download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ПРЕМИУМ ДОСТЪП

Автор
Съобщение
dhtj
Сря, 17.12.08, 15:12
според мен и според други потребители с който си говорихме по скайп , щом премиума стане реалност повечето хора който теглят програми и питат във форума ще се пренасочат в конкуренцията - безплатните калдата и софтвизиа : ) например аз преди да разбера за download.bg теглих само от softpedia и download.com
anonymous
Сря, 17.12.08, 15:14

RE: RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” ....По тази причина, най-вероятно, ще взема решение да се оттегля от сайта в момента, в който стане платен. „

” Няма да си единствен, Бойчо!
А в момента си мечтая да излезе пак някой зелен и да сподели с нас дали форумът ще е толкова полезен без Бойчо и Еди (до момента)?
Много ама мнооооого ме яд!!! „

Не вярвам от тук нататък някой да си плати за да пита или там каквото и да е за това напълно подкрепям Бойчо.

................
galkamalka за да не ме е яд можеш ли да ми изпратиш един имейл със пощата си защото видях че старата ти поща не работи а от утре не се знае какво ще стане...

anonymous
Сря, 17.12.08, 15:27
От една страна подкрепям въвеждането на такса! (най-вече за поддръжка на сайта) , но както се изказаха и други преди мен това ще предизвика напускането на много от потребителите на сайта в това число и едни от най-полезните! (смятайте какво ще стане ако няма въпроси и теми, на които да се отговаря, а и ако няма кой да отговаря)
Да не говорим, че ограничението и за форума става малко в повече!
{има толкова много торенти и FTP сървъри с програми така, че едно ограничение на тегленето може да се преглътне, но в днешно време, когато интерет буквално "бъка" от форуми по най-различни теми би било по-добре да няма ограничен достъп до този...}
 
Единственото до, което ще доведе тази такса е запустяването на сайта/форума ... колкото и да не ми се иска...
spursy
Сря, 17.12.08, 15:29
Струва ми се, че някои излишно драматизират нещата.
Всичко е доста по-просто сякаш. Един посещаван и харесван сайт въвежда и платен достъп. Все пак всички потребители ще могат безплатно да четат всяка от 23281 теми във форума. Повтарям, че собствениците на сайта нямат да имат финансова печалба от платения достъп поне за следващите 10 години и затова призовавам да се спре с изкривяването на нещата в тази насока.
Не си мислете, че се залъгваме, че всеки ще си плаща и няма да отблъснем част от потребителите. За съжаление това вероятно е така, но нямаме голям избор.
Един сайт, един форум се гради от потребителите и те са основното му богатство. Желанието ни е просто да разберете, че това се прави с цел единствено сайта да може да се развива и да е по-добър за ВАС, нашите потребители (иначе сайта и списанието могат да бъдат продадени и на друг собственик, но той най-вероятно ще спре списанието, а не се знае и какво ще реши да прави със сайта). Именно затова сме се опитали да направим това платено ограничение максимално лесно за преодоляване за повечето от вас. Ще бъдат дадени както безплатни Премиуми, така и за читателите на списанието нищо няма да се промени. Отделно повтарям, че цената (колкото и нахално в момента да звучи) не е нещо голямо и фрапиращо за да спре един потребител от сайта който харесва.
anonymous
Сря, 17.12.08, 15:43

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” .....Един сайт, един форум се гради от потребителите и те са основното му богатство. Желанието ни е просто да разберете, че това се прави с цел единствено сайта да може да се развива и да е по-добър за ВАС, нашите потребители ...... „

Но защо това да става принудително аз със голямо удоволствие бих пратил СМС да подпомогна сайта но не някой да ме принуди да платя за да помагам или да ми помагат.

spursy
Сря, 17.12.08, 15:47

RE: RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Но защо това да става принудително аз със голямо удоволствие бих пратил СМС да подпомогна сайта но не някой да ме принуди да платя за да помагам или да ми помагат. „

Добре, как ти предлагаш да въведем тази идея, но да не е принудително? Самия аз първоначално реагирах по подобен начин, но за съжаление това са реалностите.

galkamalka
Сря, 17.12.08, 15:48

RE: RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Но защо това да става принудително аз със голямо удоволствие бих пратил СМС да подпомогна сайта но не някой да ме принуди да платя за да помагам или да ми помагат. „
Страхотна идея и аз препочитам да подпомогна финансово на сайта само и само да не ограничават никой в достъпа.
Еди имаш поща.
anonymous
Сря, 17.12.08, 15:53
Download BG плаща ли за свалените програми от тия сайтове http://www.download.com/windows/
, http://www.brothersoft.com/ и т.н , защото софтуера е от подобни сайтове.Това е пълна лудост да те задължават да плащаш за Free програми дето е пълно в нета с тях.
dimy1960
Сря, 17.12.08, 15:54

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Струва ми се, че някои излишно драматизират нещата.
Всичко е доста по-просто сякаш. Един посещаван и харесван сайт въвежда и платен достъп. Все пак всички потребители ще могат безплатно да четат всяка от 23281 теми във форума. Повтарям, че собствениците на сайта нямат да имат финансова печалба от платения достъп поне за следващите 10 години и затова призовавам да се спре с изкривяването на нещата в тази насока.
Не си мислете, че се залъгваме, че всеки ще си плаща и няма да отблъснем част от потребителите. За съжаление това вероятно е така, но нямаме голям избор.
Един сайт, един форум се гради от потребителите и те са основното му богатство. Желанието ни е просто да разберете, че това се прави с цел единствено сайта да може да се развива и да е по-добър за ВАС, нашите потребители (иначе сайта и списанието могат да бъдат продадени и на друг собственик, но той най-вероятно ще спре списанието, а не се знае и какво ще реши да прави със сайта). Именно затова сме се опитали да направим това платено ограничение максимално лесно за преодоляване за повечето от вас. Ще бъдат дадени както безплатни Премиуми, така и за читателите на списанието нищо няма да се промени. Отделно повтарям, че цената (колкото и нахално в момента да звучи) не е нещо голямо и фрапиращо за да спре един потребител от сайта който харесва. „
Аз ли нещо не съм в час или Вие се оптвате да ни убедите в нещо което и самите разбирате че не е както го казвате.
1.Как така парите от таксата няма да е за заплати а в същата време ако няма такси ще се наложи да продавате сайта и списаниета?На нас и така ни харесва и що не си карате както си е до сега без да правите нововъведения?
2.Значи ще мога да чета ама няма да мога да задавам въпроси?Та защо да влизам във форум в който не мога нито да питам , нито да дам мнение?
И накрая момчета опитайте се да ни убедите че продукта Ви ще си заслужава и аз ще плащам по 100лв на година без да парадирам.Съгласете се обаче , че когато има безплатна алтернатива не по лоша от платената трябва да сме много тъпи да плащаме.Не ни подценявайте, Ние можем да ви разберем , само ни дайте точна информация и се обосновете защо се налага да се плаща,ама точно като за големи хора.
3.И това с безплатните ваучери за избрани, не мислите ли че обиждате повечето си верни почитатели които са постоянно присъствие без да пишат постоянно във форума.Дайте повечко информация по какъв принцип ще се избират богоизбраните?
Ами това е!
spursy
Сря, 17.12.08, 15:57
Значи, да поясня за да не остане някакво погрешно разбиране.
Сайта заедно със списанието не се нуждае от някаква еднократна финансова помощ за да не бъде закрит. Идеята е двете неща да могат да се самофинансират както винаги е било. Казано по друг начин благодарение на премуим достъпа при които всеки желаещ да използва пълните възможности на сайта си закупи ключ, ще осигурим на сайта средства с които той да се само издържа. Все пак за всекидневната поддръжка са ангажирани доста часове работа на определени хора. В замяна на този платен достъп ние ще се опитаме да компенсираме потребителите си, като им предложим повече неща отколкото досега има по сайта.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.