download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 
 
Търсачка

Търсене на новини по ключови думи

 

RSS захранване
 

Цялата история на Вселената е показана в кратко видео

17.08.2022 08:32 (преди 1 година и 8 месеца) | stefankr | показана 1024 пъти Статистики
Големият взрив, еволюцията на живота и бъдещето на човечеството бяха демонстрирани с помощта на снимки на невронната мрежа Stable Diffusion.
Необичайното видео е създадено от белгийския блогър Ксандер Стинбрюгге (Xander Steenbrugge). Той използва невронна мрежа, която моделира изображения от текстово описание, за да картографира различните етапи в развитието на Вселената.

И така, в триминутен видеоклип, публикуван в канала на блогъра в YouTube, е показано раждането на планети, включително Земята (на 14-та секунда).

Можете също така да видите появата на микроорганизми, морски обитатели, динозаври, различни представители на флората и фауната, а след това и хора. Видеото също така показва развитието на цивилизациите, изграждането на различни градове и дори бъдещето на нашата планета - настъпването на ерата на изкуствения интелект.

Рисунките изглеждат впечатляващи, всяка следваща плавно прелива от предишната. Всичко напомня на кратък научнофантастичен филм:

Stable Diffusion е нова невронна мрежа, създадена от Stability AI и Runway. Досега достъпът до нея се дава само при поискване на сайта, но в бъдеще планират да го отворят за използване от всички.

Според разработчиците, Stable Diffusion е обучен на клъстер от 4000 графични ускорителя NVIDIA A100 Ezra-1 и колекцията LAION-5B, която се състои от повече от 5 милиарда снимки с текстови описания. В допълнение към създаването на изображения, невронната мрежа е в състояние да ги модифицира, правейки ги по-цветни и детайлни. За целта се използват шаблон и различни текстови уточнения. Вероятно белгийският блогър е работил с последната опция на Stable Diffusion.

Източник: hi-tech

Вижте още:

Мнения на потребители

Твоето мнение

Няма мнения

Платени препратки

Рекламни чанти
Екстрапак произвежда рекламни чанти
и опаковки от хартия и (био)полимери
Bags.BG
bgERP
Управлявайте фирмата си
с безплатен, уеб базиран софтуер
www.bgerp.com
Компютри за геймъри
Домашни компютърни системи за игри
Конфигурации по желание от Перси ООД
www.persy.com

вашето каре - тук

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.