download.bg
 Вход Списание  Новини  Програми  Статии  Форум  Чат   Абонамент  Топ95   Архив 

Пиратство: защо престанахме да ценим информацията

Виж новината
<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Автор
Съобщение
svilen73
Съб, 24.09.11, 22:41
” Коя и в кой филм играе ? „

Незнам май цитатът беше от "Антитръст" а всичко друго е от където си го избереш.

anonymous
Съб, 24.09.11, 23:57
” Г-н mohican. нека започна с това, че съм далеч по-млад от вас и съзнателния ми живот не е минал като комсомолец. Ще ви успокоя, че родителите ми също не са били партийни деятели, макар това да не ви влиза в работата.
Логиката която сте развил е потресаващо нелогична. Download.BG е едно от хилядите места в мрежата. Ако българите не използваха толкова много Windows, то вероятно съдържанието на сайта щеше да е в полза на друга популярна ОС. Предлагането се определя от търсенето, това е доста логичен пазарен принцип. Затова в никакъв случай не режа клони с това, че си позволих да изкажа лично мнение.

Обожавам когато някой ми изкривява думите.
Казах само:

Първо някой като вас със завидно по-голям мозък използва вече тази програма, следователно има нужда от нея, и създателя може да не иска да стане богат, а просто да си вади прехраната с това. Разбира се, явно смятате, че това е нагло от негова страна. Въпреки че използвате програмата му, тя не е достатъчно убедителна за да може човека да припечели от никаквия си труд.

Накрая искам да успокоя всички които ревностно защитават правото да крадеш каквото ти харесва. Никой няма да ви отнеме пиратския Windows, кракнатото nero, winrar и т.н. Света ще продължи да се развива както досега. Това тук е само една гледна точка и няма нищо лошо всеки да каже личното си мнение. Стига разбира се да не се стига до дребнави персонални заяждания, кой към какво изпитвал носталгия и какъв бил. „

А твоя работа ли е да определяш кой колко е мързелив , двамата с Денис Злобин в ролята на Господ ли влизате или тази на Хитлер ?
След като мислиш че наглия тип Денис Злобин е прав за какво предлагане и търсене ми говориш , когато някой пусне SMS преди да вземеш парите му , проучаваш ли дали е мързелив , дали чете дебели книги , ако не отговаря на тези критерии не му вземай парите. Пиши му че е тъп и мързелив и че не са ти нужни парите му. Чул си нещо за предлагане , търсене и пазарна икономика но не ти е силната страна. Наясно ли си че не собственика на сайта , а тези 80 % от хората които Денис Злобин заявява че са тъпи и мързеливи ( а ти му пригласяш ) назначават и уволняват , това се отнася за всяка една сфера на дейност.

Момчето което смята че е написало гениалния софтуер да си го съхранява в компютъра , така нито някой ще го краде нито ще го ползва.

След като "Света ще продължи да се развива както досега." защо ти и Денис Злобин се опитвате да наклоните вселената ?

Знаем че има много гледни точки , но в случая ти нямаш право да изказваш личното си мнение , защото обиждаш тези които ти дават заплатата.

spursy
Нед, 25.09.11, 01:09
” А твоя работа ли е да определяш кой колко е мързелив , двамата с Денис Злобин в ролята на Господ ли влизате или тази на Хитлер ?
След като мислиш че наглия тип Денис Злобин е прав за какво предлагане и търсене ми говориш , когато някой пусне SMS преди да вземеш парите му , проучаваш ли дали е мързелив , дали чете дебели книги , ако не отговаря на тези критерии не му вземай парите. Пиши му че е тъп и мързелив и че не са ти нужни парите му. Чул си нещо за предлагане , търсене и пазарна икономика но не ти е силната страна. Наясно ли си че не собственика на сайта , а тези 80 % от хората които Денис Злобин заявява че са тъпи и мързеливи ( а ти му пригласяш ) назначават и уволняват , това се отнася за всяка една сфера на дейност.

Момчето което смята че е написало гениалния софтуер да си го съхранява в компютъра , така нито някой ще го краде нито ще го ползва.

След като "Света ще продължи да се развива както досега." защо ти и Денис Злобин се опитвате да наклоните вселената ?

Знаем че има много гледни точки , но в случая ти нямаш право да изказваш личното си мнение , защото обиждаш тези които ти дават заплатата. „

Елементарно заяждане и разбира се не смятам да продължавам дискусията щом премина в такъв тон.
Все пак да кажа, че никъде не съм обидил никой и всичко е в главата ви. Оставям умишлено мнението ви непокътнато за да може всеки четящ тази дискусия сам да си извади изводи. От друга страна за пореден път ме нападате с обидни определения и епитети. Съвсем целенасочено изопачавате думите ми, като преписвате неща които не съм казал. Това е нормален похват когато нещо не ви изнася, но нямате аргументи за да го оборите. Благодаря, че ми забранихте да изказвам лично мнение, вероятно това е част от комсомолските похвати с които не съм запознат.

anonymous
Нед, 25.09.11, 01:31
ба.... си .не те ли е срам ? да обидиш човека ? който с нищо не те е засегнал ?
mohican. или, би било по добре да те нарека с истинското ти име ?
май не разбирате ? статията е написана с цел да ви каже ,че след време няма да има такава свобода . кой как го е разбрал ! не разбрал ? амин . неведомниса пътищата господни.
insecteater
Нед, 25.09.11, 09:09
Имайте предвид една важна човешка психологическа особеност - човек е склонен да идеализира миналото си и особено детските и юношеските си години. Също така раздялата със старите стереотипи причинява болка, както и усвояването на нови поведенчески структури и модели. Но пък ако този процес спре, човек просто спира развитието си. Така че е разбираемо, когато някой го погне носталгията по отминали времена, но е и опасно, ако трябва да се правят напълно обективни сравнения.
stefankr
Нед, 25.09.11, 09:21
А как ще отговорите на поставения въпрос:

Преяждането води до наднормено тегло. Безконтролното потребление на информация води до...

Денис си свърши работата отлично - кара ни да мислим, макар че е трудно и боли глава.

В оригинала на текста на руски има също интересни коментари: по-лошо от безконтролното потребление на информация е контролираното осведомяване (в България имаме отлично функционираща интернет инфраструктура, а бавният достъп до интернет е вид цензура),че за един софтуерен продукт се плаща многократно, не е притежание, както във физическия свят, че цените на легалните дигитални продукти са завишени.

joniewalker
Нед, 25.09.11, 11:51
spursy,

Наистина не мога да разбера защо не можеш /или не искаш/ да разбереш, че никой, никой не краде за удоволствие. Освен може би шепа освидетелствани. И с всеки изминал постинг ми се струва , че все по силни епитети се използват в дискусията. Мога и да цитирам ако желаеш.
Преди два дена в постинга ми цитирах едно изследване и едни проценти на твоето внимание, но ти ги подмина без коментар и се захвана обаче отново да обясняваш колко лошо е пиратството и как това е следствие на мързел! Та сега ще те попитам директно: смяташ ли , че 71% от потребителите у нас са мързеливи и за това ползват пиратски софтуер? И още един въпрос - ако взимаше 450лв. заплата и женати взимаше толкова и имаше две деца - какъв софтуер щеше имаше на домашния компютър , като имаш в предвид че децата в 5 клас изучават MS Office 2007 вече? И имат домашни на компютъра!

anonymous
Нед, 25.09.11, 11:55
” Елементарно заяждане и разбира се не смятам да продължавам дискусията щом премина в такъв тон.
Все пак да кажа, че никъде не съм обидил никой и всичко е в главата ви. Оставям умишлено мнението ви непокътнато за да може всеки четящ тази дискусия сам да си извади изводи. От друга страна за пореден път ме нападате с обидни определения и епитети. Съвсем целенасочено изопачавате думите ми, като преписвате неща които не съм казал. Това е нормален похват когато нещо не ви изнася, но нямате аргументи за да го оборите. Благодаря, че ми забранихте да изказвам лично мнение, вероятно това е част от комсомолските похвати с които не съм запознат. „
Задаването на въпроси за заяждане ли го смяташ ?
Не само си съгласен че ние сме мързеливи ами дори насаждаш мнение че сме родени крадци и си търсим оправдание с ниските ни доходи.

...Изумявам се как голяма част от вас си вярват, че ако имат по-високи заплати ще започнат да използват само легална информация и софтуер на компютрите си! Наистина ви завиждам как умело се самозалъгвате!
Типично българска черта е да изтъкваш нещо трето за да оправдаеш своя постъпка.
Сигурен съм, че дори в България рязко като в приказка, да се покачат доходите на голяма част от населението, то едва под 10% биха се сетили да минат на легален софтуер!
Мързелът който е разгледан също е факт.
А повечето потребители наистина са свикнали да получават и да не търсят. Ако се разтърсят и положат малко усилия, вероятно ще намерят въпросната група, но те получават всеки дневно наготово "най-новите хитове" и това ги устройва...

Значи ти може да определяш кой какъв е , а когато аз предположих какъв си :

От изказването ти стигам до извода че си бивш Комсомолец или си израснал в среда на заслужили партийни секретари ,

изведнъж стана много чувствителен и стана широко скроен за разлика от нас дребните , мързеливи и крадливи плужеци страхуващи се да не ни отнемат пиратския Windows, кракнатото nero, winrar и т.н.

joniewalker
Нед, 25.09.11, 12:08
” ....изведнъж стана много чувствителен и стана широко скроен за разлика от нас дребните , мързеливи и крадливи плужеци страхуващи се да не ни отнемат пиратския Windows, кракнатото nero, winrar и т.н... „

Е, не мисля че трябва с такива епитети да се спори. Но иначе съм съгласен със смисъла. В общи линии.

anonymous
Нед, 25.09.11, 12:12
” Е, не мисля че трябва с такива епитети да се спори. Но иначе съм съгласен със смисъла. В общи линии. „
Каквото повикало такова се обадило.

<1 2 3 4 5 6 7 8 9 >

Коментар

за нас | за разработчици | за реклама | станете автори | in english  © 1998-2024   Experta Ltd.