download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Ръст при разпространението на опасни HTML прикачените файлове към email

12.07.2022 14:31 (преди 1 година и 9 месеца) | spursy | показана 1076 пъти Статистики
Измамници все по-често използват HTML файлове, за да стигнат до повече жертви. Форматът по-лесно заобикаля автоматичните анти спам и антивирусни защити.

Разпространението на вируси и поразяването на компютри чрез електронни писма е все така актуална опасност. Много потребители вече се научиха да бъдат особено внимателни при получаването на имейл включващ прикачен файл от изпълним тип. Анти спам системите и защитния антивирусен софтуер, също се научиха да се справят добре с прикачени опасни файлове и да ги блокират преди да достигнат крайния потребител.
Вероятно затова се наблюдава ръст при използването на зловредни HTML прикачените файлове. Нека да изброим основните причини за тази тенденция:

  • Потребителите не винаги са толкова внимателни при работа с прикачен HTML файл, сравнено с прикачен изпълним файл. Това е така, защото този формат често се използва за споделяне на отчети и документация.
  • Атаките през HTML файл са по-трудни за идентифициране и улавяне от системите за сигурност. Това е така, защото самият HTML прикачен файл не включва опасен код в себе си, а пренасочва потребителя към опасени връзки.
  • Чрез използване на HTML файл, престъпниците избягват вграждането на активни връзки в тялото на самото електронно писмо. Така заобиколят анти-спам и антивирусните системи.
  • HTML използва Java script, за да изпрати потребителя до външна система. По този начин измамниците си спестяват обемната задача да създават фалшив уебсайт, за да извършат фишинг атаката.

    Според експерти по кибер сигурност, вече всеки пети прикачен HTML файл е фишинг и опасен. Затова писма съдържащи този тип файлове, трябва да бъдат разглеждани като риск.
    Собствениците на бизнес, трябва да инвестират в обучение на персонала как да идентифицира и докладва потенциално злонамерени HTML прикачени файлове. Администраторите трябва да настроят автоматичната имейл защита да сканира и блокира злонамерени HTML прикачени файлове.

  • Вижте още:

    Мнения на потребители

    Твоето мнение

    Няма мнения

    Платени препратки

    Компютри за геймъри
    Домашни компютърни системи за игри
    Конфигурации по желание от Перси ООД
    www.persy.com
    bgERP
    Управлявайте фирмата си
    с безплатен, уеб базиран софтуер
    www.bgerp.com
    Рекламни чанти
    Екстрапак произвежда рекламни чанти
    и опаковки от хартия и (био)полимери
    Bags.BG

    вашето каре - тук

    за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.