download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Слабото търсене на видеокарти доведе до съдебен иск срещу nVIDIA

31.12.2018 02:25 (преди 5 години и 3 месеца) | spursy | показана 781 пъти Статистики
Компанията е обвинена за разпространяване на заблуждаваща информация довела до загуба на акционерите й.
След като манията за масов добив на криптовалути отмина, това доведе до логично намаляване на търсенето към графични карти. И докато при пика на криптовалутната треска цената на видеокартите скочи значително, то в последствие не се стигна до нейното чувствително намаляване. Това доведе до натрупване на излишъци на карти с архитектура Pascal в складовете. Някои от големите интернет магазини намалиха цените на различни модели графични карти, но това не доведе до повишаване на интереса на потребителите. За това допринася и разразилия се огромен вторичен пазар, на който използвани за добив на криптовалута графични карти се продават на силно занижени цени като втора употреба. Това доведе и до нова Измама - продават като нови, използвани за криптодобив видео карти.
На фона на тези събития срещу nVIDIA бе подаден колективен съдебен иск. Той е внесен от американска юридическа кантора, специализирана в защитата правата на акционерите. Производителят е обвинен в нарушаване на закона за ценните книжа, както и за разпространение на неверни и заблуждаващи заявления, довели до загуби за акционерите. Преди време nVIDIA твърдеше, че внимателно следи криптовалутния пазар и при необходимост е готова веднага да пренастрои бизнес потоците си. Компанията заявяваше, че каквото и да било понижаване на търсенето на видео карти за добив на криптовалута не може да й окаже негативно влияние заради голямото търсене от страна на геймъри на карти за игри. Това не се оказа точно така, защото през последните месеци акциите на nVIDIA паднаха повече от два пъти. Вносителите на съдебния иск призоват всички, които през периода от август 2017 г. до ноември 2018 г. са загубили над 100 000 долара инвестиции в ценни книжа на nVIDIA, да се свържат с тях.
Другият голям играч AMD също се сблъска с проблема за голям спад при търсенето на видео карти и натрупване на количества в складовете, но поне засега срещу него няма заведени съдебни искове.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.