Здрач"

С навлизането на Twilight модата в България, по която вече са запалени повечето тийнейджъри се появи и първият изцяло български сайт за поредицата "Здрач". Сигурно повечето от вас вече са разбрали за романа на писателката Стефани Майър, който разби всякакви класации и най-вероятно до броени дни ще изблъска Хари Потър от рекордите по продажби. Именно поради тази причина, се появи и BGTwilight.com, сайтът който има за цел да обедини всички фенове на сагата.

[още]
 
Интернет    stefankr 27.02.2009 11:18, Петък

Opera Mini изтегли петабайт информация за месец

От Opera Software съобщиха за поредния рекорд в мобилния интернет. Само за месец януари 2009 година потребителите на мобилните браузъри Opera (Mini и Mobile) са разгледали над един петабайт данни. В компресиран вид това са 122 милиона мегабайта при средно ниво на компресиране на уебстраниците и изображенията около 90%.

[още]
 
Интернет    stefankr 26.02.2009 11:46, Четвъртък

DevHub - мощна система за създаване на сайтове

Повечето хора искат да имат своя собствена страница в Интернет. Бумът на домашните страници се замени от блоговете и профилите в социалните мрежи, но там възможностите за персонализиране са ограничени. Проектът DevHub подпомага създаването на професионално изглеждащи сайтове и това става лесно и бързо.
[още]
 
България  Наука  stefankr 25.02.2009 23:00, Сряда

„Науката около нас” - детски конкурс на Vbox7

Деца от 10 до 19 години могат да участва в новия конкурс Форум "Демокрит", МОН и Vbox7.com за научни снимки или научно видео.
[още]
 
Интернет    stefankr 25.02.2009 10:29, Сряда

Etherpad - съвместна работа в реално време

Съвместната работа над документи е проблем, който възниква не само при съавторство от разстояние, а и при общуване на теми от ежедневието - например съставяне на списък със задачи, покупки, планове за почивните дни. Сайтът Etherpad предлага онлайн бележник, на който се публикува нужния текст, а страницата става публична за други интернет-потребители.

[още]
 
Софтуер    stefankr 24.02.2009 20:23, Вторник

Microsoft разработва безопасния браузър Gazelle

Разработчици от Майкрософт представиха концепция за нов браузър с кодово име Gazelle. В него са вложени доста иновативни функции и възможности.
[още]
 
Софтуер  Сигурност  anonymous 21.02.2009 11:52, Събота

Краткотрайните скрити атаки са новите уеб заплахи

AVG Technologies, водещ разработчик на софтуер за сигурност в Интернет, публикува статистика, която представя страховита картина за начина, по който се развиват заплахите в Интернет, съобщиха от дистрибутора на компанията за България - Бизнес Софтуер Дистрибутор (http://www.bsd.bg/). За разлика от вирусите, за които е важно да са видими и да действат колкото е възможно по-дълго, основните характеристики на съвременните уеб зарази е това, че са скрити и краткотрайни.
[още]
 
Сигурност  Софтуер  _xmas_ 19.02.2009 22:02, Четвъртък

avast! antivirus има 75 милиона потребители

На 18. 02. 2009г. ALWIL Software с гордост обяви, че регистрираните потребители на avast! antivirus вече преминаха 75 милиона. От своята първа регистрация на потребител през януари 2002г., avast! antivirus порасна и се превърна в един глобален продукт. Интересно е да се отбележи, че отне 6 години, за да се достигне 50 милионната регистрация, а само още 12 месеца, за да се достигне регистрацията на 75 милионния потребител.
[още]
 
България  Е-култура  ogi 13.02.2009 15:38, Петък

Становище на БАИТ за програмата „Компютър в къщи” и нейната реализация

Дейността на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) през последните пет години неразривно се свързва и с непрестанните усилия за реализация на програмата „Компютър в къщи” (Home PC).
[още]
 
Интернет    stefankr 13.02.2009 10:39, Петък

Възможно е изтеглянето на видео от YouTube

Компанията Google улесни потребителите YouTube като им предостави възможност да изтеглят някои от предоставените на видеосайта клипове.
[още]
 

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.