download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ResizeForm 2.0


Преоразмерява форми на Visual Basic 6.0


Изтегли (1638 KB)

Визитна картичка на програмата

Автор: ЕТ ЕЛЕКТРИК
Лиценз: Freeware
ОС: Windows All 
Големина: 1638 KB
Обновен на: 31.08.2008 от electric_cc
2357 показвания, 37 сваляния  Статистики

Потребителите, изтеглили тази
програма свалят още:

WordPad 1.0

Публикации в списанието


няма публикации
 
Highslide JS

Тази програма е предназначена да преоразмерява форми на Visual Basic 6.0. Формата се зарежда в текстов вид с помощта на бутона [Чете]. Записва се процентът на корекцията. 80 ще намали размерите на формата на 80% от оригиналния размер, а 120 ще я увеличи на 120%. Допустими са стойности от 20 до 500. След натискане на бутона [Старт] се променят размерите на формата и всички параметри на компонентите: етикети, текстови полета, фреймове, линии, картинки, включително и размера на шрифтовете, като всички размери се закръгляват до цели стойности.
    Всичко това облекчава изготвянето на бланки и формуляри. Например бланката се изготвя като форма без заглавие и без контур. Добре е цветът на фона да е бял, защото някои по-стари принтери печатат сивото като черно и после нищо не се вижда. Нанасят се етикетите с указателни надписи и етикетите с контур или без контур, които трябва да се попълват от съответната програма. Навсякъде фонът трябва да е бял. Така бланката се изготвя много бързо, вместо де се чертае на принтера. С командата Object.PrintForm тя се отпечатва. При настройването на бланката, тази програма оказва съществена помощ, защото значително ускорява процесите. С нейна помощ е направена бланката "Заповед за командировка", намалена на 60% в програмата "Банкови платежни документи" (PayDocs).
    Оригиналната бланка беше изчертана от двете страни за около 4 часа. Втората бланка беше направена от оригиналната като се намали на 60% с помощта на тази програма за около 10 минути. В това време се включват и няколко ръчни корекции.


Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.