download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Електронен Коран

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Автор
Съобщение
mitko
Сря, 28.11.07, 22:48
gross: Покажи ако обичаш къде в представената тук програма се поддтиква към подобни действия и веднага ще бъде свалена от сайта.
Съжалявам, но подобни снимки нямат място тук.
cb-eh
Сря, 28.11.07, 22:50
ау какво е това бре ццц верно ли бе дай малко инфо моля ти се къде го чети това много е ужасно това
anonymous
Чет, 29.11.07, 11:09
insecteater, александрийската библиотека е изгорена от султан Баязид. Той казал тогава: "Какви хубави баници стават от човешкото познание"...
mitko
Чет, 29.11.07, 11:27
Копирано от Уикипедията:

Разрушение на библиотеката [редактиране]

Предполагаемите причини за разрушението на библиотеката са:

    * В периода 47-48 пр.н.е. библиотеката изгоряла. Предполага се, че е причинен от войските на Юлий Цезар като част от кампанията за покоряване на града.
    * Атака на римския император Аврелиан през 3-ти век;
    * През 391 от н.е. библиотеката била разрушена от тълпи християни фанатици ръководени от декрета на патриарх Теофил.
    * Завладяването от мюсюлманите през 642 и нататък.

insecteater
Чет, 29.11.07, 11:37
Моя грешка - не изгорена, а разрушена. Извинявам се. Но това не променя същността на идеята, която исках да предам.
редактиран от insecteater на 29.11.07 11:37
boy4o
Чет, 29.11.07, 12:01
Моля да ме извиниш, gross, а и останалите, които се опитват да търсят под вола теле, но в случая ни се предлага "Малка програма за четене на превода на Свещения Коран...", т.е. става дума за софтуерен продукт. Следователно, съвсем на място си е в сайт, където "приоритета е Software & Hardware", както ти се изразяваш.

Принципно, отъждествяването на исляма с ислямизма е същото като в онази поговорка за Илия и свети Илия (или за бълхата и юргана, ако някой предпочита ). А зверства и дивотии християните са вършили не по-малко от мюсюлманите, просто по-рано са се сапикясали да спрат да ги вършат. Да се сетим ли за монголските будисти и какво са направили в Индия преди 6 века. Хайде, 6 века, е доста време. Ами джайнистите-японци как се представиха през Втората световна. Просто зверството си иде от човека, не от бога и не от религията.

Отделен въпрос, че лично за мен не само религиозният фанатизъм, но и самата вяра в бога е проява на крайна форма на скудоумие.

insecteater
Чет, 29.11.07, 19:50
Въпроси от 1 до 4 нямат отношение към настоящата програма и не виждам защо Бойчо трябва да ти отговаря.

Относно въпрос 5 - по принцип не, такава брутална информация наистина би трябвала да е с ограничен достъп.

Предполагам че не си чел въпросният коран обаче. И аз все още не съм го чел. Но още отсега силно се съмнявам че ще намеря в него инструкциите за които споменаваш. Доказателствата за които толкова ревеш, се съдържат в самият текст, който не е толкова черен, колкото се опитваш да го представиш и да му делегираш отговорности, които изобщо не са негови.

Едно си баба знае, едно си бае.

Редакция:
в същото време по улиците на София има билбордове с разголени мадами и "нежни мъже", по телевизията дават какви ли не брутални сцени на убийства и изнасилвания , а ти си тръгнал да отричаш произведение, което е устояло на вековете и има художествена стойност ако щеш. И то защото трети лица, били го използвали за оправдание на постъпките си. Мъдростта и поуките които могат да се намерят вътреса много повече, отколкото евентуалните негативи, които би донесъл този текст.
Ако ти искаш да си като кон с капаци, аз не искам. Приеми го ако щеш като "разузнаване за врага".
Не виждам с какво си много по-различен от същите тези фанатици, които толкова оплюваш. Само че си от другата страна на изкуствено и насилствено създаваната (и от двете страни) бариера.

редактиран от insecteater на 29.11.07 20:10
dhtj
Чет, 29.11.07, 22:20
Намерихте къде да се "псувате" и вие
редактиран от dhtj на 29.11.07 22:21
pdtomov
Чет, 29.11.07, 23:32
Цитат
” gross
Чет, 29.11.07, 21:11
РР.После ще си изтрия писанията. „
Човек който държи на мнението си, не си трие писанията!
Обидите към insecteater са меко казано неуместни! Той влиза тук с името си и лично аз високо ценя мненията му във форума.
За убитите деца, ако става въпрос за случая в Беслан, мисля че беше дело на чеченски сепаратисти.
А иначе религиите и идеологиите винаги могат да се използват за различни цели. Но ако сме демократично общество, всеки трябва да има достъп до информация....пък изводите да си ги прави сам!
Аз като съм чел Моята борба на Хитлер и писанията на Маркс, да не би да съм станал национал-социалист или марксист!
manzil
Пет, 30.11.07, 12:57
Напишете си програма Електрона Библия и си я пуснете. И точно защото програмата е на български език и предлага българския превод на Корана се намира на български сайт. Ако беше турския превод, щеше да е на турски сайт. В България живеят над един милион мюсюлмани, които имат своите права и след като живеем в демократична държава, следва, че те имат конституционно право да разпространяват религиозния си текст, който не е заклеймен от Парламента като "оръжие" или "средство" на насилието и тероризма. И след като Електронен Коран е програма, автоматично изхождаме до заключението, че е напълно достойна да бъде в раздел Програми.

А за тълкуването на текста на Корана има цяла наука, наречена "Тафсир". Не мисля, че участниците в тази тема имат достатъчно знания относно ислямската теология, за да се нагърбват със задачата да тълкуват многопластов текст като Корана, без дори да са го чели и без да са наясно с оригиналния текст на арабски, както и без да са чели седемте колекции от 40 000 канонически хадиса. И как тогава биха знаели какво проповядва Корана, след като не знаят тълкуването му?

ПП В www.download.com също има много програми за четене и слушане на Корана: http://www.download.com/3120-20_4-0.html?tg=dl-20&qt=quran&tag=srch И както забелязвате, никой не е тръгнал да обижда и напада съдържанието му без дори да го е чел, заедно с Тафсира към него.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.