download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Изборно

Автор
Съобщение
oldcastle
Вто, 25.10.11, 13:30

RE: Изборно

Цитат
” В една лодка пътували трима: двама пътници и капитана. Едният от пътниците спял. Капитана навлизал все по-навътре в морето. Но времето започнало да се влошава, вълните ставали все по-високи. Будния пътник видял това и събудил другия като му казал: виж какво става! Трябва да накараме капитана да промени курса. Но онзи отговорил: Не ме интересува! Лодката е държавна! „
Изпускате нещо много важно! На лодката пътниците са двама, а капитанът е един. Ако искат да си спасят кожата ще го накарат и още как. На мен ми се вижда много овче поведение да виждаш как загиваш, да можеш да го промениш, но да седиш.
Казват на капитана да променя курса. Ако иска добре, ако не иска - капитана зад борда, единият от пътниците става капитан, другият - помощник капитан и се спасяват те и лодката.
nikolatirol
Вто, 25.10.11, 13:42

RE: RE: Изборно

” Изпускате нещо много важно! На лодката пътниците са двама, а капитанът е един. Ако искат да си спасят кожата ще го накарат и още как. На мен ми се вижда много овче поведение да виждаш как загиваш, да можеш да го промениш, но да седиш.
Казват на капитана да променя курса. Ако иска добре, ако не иска - капитана зад борда, единият от пътниците става капитан, другият - помощник капитан и се спасяват те и лодката. „
Браво! Ето това е гражданска позиция!!
insecteater
Вто, 25.10.11, 13:51

RE: Изборно

” Пътниците разбират повече от капитана??? Значи са българи. „
Нали

Доколкото се сещам, вълните в морето са дълги и по-ниски, а на брега се събират и стават по-високи и опасни. Да се навлезе в морето и да се изчака да се успокои времето като че ли не е кой знае колко неразумно?

Аналогиите могат да бъдат подвеждащи.

tochnia1
Вто, 25.10.11, 22:14
Аналогиите винаги са подвеждащи...... Както и креативността - граничи с безумието. Защо ще ми е нужно да намирам повече от едно решение на проблем, на който съм намерил вече и то ме устройва?

 Ако трябва да разсъждаваме по първият пост, аз намирам няколко дефекта по изказването на спящият пътник. След, като лодката е държавна, няма ли нужда от спасяване, все пак ще я плащаме всички - данъци. Друг дефект - спящият пътник може да плува и дори е отличен плувец, ще се спаси, но какво да кажем за безразсъдният капитан и другият пасажер, които едва ли могат да плуват и съответно да се спасят? Друг дефект - дали пък не е наистина безопасно да са навътре в морето, където вълните наистина са по-безопасни?

 И накрая - все пак решението е на капитана, да не са се качвали на лодка, управлявана от безразсъден капитан, все пак те са си го избрали............

dreamskill
Вто, 25.10.11, 22:34
По-малко вино през зимата. Както се смята и е прието за нормално, хората не избират къде да се родят. Нали?
nikolatirol
Вто, 25.10.11, 23:01

RE: RE: Изборно

” Нали

Доколкото се сещам, вълните в морето са дълги и по-ниски, а на брега се събират и стават по-високи и опасни. Да се навлезе в морето и да се изчака да се успокои времето като че ли не е кой знае колко неразумно?

Аналогиите могат да бъдат подвеждащи. „

Ганчо, при всичкото ми уважение грешно се сещаш. Вълните за да са високи и опасни имат нужда от маса, т.е. повече вода. Къде има повече вода? На плиткото???
joniewalker
Вто, 25.10.11, 23:01
Примера и аналогиите са наистина доста подвеждащи. Освен това примера е доста постничък откъм действащи лица. Трима души пък заместват цяла държава. Не става, в нашата пообеднела държава има поне 7млн. действащи лица. Освен това дадената ситуация няма нещо чак толкоз обезпокоително. Никъде в примера не се казва, че действията на капитана са нередни или неправилни. Че то в морето нерядко има високи вълни и това не е необичайна ситуация. Никъде не се казва, че капитана постъпва неправилно , а въпросните двама пътници са непременно прави и тн.
Моето мнение е , че това е една доста безмислена случка, а ако се възприема като задача за решаване - тя е с недостатъчно условия за правилно решаване.
Абе май на Ники му е било скучно просто.
joniewalker
Вто, 25.10.11, 23:02

RE: RE: RE: Изборно

” Ганчо, при всичкото ми уважение грешно се сещаш. Вълните за да са високи и опасни имат нужда от маса, т.е. повече вода. Къде има повече вода? На плиткото???

Къде цунамито е по-високо?

nikolatirol
Вто, 25.10.11, 23:13

RE: RE: RE: RE: Изборно

” Къде цунамито е по-високо? „
В морето!
phrozencrew
Вто, 25.10.11, 23:15

RE: RE: RE: Изборно

” Ганчо, при всичкото ми уважение грешно се сещаш. Вълните за да са високи и опасни имат нужда от маса, т.е. повече вода. Къде има повече вода? На плиткото???
Правилото в такива случаи е да се отдалечиш от брега и скалите. Покрай брега има има и много подмолни рифове и плитчини.
Не разбрах кое е изборното на тая тема, ама е типично в стила на тиролския спамер !

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.