download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
tegote
Сря, 26.01.11, 16:15
Програмата може да я кръстиш Dreven Clock.
Само че за да стане Clock трябва да ме послушаш. Направи още една стрелка! Червената за обратно броене до час да стане синя, а новата да е червена, която пак с превъртане да отброява часове и минути като за будилник. Ако това направиш така, честно ще ползвам програмата с голям КЕФ! Даже бих ти я купил! Дано ме послушаш.
anonymous
Сря, 26.01.11, 16:20

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” ... трябва да ме послушаш... ...Дано ме послушаш. „
Ти от кога започна да заповядваш бе, спамерче малко.. То ако не прецакаш на някого темата просто няма да си ти.. !
insecteater
Сря, 26.01.11, 16:30
Голямо БЛАГОДАРЯ. Точно това е идеята :) Това с червената линия и точния брой минути в центъра е добро хрумване и инфомративно.

Като пусна мишката докато съм извън часовника влачейки топчето, то изчезва, но при влизане с мишката в областа на часовника се появява. Също при покриване с мишката на топчето, самото то се превръща в част от някакъв жълт правоъгълник. Не знам дали е нарочно замислено така или е някакъв нежелателен страничен ефект. Ама няма значение това.

Според половинката можело да си ползвам и GSM-а за обратно броене ... отказах се да и обяснявам.

Звука за алармата на топчето също е добре подбран :)

tegote
Сря, 26.01.11, 16:58
Този нежелан страничен ефект с жълтия квадрат ме подсеща, че за тази същата червена стрелка може да се направи ако се въвеждат цифри в него да се изключи обратното броене и да се включи будилника на това време, на което са дадени цифрите. Но варианта със синя и червена стрелка е най-удачен. Като в случая топчетата ще бъдат две - синьо и червено, едното по-вътрешно, а другото външно. Двете стрелки трябва да са взаимно изключващи се. Или пък да се направи една единствена стрелка, на която да се оказва в кой от двата режима да работи!
tegote
Сря, 26.01.11, 17:01
ВСЪЩНОСТ: никой няма да се буди с часовника, тогава остава единственият вариант dreven да направи червената стрелка да отброява повече време при продължително превъртане на обороти! Но варианта със сигнализиране (напомняне) за точно даден час, когато трябва да тръгнеш нанякъде си остава висящ.
редактиран от tegote на 26.01.11 17:03
tegote
Сря, 26.01.11, 17:28
Добре! Изомувах го! Може да се направи така - топчето при въртене наляво да отброява аларма оставащо време. При въртене надясно циферблата да отброява час, в който да алармира. Циферблатът да има два различни часове взависимост от това в какво е настроен - дали за обратно броене или за час. При "0" - няма дейност. Сега вече е по-добре и осъществимо!
insecteater
Сря, 26.01.11, 17:35
Докато се наглася ...

За точно задаване на час за аларма, може да се направи друго плиткоумнотъпо нещо - влачи се черната часова стрелка където искаш, но като тръгне влаченето не се влачи самата тя, а се появява по-бледичка стрелка, която всъщност се влачи и остава където я сложиш за желания за аларма час. И си седи докато не стане толкова часа да се задейства алармата или не се щракне да речем двойно върху нея.

Топченцето не ми го закачайте моля

dreven, няма нужда от точно такова име на копанията

редактиран от insecteater на 26.01.11 17:36
tegote
Сря, 26.01.11, 17:58
С топчето е много практично и абсолютно нищо не бърка потребителят! Ако по твоята идея се влачи стрелката на часовника, това означава да нямаш настройване на точно време с минути. Dreven, обърни внимание какво дадох за идея.
- Обороти наляво да отброяват обратно броене над 60 минути, циферблатът в случая да стане чер.
- Обороти надясно да броят часове, в които ще "звънне" часовника, циферблатът да стане червен.
редактиран от tegote на 26.01.11 17:59
stoqncho
Сря, 26.01.11, 18:21
Не знам за другото, но този ефект, когато се мести часовника тип влачене, товари изключително много процесора, а за такава малка програмка си е кощунство!
океан
Сря, 26.01.11, 19:08
Направи ми впечатление,надписа в средата на циферблата /зададените минути/ се скрива от стрелките и не се чете.
Може би ако се вкара в жълтия правоъгълник или се направи с друг цвят.

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.