download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

ПРЕМИУМ ДОСТЪП

Автор
Съобщение
spursy
Сря, 17.12.08, 16:01

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Download BG плаща ли за свалените програми от тия сайтове http://www.download.com/windows/
, http://www.brothersoft.com/ и т.н , защото софтуера е от подобни сайтове.Това е пълна лудост да те задължават да плащаш за Free програми дето е пълно в нета с тях. „

Останал сте с погрешно впечатление. Download.BG увеличава базата си със софтуер най-вече от сайтовете на производителя на софтуер. Нямаме никакви отношения download.com и други подобни портали.

anonymous
Сря, 17.12.08, 16:05
Досега как поддържахте сайта без смс-и , а сега изведнъж не може без да се плаща, или можеби финансовата криза е виновна.

Я стигада не би да ми казваш че не вземате от тия сайтове .

редактиран от anonymous на 17.12.08 16:08
insecteater
Сря, 17.12.08, 16:11
Леле, абе хора, не ви ли омръзна да предъвквате едно и също. Как не ви домързя ей. Толкова много писане за такива елементарни неща. Че и тръгнали да им дирят сметка защо това - защо онова за едни такова, за други такова. Интернет е толкова огромен. И постоянно се променя. Като не ви харесва не идвайте. Предлагат хората такива и такива условия и то за добро - кой ви бие по главата да ги приемате? Някой да ви е опрял пистолет в челото? Все повече почвам да приветствам идеята за платен форум, поне посетителите дето после ще го гледат няма да четат излишни глупости. Не че настоящия ми пост е пълен с мъдрости. Като че ли е само този форум на целия свят. Ама нали има полета за писане, дай да пишем да пишем да се оплакваме ....

Вместо да продадат сайта и да си гледат кефа, хората се опитват да направят нещо по добро. Дали наистина ще е така времето ще покаже. Стига се се държали като някакви старчоци мрънкащи по пейките.

spursy
Сря, 17.12.08, 16:16

RE: RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Аз ли нещо не съм в час или Вие се оптвате да ни убедите в нещо което и самите разбирате че не е както го казвате.
1.Как така парите от таксата няма да е за заплати а в същата време ако няма такси ще се наложи да продавате сайта и списаниета?На нас и така ни харесва и що не си карате както си е до сега без да правите нововъведения?
2.Значи ще мога да чета ама няма да мога да задавам въпроси?Та защо да влизам във форум в който не мога нито да питам , нито да дам мнение?
И накрая момчета опитайте се да ни убедите че продукта Ви ще си заслужава и аз ще плащам по 100лв на година без да парадирам.Съгласете се обаче , че когато има безплатна алтернатива не по лоша от платената трябва да сме много тъпи да плащаме.Не ни подценявайте, Ние можем да ви разберем , само ни дайте точна информация и се обосновете защо се налага да се плаща,ама точно като за големи хора.
3.И това с безплатните ваучери за избрани, не мислите ли че обиждате повечето си верни почитатели които са постоянно присъствие без да пишат постоянно във форума.Дайте повечко информация по какъв принцип ще се избират богоизбраните?
Ами това е! „

Всъщност мисля, че е съвсем нормално да нямате информация от кухнята на D.BG и затова не ви обвинявам, че расъждавате така. В следващите редове ще се опитам да внеса повече яснота по зададените от вас въпроси.

DBG (сайта и списанието) досега винаги са се самоиздържали финансово. Цената на списанието не е променяна от години, а сайта е бил безплатен. Основните приходи (както при всяка медия) са от продажби на списанието и от реклама както на сайта така и в списанието.
От друга страна не отдавна както печатницата, така и разпространителите дигнаха тарифите си. Като добавим към това и намаляващото четене на книжни изделия (в световен мащаб) надявам се да ви става ясно, че нещата вече не стоят така както преди да кажем година или две.
1. Парите от премиума ще са точно за заплати. Не сте разбрал правилно, но по-горе споменахме, че собствениците няма да се облагодетелстват за 10 години напред от този премуим достъп. Tова не значи че хората които всекидневно работят по сайта трябва да спрат или да им се намалят заплатите за да просъществува DBG.
2. на вторият ви въпрос ще отоворя много лесно. Дали форума си заслужава? РАЗБИРА СЕ и за това не сме отговорни ние, а именно вие потребителите! Според мен този форум е помогнал и ще продължи да помага на много хора защото тук има много умни и полезни потребители които го пълнят с полезни мнения. Да има много безплатни алтернативи, има хиляди форуми, но това е форума които сте напълнили вие и сами можете да определите дали си заслужава да го има.
3. В никакъв случай не смятам, че обиждаме някой! Така наречените "богоизбрани" са формирани и до голяма степен благодарение на вашите лични оценки. Много от потребителите които са помагали на други потребители ще получат безплатен премиум.

anonymous
Сря, 17.12.08, 17:15

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” lord_bonev за какво говориш изобщо? След като не знаеш от кога въвеждат премиума явно дори не си прочел мнениата на Милен, но това не ти пречи да мрънкаш.
Най-големите удобства на даунлоад.бг са две според мен. Едното е, че има наистина много програми и всичко е описано на български и така много по-лесно намирам нужния софтуер отколкото да търся по други форуми/сайтове и второто е, че има голям форум с много потребители които както изказват мнения за отделните програми, така и си помагат при проблеми. Две неща които като услуга ги има и на други сайтове, но не и в това количество.
И още нещо. Не разбрах за какви избрани говорите? Въвеждането на платен достъп е нещо логично и очаквано. Ако под "избран" имате предвид всеки човек който може да си позволи по 1.60 лв. на месец се моля да няма "неизбрани" в българското интернет пространство. „
И аз те питам за какво говориш и защо? Под "избран", ако си беше направил труда да прочетеш малко повече, а не повърхностно за да критукуваш щеше да разбереш. Няма да обяснявам аз или какво общо се е имало впредвид, за да не повтарям казани неща и да флуудя безцелно тази така хубава темичка.
deringer
Сря, 17.12.08, 17:37
Така като Ви гледам коментарите ама никой не може да разбере... Не знаех, че 2.4 за месец е фундаментална цена - по малко от кутия цигари...
Направо смешна работа...Надали има хора,които не могат да си го позволят от форума - чисто и просто пак се обади "българското"
Просто никой да не се обижда.плащате ли си интернета ? Както и да е,никой не е накарал някой на сила...нали?
още не мога да повярвам,че се води такъв разговор за 2 лева
редактиран от deringer на 17.12.08 17:38
boy4o
Сря, 17.12.08, 17:43

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Така като Ви гледам коментарите ама никой не може да разбере... Не знаех, че 2.4 за месец е фундаментална цена - по малко от кутия цигари...
Направо смешна работа...Надали има хора,които не могат да си го позволят от форума - чисто и просто пак се обади "българското"
Просто никой да не се обижда.плащате ли си интернета ? Както и да е,никой не е накарал някой на сила...нали?
още не мога да повярвам,че се води такъв разговор за 2 лева
И ако ти кажа, че 2 лв. ми е храната за 3 дни?

Със сигурност няма да повярваш, но е почти така. Карам с 5 лв. седмично за храна.

Което, впрочем, странно съвпада с цената на списанието.

deringer
Сря, 17.12.08, 17:56
boy4o , аз те разбирам (бил съм и по-лошо положение) ,но пък тези хора все по някъкав начин трябва да изкарват пари...предвиждам в бъдеще,че все повече "работи" ще се заплащат (става дума за интелектуални продукти).
Преди време бях попаднал на такъв форум,в който трябва да си избереш абонаментен план,който беше доста по-голям като сума.
anonymous
Сря, 17.12.08, 18:15

RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” Така като Ви гледам коментарите ама никой не може да разбере... Не знаех, че 2.4 за месец е фундаментална цена - по малко от кутия цигари...
Направо смешна работа...Надали има хора,които не могат да си го позволят от форума - чисто и просто пак се обади "българското"
Просто никой да не се обижда.плащате ли си интернета ? Както и да е,никой не е накарал някой на сила...нали?
още не мога да повярвам,че се води такъв разговор за 2 лева

deringer е прав, още повече не виждам къде е проблема които иска да си направи годишен абонамент и да не се занимава всеки месец. Така цената е 1.60 лв на месец. Е сега ако някой каже, че може да си позволи да си плаща интернета всеки месец (поне 20лв.), но няма 1.60...
Иначе ако не се лъжа boy4o е споменавал, че редовно си купува списанието и затова на него ще му е безплатно както преди. Нали идва и код заедно със списанието.

anonymous
Сря, 17.12.08, 18:18

RE: RE: ПРЕМИУМ ДОСТЪП

” deringer е прав, още повече не виждам къде е проблема които иска да си направи годишен абонамент и да не се занимава всеки месец. Така цената е 1.60 лв на месец. Е сега ако някой каже, че може да си позволи да си плаща интернета всеки месец (поне 20лв.), но няма 1.60...
Иначе ако не се лъжа boy4o е споменавал, че редовно си купува списанието и затова на него ще му е безплатно както преди. Нали идва и код заедно със списанието. „
Нека и да незабравяме, че при някой хора средставата са ограничени или стигат за точно определени нужни неща.
Защото е много лесно да кажеш където са парите за интернета та има и още 20лв. за абонамен или другият месечен.

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.