download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

<1 2 3 4 5 6 >

Автор
Съобщение
dhtj
Нед, 27.06.10, 01:37

RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

” А какво да правят тези които искат да прочетат неговите "Български хроники", а не могат да си купят по финансови причини? Да чакат да изтекат авторските му права 70 г. след смъртта му ли? ! „
A ние, които искаме да караме Ламборгини Мурсиелаго, но не можем да си го купим "по финансови причини" какво да правим? Да ограбим банка ли?
pdtomov
Нед, 27.06.10, 01:58
Така, значи четирите тома на "Български хроники" струват около 80лв. т.е. една трета от мин. заплата. И не е само това, трябва жилищна площ и шкафове със стъклени витрини. Тези които се борят с прахта по стотиците книги ще ме разберат!
И аз съм за минимум държава, но както има Национална библиотека, защо да няма и Национална електронна библиотека?
И накрая, съжалявам, но достъпът до националното и световно културно наследство не би трябвало да се счита за лукс! Поне не в 21 век!
insecteater
Нед, 27.06.10, 02:45

RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

Хехе, каква директна аналогия с колата на съседа правят. Книгите по своята същност са информация. Това с мастилото и хартията започва да остава в миналото. Толкова необходимите едно време издатели все повече се превръщат в паразитни елементи. Реалността се променя и никого не чака.
Информацията се копира. Ако откраднеш колата на съседа, той повече не разполага с нея - наистина е ограбен, Ако копираш дадена информация, оригиналът си остава. Реална загуба на материални ресурси няма. Появяват се по-скоро някакви излъгани надежди, които като че ли са по-скоро заради наивно и несъобразено с днешните реалности мислене.С това си бил изкарвал прехраната човека - с това човек не може да си изкарва прехраната - други му я изкарват, като му предоставят РЕАЛНИ ресурси срещу неговия продукт. Та г-н творецът когото толкова съжалявате, много добре би трябвало да си направи сметката с какво точно и по колко да се занимава. А не да изкарва другите виновни, за неадекватните му занимания, действия и нагласи.
Недоумявам също защо изключвате и държавата. Ясно че запратихте всякакъв вид информация на пазарния щанд, но поне що се касае до културната сфера, държавата, която уж е олицетворение на организацията на обществото ни, би трябвало да се грижи за подобни дейности. Пациентът вече е ходеща банкнота, ученикът също, та камо ли читателят. То държавата май не ни трябва вече - само пречи на "свободния" пазар. Не става дума дали да получиш нещо безплатно, а държавата (обществото) - т. е. ние да се грижим едни за други. Всички не могат да карат ферарита (едно и също или различни), но всички могат да прочетат (една и съща) книга.
За "непосилно скъпите книги" - народа го е казал - "сит на гладен не вярва".
Искрено се радвам, че що се касае до информацията, съвременните технически средства позволяват тя да бъде лесно разпространявана. И винаги, когато се появи някаква пречка, се сещам за статията "Правото да четеш Добре поне, че участниците в разработването на свободен софтуер не споделят такава философия.

Дали защото е прекалено пренаселено на тая планета и винаги си пречим едни на други, са се изродили така взаимоотношенията ни?

Редакция: Абе хора, вий нямате ли по някоя мома да топлите, ами пишете по никое време глупости из форумите?

редактиран от insecteater на 27.06.10 02:48
кака.лара
Нед, 27.06.10, 15:24
” A ние, които искаме да караме Ламборгини Мурсиелаго, но не можем да си го купим "по финансови причини" какво да правим? Да ограбим банка ли? „
Хай сега ми обясни от кой зор ти е притрябвало да караш Ламборгини Мурсиелаго!

Колата е нещо дето трябва да те прекара от точка А до т. Б. Това е всичко. С някой Голф може ли да се придвижиш, значи и Голфа те оправя. Къде Ламборгини къде шкембе по стената

Хич не я разбирам тая мания да караш скъпа кола, като и евтината върши същата работа. Направо си е кретения отвсякъде. Избиване на комплекси. Като ми потрябва кола си хващам такси. Иначе се оправям с байка и ли с пешеХондата. Хем по-евтино, хем поддържам форма. Трябва някоя чавка съвсем да ми изпие акъла та да си дам парите за кола. Хеле за Ламборгини Мурсиелаго

И Стефан Цанев да не ми се слюнчи такъв. Знае се какви хонорари гуши от издателите. Взел си е парите веднъж, стига му толкова. Аман от лапачи!

dhtj
Нед, 27.06.10, 15:57

RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

Може би не разбираш от коли и затова ще ти направя аналогия с нещо, което разбираш:
     Нека разтълкуваме фотоапарата. Неговото основно предназначение е да запазва мигове, които са отминали и след време като се сетиш за тях и искаш да ги видиш преглеждаш снимките, направени с фотоапарат. Е тогава обясни ми за какъв чеп ти е Nikon D5000 като един Самсунг за 100 лева върши същата работа?
кака.лара
Нед, 27.06.10, 20:38
Кратко да не размътвам и аз темата.
” Е тогава обясни ми за какъв чеп ти е Nikon D5000 като един Самсунг за 100 лева върши същата работа? „
За никакъв чеп.

За професионална работа не се отказвам и от Хаселблад, ама не ми е изтрябвал за снимки за кеф. Същата шашкъния и комплексарщина като с колите.

karadzha
Пон, 28.06.10, 09:06

RE: RE: RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

” Тука трябваше да вкараш по-адекватно сравнение. Вместо да сравняваш Самсунга с Никон(Канон, Сони или Пентакс) трябваше да сложиш на масата сериозната техника, дето само телата са по $6000-8000, а толкова са и обективите. Говоря за фотографски марки като Hasselblad, Mamiya или leica. Ако разполагах с ужасно много пари, бих си купил една малка Leica m9 за 10 000лв, дето супер много прилича на старите немски и руски джобни апаратчета. Ей го на:

Сори за вмъкването! „

 
Що ли го няма дядо поп, да ни обясни, че не трябва да събираме съкровища що молец ги яде и прочее.
Иначе и аз, ако имах бол пара щях да си купя копм за 15-20 бона и Ферари втора употреба за хилядарка
Каката е общо взето права за колите - хората се возят на собствени яхти и самолети, а ние пазим линия
karadzha
Пон, 28.06.10, 13:31

RE: RE: RE: RE: RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

” Тука си е дедо ти поп, само ти го не видиш ! Иначе те така се не събират пари. Ако ги събираш от заплата нивга няма си купиш такова чудо или па Бентли , щото знаеш как си ги изкарал тия пари. Такива джаджи и коли се купуват само от хора, дето парите са им лесни и се вадят без много труд. „

Бе, виждам го, ама не исках да издавам номера. Другият му акаунт е кхкх.лхрх, където х = а
Пък аз зор не си давам, освен ако нещо не ме кефи

кака.лара
Пон, 28.06.10, 20:49

RE: RE: RE: RE: RE: RE: Завръща ли се ЗЛАТНИЯТ ВЕК за България. Има ли прилика между Бойко Борисов и Княз Борис

” Бе, виждам го, ама не исках да издавам номера. Другият му акаунт е кхкх.лхрх, където х = а
Пък аз зор не си давам, освен ако нещо не ме кефи
Е писна ми!
Като виждаш нещо кажи го право куме та в очи. Не да ми се лензиш с алгебра.

Искам веднага извинение!

Стига с тия шашкънии. Някой като има нещо за казване да го каже или да си трае.

И оня алабаш дето измисли целия шит да ми се извини веднага и да престане с лайнарщините! Друго не приемам.

кака.лара
Пон, 28.06.10, 21:23
Това за стартера не го разбрах. Казах че не приемам друго. Или-или.

Приемам извинението само на първо четене! Ще ти простя чак като съм сигурна, че го казваш честно.

<1 2 3 4 5 6 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.