download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Осъдиха служител на Yahoo за пробив в хиляди имейли

09.07.2020 13:04 (преди 1 година) | spursy | показана 523 пъти Статистики
Възползвайки се от служебната си позиция, злосторника прониквал в чужди пощи, за да търси и събира сексуално съдържание.

Бивш отговорник по сигурността в Yahoo бе осъден след като в продължение на години се е възползвал от служебната си позиция, за да прониква незаконно в чужди електронни пощи. Злосторникът се е целил предимно в млади жени, включително негови приятели и колеги, като е търсил основно сексуални изображения и видео клипове, които в последствие изтеглял и съхранявал на личен твърд диск. За съжаление той не се е спрял само до пощите на жертвите, като след като получи достъп до тях, го е използвал, за да компрометира и други онлайн услуги, в които за регистрация е използван именно Yahoo Mail. Смята се, че така са хакнати над 100 други акаунта в услуги като iCloud, Gmail, Hotmail, Dropbox и Photobucket.
Други инженери на Yahoo са забелязали неправомерните действия на колегата си и са известили властите. Когато разбрал, че е разкрит, подсъдимият унищожил твърдия диск, съдържащ всички събрани от него материали. След като прави пълни самопризнания, бившият служител получава снизходителна присъда от 5-годишен пробен период под домашен арест, 5000 долара глоба плюс 118 456 долара обезщетение на Yahoo. Така той ще може да напуска дома си единствено за религиозни дейности, медицински прегледи, работа или за изпълнение на съдебни задължения. По-леката присъда е заради сътрудничеството при разследването и защото никога не е публикувал онлайн информацията, до която се е добрал. Въпреки, че е унищожил диска се смята, че присвоените незаконно данни са около 2 TB, съдържащи между 1000 и 4000 лични изображения и видеоклипове.

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Яки графични станции
Рендиране в реално време
и на най-тежките обекти - от Перси ООД
www.persy.com
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Опаковки и консумативи
Екстрапак ООД предлага повече от
700 вида опаковки и консумативи
shop.bags.bg
Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2021   Experta Ltd.