download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Възстановиха достъпа до Bing в Китай

26.01.2019 18:37 (преди 5 години и 2 месеца) | spursy | показана 749 пъти Статистики
Няма официална информация защо търсачката на Microsoft беше блокирана за кратко, но вероятно става въпрос за техническа грешка, а не за нареждане на властите.
Скоро ви съобщихме, че Забраниха търсачката на Microsoft в Китай, но се оказа, че това не е целенасочено. В началото се смяташе, че властите в страната са наредили единствената останала чужда търсеща платформа да бъде блокирана подобно на други като Google например. Явно това не е било така, въпреки, че китайското правителство не направи никакви изявления по въпроса, но само едно денонощие по-късно достъпа до Bing от територията на Китай беше възстановен. От Microsoft само потвърдиха, че търсачката им е била блокирана за кратко, като в последствие достъпът до нея подновен, но не коментираха причините за това.
Засега Bing ще остане единствената външна алтернатива за онлайн търсене в Китай, но въпреки това популярността й в страната е доста ниска. Смята се, че едва около 2% от китайските потребители използват търсачката на Майкрософт, а най-популярна е местната Baidu. Bing бива допускан до китайския интернет, защото Microsoft се съгласи да спазва изискванията за цензура на управляващите. Това не е единствения компромис от страна на софтуерния гигант, който също така предлага специална версия на Windows 10 в Китай, която е одобрена от китайското правителство.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.