download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Как прекарахте отпуската.......?

<1 2 3 4 >

Автор
Съобщение
tochnia1
Нед, 17.08.08, 23:32
dhtj, баце, изкефи ли те Банско? В смисъл планината над него.Иначе ся "селото" е мноо мърляво.......

   Ето малко снимки от зимната ми отпуска за прохлада на душата (поне) :

 Ето го и корпуса за бързо реагиране в стил "почивам активно без да се съобразявам с КПД-то си):

 Докато ни снимаха, зад нас .......

 Парапланеристите бяха по-бързи от фотоапарата ми......

 Това е Шилигарника, малко под връх Тодорка.......Зимата си заслужава, но е мноооого студено....Докато правих снимките температурата беше минус 14 градуса, въпреки, че изглеждат с приятно топло слънце....

редактиран от tochnia1 на 17.08.08 23:35
редактиран от tochnia1 на 17.08.08 23:35
dhtj
Нед, 17.08.08, 23:49
оу да мноо хубаво беше само ходенето да беше по малко
pdtomov
Пон, 18.08.08, 00:36
tochnia1, phrozencrew, дълбоко ме натъжава това което пишете за Несебър!
През 1979г. бях на квартира в Несебър с жена ми (като гаджета) и се разхождахме почти всеки ден в стария Несебър. Беше чисто, тихо и спокойно - най-хубавите спомени от морето са ми от там.
През 1983г. бяхме в Обзор и за голяма моя изненада, канализацията на няколко места се вливаше на плажа! От тогава се зарекох да не ходя повече на море. Доколкото разбирам и сега по цялото ни Черноморие е така.
И за да не мина без снимки, ето една от това лято, която ме впечатли много!

На снимката е синът на братовчед ми с жена си във Флорида. Заминаха преди десетина години, вече са американски граждани и синът им се роди там. Той се занимава с художествена фотография, купиха си триетажен апартамент с отделен вход в малко блокче и т.н.
Ха познайте, дали ще се върнат в България?

tochnia1
Пон, 18.08.08, 00:51

RE: Как прекарахте отпуската.......?

tochnia1, phrozencrew, дълбоко ме натъжава това което пишете за Несебър!
През 1979г. бях на квартира в Несебър с жена ми (като гаджета) и се разхождахме почти всеки ден в стария Несебър. Беше чисто, тихо и спокойно - най-хубавите спомени от морето са ми от там.
През 1983г. бяхме в Обзор и за голяма моя изненада, канализацията на няколко места се вливаше на плажа! От тогава се зарекох да не ходя повече на море. Доколкото разбирам и сега по цялото ни Черноморие е така.
И за да не мина без снимки, ето една от това лято, която ме впечатли много!

На снимката е синът на братовчед ми с жена си във Флорида. Заминаха преди десетина години, вече са американски граждани и синът им се роди там. Той се занимава с художествена фотография, купиха си триетажен апартамент с отделен вход в малко блокче и т.н.
Ха познайте, дали ще се върнат в България? „

 Пламка, бе, че няма да се върнат се сещаме, но ти приемаш ли бягството от Родното си гето за правилен изход от мизерния живот? Аз имам роднина в Канада, който често, често ме/ни обвинява, за живота който живеем в България....Такива сме си ги избирали политиците! Ми ай ся да питам, ми къде са тези дет обвиняат, къде избират политици, защо не са тук за да покажат как се живее и избира правителство?Ще е мноо гот да се приберат в една Българска Швейцария след години, нали?
 

   Та малко гледам на бежанците с друго око.... Нека да не опорочаваме всички, но поне 90% разсъждават, като мовт роднина :( (защо няма повече емотикони? )
 Малко като самохвалство идва от тяхна страна (бежанците), все едно не са се скрили от трудностите, а са направили геройство, кат са избягали от Родината.......

 Ей, как се отплеснах.Пламене, ти не почива ли ба бате? Дай да видим де.... Или поне рзкажи......

  Р.Р. От доста време не съм те засичал тук..... :( Как си? Махни за малко паяжините от скайпа и драсни някой ред.Не ми се спи нещо....

pdtomov
Пон, 18.08.08, 01:26
Асене, аз съм от малкото оптимисти във форума, които смятат, че България ще се оправи. Българинът като цяло е интелигентен и предприемчиви и при наличие на свободно развитие резултатите няма да закъснеят! Вярвам и че рано или късно ще се построят и пречиствателни станции по Черноморието.
За емигрантите, не мога да им бъда съдник но знам, че човек е голям с работата и мечтите си. Другото е чиста проба парвенющина!
За почивката - не почивам, само по някога ходя за риба около София. Падам си малко работохолик и не издържам повече от няколко дни на плажа.
anonymous
Пон, 18.08.08, 08:15
Приятелю pdtomov, разсьждаваш като мен. Ще се оправи Бьлгария, сигурен сьм в това! Колкото за емигрантите, мога да кажа: Не ги сьдете! Гледайте на нещата така, все едно всички сме граждани на света! Всички емигранти , сигурен сьм в това имат едно скрито място в сьрцето си,кьдето пазят спомените си за своята Родина. Дьщеря ми живее в Германия от много години, но всяко лято е тук на морето/има си жилище/. Нито за миг не се е откьсвала от проблемите тук. Жена ми е в Англия и тя от доста време и какво, всяка ве4ер се виждаме и си говорим. Знае какво става тук и вьпреки , че се е устроила /както и дьщеря ми/ много добре , в мислите си е все тук. Аз сьщо пьтувам много , не мога много да се откьсвам от Пазарджик , заради вьзрастния ми баща,пове4е от три-четири дни, но се чувствам свободен и гражданин на света.Между впрочем отварям една скоба тук за чалгата. Една част от тази музика е написана за емигрантите и за това, те я чувстват като любима , като комуникация с Родината си!
редактиран от anonymous на 18.08.08 08:15
anonymous
Пон, 18.08.08, 22:00
в пълноценна почивка на море и след това за 3 дена на балкан
tochnia1
Пон, 18.08.08, 22:06

RE: Как прекарахте отпуската.......?

” в пълноценна почивка на море и след това за 3 дена на балкан „

      Черпи някоя снимка

кака.лара
Пон, 25.08.08, 15:44
Шарено я прекарах.
2 седмици изкарах на село. Малко да помогна на нашите да приберат това-онова. Тъпо, умора, жега, комари.
После стана по-весело. Присламчих се към малката ми сестра и с нейната компания /ама чисто женска/ се пуснахме с байковете от към Доспат, от язовира става дума, на изток през Странджа до Резово и после нагоре до Варвара. Купон абсолютен! Само с комарите нещо не се разбрахме много-много. Само селските момци по места бяха по-досадни от тях Ама какво да ги правиш, такава им е природата, длъжни са да се пробват
Доста снимки направих, всичко 11 ЧБ филмчета и 2 цветни. Кофтито, че в една буря почти всичко се накисна и отиде... Ще пусна тук 2-3 от след бурята, на Варвара.
Не знам какво ни стана, но нещо ни се видя много интересно да се къпем с дрехите. Откачки Обаче не забравихме грижата за природата.
Тук сестра ми се грижи за нещо природно, не знам какво точно.

За начало се качихме на главата на местните момци.

После май малко се омазахме.

Накрай постигнахме пълно сливане с околната среда. След това и момците и комарите ни забравиха.

Снимките са правени с апарат "Смена 8М" със защитен UV филтър на филм "Konica 100" - 100 ASA/ISO, светломер "Ленинград 11". Обработвани са до готов позитив ръчно, в домашна лаборатория.

tochnia1
Пон, 25.08.08, 15:58
Ти ли ги обработва?Аз, като малък имах такъв мерак......, но ми виси лабораторията на тавана.....Мислех, да засиля ся сина ми, но той падна от смях и каза, че съм луд.Даже се заинтересува, защо се е налагало снимката да се слага на хартия и после да сеслага на скенера....за да се качи в компютъра С една дума заинтересува се само от гилотината, която си върви с лабораторияти, за рязане на снимки по размер.

  Иначе в гардероба си пазя Смена8М и аз, но не мисля, че има бъдеще по предназначение....

   Та направила си преход, и то отчайващо жесток.Не мисля, че съм готов за такова нещо, или по-скоро мисля, че вече не съм готовГотинисте и двете със сестра ти и ако някъде видя толкова свободни хора, освободени, които да се въргалят в калта, предполагам, че ще им стисна ръцете.Сега поведението е доста снобско, за разлика от едно време, когато и аз съм правил такива номера.

  Р.Р. Кака.лара, не мислех, че си руса......Не очаквах, да си блондинка....нека да не звучи обидно, с добри намерения го казвам.

кака.лара
Пон, 25.08.08, 16:35
Спокойно бе, Точен, не съм блондинка. Мен на снимките ме няма, нали държа апарата. Това русото е една Тони, от курса на сестра ми.

А Сменичката е велик апарат!
Аз направо ги колекционирам тези машинки. Имам "Смена 6", "Смена 8", "Смена 8М" и "Смена Рапид".
Снима навсякъде, при всякакви условия и няма грешка, ако знаеш какво правиш. Когато нашите се качиха за пръв път на Еверест носеха един "Хаселблад", една "Екзакта" и Сменичка за всеки случай. Та само Сменичката проработила за ония 16 снимки преди да скъса пружина на студа. А прехваленият Хасел изобщо не отлепил - смръзната смазка

tochnia1
Пон, 25.08.08, 22:47

RE: Как прекарахте отпуската.......?

” ...... Когато нашите се качиха за пръв път на Еверест носеха един "Хаселблад", една "Екзакта" и Сменичка за всеки случай. Та само Сменичката проработила за ония 16 снимки преди да скъса пружина на студа.......

 Как д аразбирам това - "нашите"? Мама и тате или Българските алпинисти....? Както си го написала аз разбирам - мама и тате под така наречените "нашите".Може ли да поясниш?

кака.лара
Пон, 23.08.10, 21:59
Тая година рекох да го дам културно-образователно

Никакви байкове, никакви лаптопи и фотоапарати. На зор-зор да снимам с телефона. Ама на телефона друго му се случи, затова ще карам без снимки. Вместо снимките пускам клипчета. Не са актуални, но това има в и-нета.

Първо се замъкнах на джаз-феста в Банско. Тъмнина и гланц. Пълен провал в сравнение с други години. Сигурно зарад кризата Добре че бяха Вики Алмазиду и Йълдъз Ибрахимова да ни отсрамят долу-горе.

Милчо Левиев нещо се пробва с нов проект филмова музика, ама само се изложи. Двоен резил, че разчитаме на българо-гъркиня, българо-туркиня и българо-американски евреин. От международното участие беше голяма пушилка с Incognito. Не знам. Комбинацията на латино със студен джаз не ме изпълва.

Разгеле бяха поканили Аксел Цвингенбергер та да има поне малко купон.

После газ до БургаЗ за "Spirit of Бургас".

Мъка с чипс. Комерсиално, та ми се драйфа. Ама нали "Продиджи" и "Горилаз", се прежалих.

Криза, та криза!

Ходих до нашите /не алпинисти / да вдигнем бостана и се вдигнах на еко-феста на Беглика. Тия поне си бяха свършили работата. Чисто и подредено с минимум отпечатък върху природата. Даже озвучаването беше със специални колони да не се безпокоят птиците и живонтите наоколо. Имаше и всякакъв друг купон. Примерно състезание по хвърляне на телефони. Изложих се на него. Зорлем докарах 24 м /зачита се най-далече отхвърчалия чарк/. Ей затова няма снимки в поста. Снимките отхвърчаха с телефона

За капак оня ден /21-и/ ходих на концерта на "Сигнал" до НДК. Абе сигналистите са си сигналисти. Нема лабаво. Обаче ги подгряваха някаква група "Ювиги" дето не знам как съм я пропуснала до сега. Нямам думи просто и млъквам.

<1 2 3 4 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.