download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

<1 2 3 4 5 >

Автор
Съобщение
tegote
Сря, 26.01.11, 19:42
@dreven, двете функции не са необходими едновременно. Когато човек търси обратно броене, той го чака и очаква него. Когато същият иска даден час, той не се нада на обратното броене, а на часът. Няма такъв случай, в който да чакаш и чорбата да заври и да тръгнеш за работа. Първо чорбата става, часовника дига джангъра, тогава се сещаш че имаш часовник и време и го настройваш за следващото повикване, което е да вървиш на работа в задаен час, примерно този час се явява след 4 часа, докато обратното броене винаги го изпреварва за нещо дребно, предимно когато готвя аз. Този случай да ми звъни за работа преди да съм наготвил го няма. Така че спокойно може да се пренавие часовника. Както казах - функциите могат да се самоизключват и да се ползва или едната или другата пожелание. Знам че много работа ще падне, но си струва усилията, когато и да стане тази програмка. Ние всички много ще й се радваме.
insecteater
Сря, 26.01.11, 20:15
Мислех че идеята с местене на стрелка за аларма е най близка до физическия аналог и съответно удобна и интуитивна. Може и да греша разбира се. Определено е по-трудоемко за реализация.

Със сигурност ми се е налагало (и ще ми се налага) да ползвам и egg-timer и точна аларма едновременно а и не само на мен.

Наистина числата на обратното броене се закриват от стрелките, когато минават отгоре (бързо се свиква, но може да подразни някои)

Нe можах да разбера за какъв ефект при местене и натоварване на процесора става дума. При мен се държи добре.

Чудя се как на dreven му се занимава да ни удисва на глупостите

редактиран от insecteater на 26.01.11 20:15
tegote
Сря, 26.01.11, 20:36

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” Със сигурност ми се е налагало (и ще ми се налага) да ползвам и egg-timer и точна аларма едновременно а и не само на мен. „
Така де, но последователно. След egg алармата му казваш кога трябва да е следващата му аларма? Дали ще е пак egg или ще е "точна аларма". Изборът е твой. Гласиш си го на което следва!
insecteater
Сря, 26.01.11, 20:50
Примерен сценарий: на обяд да речем ми се обаждат, че ще ми носят нещо вечерта в 18:00 часа. Глася алармата в 17:50 да ме подсети да поприбера малко и да се облека. Междувременно ползвам egg timer-a 2-3 пъти да си меря температурата.

През всичкото това време съм си пиша код в notepad++ и не отцепвам какво става около мен.

редактиран от insecteater на 26.01.11 20:51
tegote
Сря, 26.01.11, 20:58
Е това вече е запаметяване на време за събитие. Искаш и органайзер да ти работи.
редактиран от tegote на 26.01.11 21:06
insecteater
Сря, 26.01.11, 21:07
Задаването на точен час за аларма по принцип си е запаметяване на време в някаква променлива. При egg timer-а имаш променлива за брояч (предполагам), а при алармата така или иначе като ти подаде системния таймер събитие сравняваш с променлива, съхраняваща определеното зададено време и неизменяща се както тази за egg timer-a. Не виждам причина тези функционалности да не са разделени.

Все пак създателя решава - трябва да се гласят и допълнителни елементи за интерфейса а и то си е играчка.

tegote
Сря, 26.01.11, 22:45
Два циферблата! Отгоре и отдолу! Единият е за яйцата, а другият за "време да ставаш". Настройката на времето и на двете аларми да става с червената стрелка! Защото ми харесва. Наляво въртене да е за обратното броене, а надясно въртене да е алармата за ставане. Зануляването (изключването) (изчистването) на алармите да става с цъкането на бутонче (бутончета). Къде ще стоят не знам. Вероятно до Х за затварянето.
tegote
Чет, 27.01.11, 02:15
Ами... направил си го, по най-компромисният вариант, така че наистина да няма дразнещ ефект, ще чакаме алармата да вържеш, но на мен ми изглежда най-баровски ако само една стрелкичка умееше да прави всичките магии. Червената стрелка да може в едната посока да дава за една аларма, а в другата друга аларма. Не може ли нулата да е някакъв "водач", ако примерно се променя от "0" на "59" да си стига до "0", а ако се вдигне от "0" нагоре да приема "0:01" "0:02" и т.н.
Между другото часовете "за точен час" се влачат добре, но само първите 6 минути не се виждат в циферблата.
И другото което - не може ли да се скрива този часовник в лентата с инструменти? Защото само виси на плота.
joniewalker
Чет, 27.01.11, 08:19
Защо не мога да изтегля нищо? Линка с РАР файла не е активен.
joniewalker
Чет, 27.01.11, 08:21

RE: Тест на часовник, като инструмент за ограничаване на кражбата на време.

” На микро ХР работи .Само при местене дава следа и после се оправя.

Коя версия на МикроХР ползваш ? Има ли я в замунда?

/edit успях да го сваля.

редактиран от joniewalker на 27.01.11 10:42

<1 2 3 4 5 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.